Celdur 0 Napisano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu nęka mnie pewien problem ,który zauważyłem w tym systemie. Co jakiś czas bez żadnej przyczyny wysypuje się explorer.exe. W dzienniku zdarzeń napisane jest, że błąd spowodowany jest przez plik ntdl.dll. Znalazłem masę tematów w internecie odnośnie tego błędu, jednakże nie doszukałem się żadnego sensownego wyjaśnienia dlaczego tak się dzieje. Ten błąd nękał mnie nawet przy wersji RC, jeszcze na moim starym komputerze. Obecnie posiadam oryginalny system MS Windows 7 x64 Home Premium. Zaczynam się zastanawiać , czy to przypadkiem nie jakaś wina AMD. Może ten "świeży" system nie lubi chipsetów AMD i procesorów? No idea.. System jest dobrze chroniony i nie jest to też wina żadnych wirusów, ani problemów w rejestrze. Moja skrócona obecna konfiguracja (może się kiedyś przyda , aby rozgryźć ten problem) : Phenom II X4 955 BE GA-MA770T-UD3P Patriot DDR3 1600Mhz OCZ 550W Zmieniłem nawet ostatnio dysk, gdyż myślałem, że po prostu ten ponad 2 letni już się sypię. Niestety już po 1 dniu problem powrócił. Może system gryzie się z jakimiś sterownikami.. Jednakże na dzień dzisiejszy nie potrafię tego stwierdzić. Jeśli ktoś miał kiedyś podobny problem to proszę o pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17812 Napisano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 może ten temat Ci pomoże: zerknij Cytuj Link to post Share on other sites
Bany_krk 200 Napisano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 a u mnie po każdym uśpieniu musze korzystać z przywracania systemu bo sie wywala, co wy na to? Cytuj Link to post Share on other sites
Pieterek 1 Napisano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Mam podobny problem.... często wysypuje mi przy operacjach na folderach(kopiuj, wklej, usuń, a o opróżnij kosz to nie wspomnę, bo graniczy to z cudem) Błąd miałem również na wersji RC. I tu hardware nie ma nic do tego(moj komp masz profilu) Także przyłączam się do pytania, może uda się to jakoś rozwiązać, bo reinstalacja systemu nic nie daje Cytuj Link to post Share on other sites
Thunderbolt 0 Napisano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 No to ja bym polecał zrobienie tego co podał(a) wormadam. Tj. Wkładamy płytkę z Windowsem i uruchamiamy jako administrator cmd i wpisujemy sfc /scannow. I czekamy. Jeśli polecenie znajdzie jakieś nieprawidłowości to spróbuje je naprawić korzystając z archiwów. Jeśli ono też będzie uszkodzone zgra pliki z płyty. Ja też mam Windows 7 x64 HP i nigdy nie miałem podobnych problemów (ani z wersją RC, ani nawet Enterprise RTM Trial). Jedyne co mi jeszcze przychodzi do głowy to spróbować usunąc antywirusa (wcześniej sprawdzić czy w kwarantannie nie ma jakichś plików systemowych). Cytuj Link to post Share on other sites
Celdur 0 Napisano 18 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Ale ten skan mogę przeprowadzić nawet bez korzystania z płyty. Niestety nic on wtedy nie wykrył. System jako taki jest czysty. Ja osobiście potrafię dbać o systemy i nigdy mi się żaden nie wywalił. Ten problem natomiast trzyma mnie w szachu. Cytuj Link to post Share on other sites
niewiadowski 0 Napisano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 A jak wygląda sprawa z Windows Update? Cytuj Link to post Share on other sites
Celdur 0 Napisano 18 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Bezproblemowo. Wszystko jest aktualne. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts