danieloslaw1 154 Napisano 9 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Na początku jak miałęm jeszcze stary komputer było wszysko ok a teraz zmieniłm na evga 780i 4gb ocz sli ready dysk seagate ata 160gb(ze starego kompa) E5200 i tu takie pytanie czemu mi nie czyta dvd(ata też ze starego kompa) niektórych płytek jak kiedyś było wszysko ok? może trzeba poustawiać coś w biosie??? prosze o pomoc dvd writemaster nieznam innych danych Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 10 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 czekaj od początku: -wykrywa napędy? -słychać, że płyta próbuje czytać płytę? -nie czyta wszystkich płyt, a jeśli nie wszystkie to jakie? -czy sprawdzałeś napęd na innym kompie? Cytuj Link to post Share on other sites
Matuzalem 0 Napisano 10 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Skoro nie czyta ... niektórych płytek to nie ma co się zastanawiać nad konfiguracją, albo bowiem jest to objaw zabrudzenia lasera, albo pierwsza oznaka zwiastująca rychły zgon czytnika. Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 10 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 pracowałem w serwisie odtwarzaczy dvd więc wiem co nie co o czytaniu płyt, bo optyki padały najczęściej. i na 95% to faktycznie albo będzie zbrudzony laser (mniej pawdopodobne) lub napęd kończy swój żywot. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts