Skocz do zawartości

prosiacek

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    84
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O prosiacek

  • Tytuł
    Bywalec

Informacje

  • Miejscowość:
    Poznań
  1. prosiacek

    32'' jako monitor

    Osobiście używam LG 32LD465. Obecnie trudno dostępny, ale IMHO to dobry wybór w kategorii świetna jakość i parametry a cena. Swój kupiłem za 900,00 zł i jestem bardzo zadowolony.
  2. Jako, że zostałem po części wywołany do tablicy moim tematem o awaryjnym Gigabyte'cie , dodam tylko, że IMHO to jednak była wada karty. Faktycznie sterownik nV się ładował, ale karta nie była w stanie wejść w tryb wyższej aktywności niż 50 MHz na GPU., czyli minimalny tryb idle dla GTX 460. Moim zdaniem spowodowane było to uwaloną sekcją zasilania karty albo sam chip był już skopany. Po włożeniu nowej GTX 460 MSI nawet bez usuwania poprzednich sterów po Gigabyte'cie karta działa normalnie, do tego zasilacz pracuje ciszej niż przy Gigusiu. Nie wiem gdzie leżała wina - czy po stronie nV
  3. Dziś włożyłem MSI GTX 460 1GB Cyclone. Działa. Tyle w temacie. Dzięki za pomoc.
  4. Edycja się skończyła. Zrobiłem reinstall systemu. Konfiguracja kompa minimalna, żadnych innych sterów. Faktycznie windows wstaje ze sterami nV, ale każda akcja związana z aktywnością karty - włączenie GPU-z, funkcji Aero, diagnoza wydajności systemu etc = totalne zatrzymanie komputera i konieczność wciśnięcia reset i tryb awaryjny. Zatem jeśli karta jest sprawna, to co jest nie tak? Poprzednia 8800GT chodziła bez zająknięcia.
  5. Niestety, zabawy z BIOSem mobo niewiele dały. Pomoc techniczna Gigabyte'a sugeruje oddać kartę na RMA. Oczywiście proszą także o sprawdzenie karty na innym komputerze, ale kurczę jakoś przypadkiem drugiego komputera stacjonarnego akurat nie posiadam... :> Skończyły mi się pomysły, karta jutro frunie do Komputronika. Aha i poprawka, niektóre karty z naprawy działają inne nie, z treści forów wynika, że problem dotyczy wszystkich producentów czyli najprawdopodobniej nVidia gdzieś dała ciała. Z tymże, jedni zwalają winę na drugich... lalala...
  6. Dzięki Z tego co czytałem, ten BIOS to nadal samobójstwo, Gigabyte nie potrafi wyjść z F8 ponad BETA od kwietnia... Będę grzebał, najwyżej karta wyleci z kompa jak z procy... Racja, aczkolwiek ludzie zwracają to na RMA i paru dostało z powrotem "naprawione" egzemplarze, tzn. działające bez błędu.
  7. Dokładnie ten: http://www.gigabyte.pl/products/vga/spe ... c-1gi.html Kurczę z nowym OSe-em to trochę krucho, tym bardziej, że na tomshardware ludzie pisali, że nic nie daje. DC to naprawdę świetny soft i był okres, że musiałem z ATI i z Nv korzystać i zawsze idealnie wszystko było wyczyszczone. Jeden koleś rozwiązał problem (tyle, że przy SLI) poprzez ustawienie w BIOS ACPI 2.0 na enable, ale takiej opcji w mojej mobo nie ma, a ze specyfikacji wynika, że obsługuje jedynie 1.1b - cokolwiek to jest za funkcja. Zresztą kurde, wkładam 8800GT działa, wkładam GTX 460 nie działa
  8. Ano, zapomniałem o tym znaczku "cenzura" Płyta Gigabyte MA790XT-UD4P, ale to raczej nie kwestia BIOSu, bo dziś przerobiłem już trzy... Napiszę do Komputronika z zapytaniem, czy to jest w końcu wada karty czy softu, bo czytam na forach różne opinie.
  9. Nop, nic takiego nie mam. Za to znalazłem te dwa wątki: http://www.tomshardware.co.uk/forum/297959-15-issue http://www.tomshardware.co.uk/forum/294 ... ing-screen co prawda nie mam Evga, a Gigabyte'a, ale cóż... ja pi ę... Zaraz wrzucę to gó**o w PCI-e 8x. To jest jeszcze lepsze: http://www.downloadatoz.com/driver/arti ... stall.html Co mnie napadło, żeby kupować gównianego Gigabyte'a... Ostatni raz psia mać. //Nie przeklinaj !
  10. Kurde, przeczyściłem wszystko w trybie awaryjnym za pomocą DC i nadal nic.
  11. Był GamerHUD, ale poleciał całkowicie. Spróbuję jeszcze resztę sterów przeładować. Tyle, że chipset jest AMD i nie wiem czy w ogóle są jakieś stery. Zaraz dam znać. hrecky, nop kiedy już się zatrzymuje to tylko reset, ewidentnie stery brużdżą i to konkretnie. Jeszcze mam pytanie z innej beczki - jak działa C1E? Włączyłem C1E (C'nQ wyłączone), mam procesor C3 (obsługujący), ale taktowanie nie jest dynamiczne jak w C'nQ tylko cały czas jest standardowe napięcie i mnożnik. Coś trzeba jeszcze włączyć? Dzięki DAN, zaraz to przejrzę.
  12. Cooler Master Silent Pro 600W i tak - obie wtyczki 6-pin są podpięte Hmmm, zauważyłem, że kiedy dysk pracuje miga dioda przy kamerce podpiętej pod USB... Coś podejrzane to jest - spadki napięcia na USB?
  13. Ludzie pomocy, Jak w temacie. Wcześniej miałem 8800GT, wyczyściłem stare drivery DriverCleanerem (kupiony, aktualizowany) zainstalowałem nowe (także beta z 14.09) i du*a. Windows się nie ładuje, zatrzymuje się na planszy "Zapraszamy" i tylko reset pozostaje. Do trybu awaryjnego wchodzi bez problemu. Nie mam pomysłu...
  14. Po powrocie do domu wyjąłem klawiaturę, odłączyłem i podłączyłem ponownie. Na razie OK. Może jakieś małe zwarcie? W każdym razie thx za hlp. Oczywiście gdyby jeszcze była gwara, to wiadomo, ale już po, więc trzeba sobie radzić.
  15. Potrzebuję pilnej pomocy z klawiaturą. Kiedy wciskam o albo i wczytuje oi, k albo l wczytuje lk, m albo . wczytuje .m, 8 albo 6 wczytuje 86 Klawiatura laptopowa Samsung R60, Windows Vista x32, w trybie awaryjnym także. Z laptopem nic się nie działo, nie spadł czy coś w tym guście. Język ustawiony na polski. Tekst bez poprawek wygląda tak. telkst bez poiprawelk wyglkąda talk.m Wielkie dzięki za pomoc.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...