Skocz do zawartości

Jaką kartę graficzną polecacie do Celerona E3200?

Recommended Posts

Chciałbym kupić kartę graficzną, w tej chwili mam zintegrowaną. Nie mam jakiejś maksymalnej kwoty, którą chcę wydać, chciałbym, żeby karta mogła wyciągnąć jak najwięcej z konfiguracji, którą posiadam, i w miarę możliwości, żeby starczyła na jak najdłużej.

Moja konfiguracja:

Płyta: GIGABYTE GA-G31M-ES2C

Procek: Celeron (Dual Core) E3200 2,4GHz (FSB 800MHz, 1MB Cache)

Zasilacza nie napisałem, bo wiem, że jest on do wymiany w przypadku kupowania nowej karty. :menda:

I czy myślicie, że jest sens kupować jakąś kartę obsługującą Directx 11? Czy lepiej kupić gorszą? Nie chcę kupić karty, której możliwości w końcu nie będą wykorzystywane.

Wszyscy psioczą na nV, że kotlety robi, blah, blah, blah, ale spójrzcie sami... 9800GT, GTS250 - to ciągle ma wzięcie. Śmiem twierdzić że od kiedy wyszło HD58x0 nV zarabia jedynie na nich, no i na GTX260, bo 285/295 stały się nieopłacalne.

G92 wiecznie żywe...

Zgadzam się z kolegami: 96GT lub GTS250 lub odpowiedniki od ATi będą optymalnym wyborem

96GT cechuje lepszy stosunek cena/wydajność jednak w niektórych grach może dostawać lekkiej zadyszki :menda:

Na GTS250 pograsz w większość gier na maksymalnych detalach graficznych \

Możesz też znaleźć jakiegoś uzywanego 88GT - dorwiesz takiego gdzieś za 260 zł a będzie niewiele wolniejszy od GTS250 i znacznie szybszy od 96GT ;)

Weź 5750. I DX11 i jakoś nie będzie się dławić z braku mocy reszty sprzętu. No i nie zestarzeje się tak szybko.

nie rozumiem ludzi którzy patrzą tylko na dx11 i tak tego niewykorzystująca a dali by się zabić za niego :> nie wspomnie o marnej wydajności samej karty i cenie.

Ja myślę, że do tego kompa najlepszym wyborem jest Geforce 9600 GT - szkoda kasy dokładać na GTS 250 chyba, a co dopiero na coś lepszego :menda: Nie ma co mówić, że lepsza przyda się na później, bo w razie wymiany bebechów i tak wszystko będzie tańsze i będzie można kupić jeszcze lepszą grafikę ;) 9600 radzi sobie z 95% na najwyższych detalach spokojnie :D Czasem nie na maksymalnym AA jedynie :P