Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam o tuż mam 200 zł do wydania na myszke.Troche czytałem o M8000X i Razer Deathadder i jestem bardziej skłonny do kupienia M8000X. Mam podkładke Dragon Age 2 Razera, a używam teraz myszki 4TECH'a Oscar X710 Extra fire i chce kupić myszke lepszą niż mam teraz

Tak to goliathus,

Wersja speed, czy control?

Zaproponowałbym Ci standardowo g400 o ile będzie dobrze Ci leżeć w łapie. 

Potem G500 oraz M8000X, ale przy 2000DPI na goliathus'ie mogą być kłopoty z powodu laserowego sensora.

Jeśli nie używasz przycisku do zmiany DPI to DA 3.5G będzie dobrym wyborem (przycisk do tego jest pod myszką %-)).

A jakieś inne jeszcze myszki ?

Sharkoon Drakonia, Tracer Sniper - ten sam sensor co G500, więc przydałaby się twarda podkładka.

Poleciłbym Ci jeszcze jakiegoś optyka pod tą podkładkę: g300, abbysus azurues mini, tylko że są to małe myszki.

DA 3,5G mogę z czystym sumieniem polecić, mam ją za krótko żeby napisać coś więcej ale naprawdę bardzo dobrze leży w dłoni i jest bardzo precyzyjna. Minisem może być to, że są tylko 4 ustawienia dpi (ja używam 1600),ale jak często tego nie zmieniasz to nie przeszkadza oraz brak dodatkowych ciezarkow. 

Minisem może być to, że są tylko 4 ustawienia dpi (ja używam 1600)

450/900/1800/3500 jeśli już :)

BTW jaki sterowników używasz? Bo w tych nowych skopanych synapse 2.0 jest możliwość dokładniejszego ustawienia DPI. 

1. X-710BK na optyce avago adns-3060 jezeli taka znajdziesz - grunt zeby byla na avago - swietny tani optyk.

Cena 50zł

http://allegro.pl/mysz-a4t-xgame-avago-x710-x-710bk-sensor-avago-i3054236319.html

2. Leciwy starusienki ale nadal dostepny za grosze A4tech SWOP-80 na avago 2030 800 DPI :) - mysz niemal identyczna z wygladu jak g500 jednak jakosc sensora troche gorsza, mysz lzejsza, wykonana z gorszych materialow, jak dla mnie ma lepiej wyprofilowane boczne przyciski od g500 i troche lepiej lezy w dloni - gralem na tej myszy w q3 od 2004 roku, miedzyczasie kupilem G500, do tej pory obydwie te myszki funkcjonuja u mnie zamiennie, i mamy 2013 a ten SWOP nadal dziala :) Jeżeli chodzi o akceleracje wsteczna lepiej wypada G500 (ale kolosalnej roznicy nie ma).

Cena jakies 30zł

http://allegro.pl/mysz-a4tech-evo-swop-80-usb-opto-518-kurier-i3000388345.html

3. Generalnie najbardziej polecam Logitecha G500, no ale to juz drozsza inwestycja :)

PS. nie polecam laserowek od A4Techa, no moze ewentualnie X-750 ale w porownaniu z X-710bk - ta ostatnia i tak wypada lepiej, jest tansza i zrobiona z lepszej jakosci materialow.