Skocz do zawartości

Jaka CICHA obudowa z USB 3.0 - BEZ drzwiczek?

Recommended Posts

Te drzwiczki otwierane w lewo zupełnie nie przeszkadzają, jest to bardziej naturalne gdy sięgamy prawą ręką. Ale fakt, że mogliby to poprawić. Co do Anidees niestety nie znalazłem info jak wysoki cooler cpu się tam mieści. Obudowa jest dość wąska 177 mm, więc chyba będzie ciasno. Zastanawiałem się na tą obudową, jednak z uwagi na "dziurawe okno" i brak wyciszenia w wersji z oknem odpadła. Tam jest możliwość przełożenia drzwiczek na prawą lub lewą stronę. Dodatkowo drzwiczki są wykonane z aluminium. 

Jedno pytanie z ciekawosci - czemu nikt, nigdzie i nic nie pisze o Antec P280?

Czy ta buda ma jakies szczegolne wady, o ktorych nigdzie nie doczytalem?

3x5,25, regulacja obrotow (w głupim miejscu i tylko 2-stopniowa, ale zawsze).

Do tego porty umieszczone na froncie, więc nie będą się kurzyć...

Cena taka sama jak za Ghosta i R4...

Antec P280 jest słabiej wyciszona (ma odkryty top a front przepuszcza więcej dźwięków).

U mnie R4 odpadło ze względu na lewostronne drzwi. Komp stoi u mnie po prawej, przy ścianie i inaczej nie będzie.

Przy każdorazowym otwieraniu klapki i wsadzaniu ręki od góry, żeby wrzucić/wyjąć płytę czy kieszeń na dysk trafiłby mnie chyba szlag.

Na razie na prowadzenie wysunął się zatem Ghost. Muszę go tylko dorwać w jakimś sklepie w Wawie i obejrzeć na własne oczy.

Cały czas męczy mnie też kwestia pół-zamkniętych obudów typu Shinobi czy Corsair 200R.

Skoro taki np. Ghost jest dziurawy od spodu, dziurawy od góry i dziurawy od tułu (R4 zresztą też), to imo od np. 200R różni się tylko... wyciszeniem i drzwiczkami. Wyciszenie, to żaden problem, można kupić fajne maty tłumiące i przyciąć samemu. Wyjdzie taniej niż gotowe rozwiązanie (czyt. przycięte na wymiar) firm takich jak np. Akasa.

No nic. W weekend może podskoczę na giełdę, pojeżdzę po mieście i uda się coś kupić.

Swoją drogą - straszny zawód z R4. Byłem już zdecydowany na zakup i przypadkiem wyszła kwestia z drzwiami.

Nie wiem, czemu w żadnej recenzji (a przeczytałem ich naprawdę sporo) nikt nie zwrócił uwagi na to, że nie da się ich przełożyć.

Można to zrobić chyba w 99% obudów z drzwiczkami dostępnych na rynku, a w tej obwołanej najlepszą, najcichszą i najbardziej przemyślaną - nie. Lipa.

Znalazłem za to inną, bardzo ciekawe obudowy.

Nanoxia Deep Silence 1 i 2!

http://www.nanoxia-world.com/cases/deep-silence-2/deepsilencetwo-black.html#

Wyglądają jak R4 (DS2 jest baaardzo długa!).

Drzwi (dzielone na 2 częsci) otwierane w prawo, do tego TRZY zatoki 5,25.

Warto wziąć to zamiast R4? Czy to dużo słabsze budy?

Edytowane przez fallen

OK. Z uwagi na lewostronne drzwi, R4 u mnie odpada.

W tej chwili biore już pod uwage tylko : Ghost (+dock HDD / - brak reglacji went), DS1 lub DS2 (- brak docka / + regulacja went).

Bardziej podchodzi mi DS1 (bo jest krótsza), zastanawiam się tylko nad trwałością ruchomego panelu USB w tej obudowie.

Wolałbym, żeby się to ustrojstwo nie urwało po kilku miesiącach intensywnego używania ;)

• 3 miesiące temu...

Zachorowałem na SIlencio 650 od CoolerMaster'a - dlaczego ja jej wcześniej nie widziałem.

Moja wina, moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina.

Teraz moje kochanie na pewno mi nie pozwoli kupic nowego domku dla mojego i7 - szczególnie, że całkiem nie dawno nabyłem CM690 II tego samego producenta.

Czy mógłby mi jakiś posiadacz tejże obudowy napisać jak wygląda sprawa za tacką na MOBO. Czy są problemy z ułożeniem przewodów, czy jest tam wystarczająco miejsca?

Edytowane przez pulkownik

Obudowa mi także podoba się strasznie ale

http://www.benchmark.pl/mini-recenzje/cm-silencio-650-dla-kogo-ta-obudowa.html#testy

tutaj już nieco lepiej

http://www.techspot.com/review/567-cooler-master-silencio-650/page4.html

http://hexus.net/tech/reviews/chassis/44141-cooler-master-silencio-650/?page=3

Upalne lato, brak klimy i zabawa w OC może być średnio fajna.

Edytowane przez omar2033