Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,przedsawie wam dwie wersje pierwsza wersja bedzie wlasciciela sklepu. Druga moja, czekam na opinie i rowniez wasze propozycje.

Procesor:      AMD X8 FX 8150 3,6Ghz

Plyta:             Gigabyte ga-990xa-ud3

Dysk:             hdd seagate sv 1tb

Karta Graf:    Gigabyte geforce gtx 660ti 3072mb ddr5/192bit (1111/6008)ver oc

Pamiec:          patriot ddr3 16gb mhz dual viper III xmp cl9

obudowa:       zalman z11 plus - usb3.0

zasilacz:         chieftec ctg-600-80p-bulk 600w

cena 3800

Moj zestaw:

Procesor:    Intel Core i5-3570k Ivy Bridge LGA1155 BOX

Plyta:  MSI Z77A-GD55 Intel Z77 LGA1155 (PCIE/VGA/DZW/GLAN/SATA3/USB3/RAID/DDR3)

Karta graf: Gigabyte ATI Radeon HD7970 3GB DDR5/384bit DVI/HDMI/mDP PCI-Express (ver. OC TO)

Dysk: Seagate Barracuda 1TB SATA3 (ST1000DM003)

Pamiec: Patriot DDR3 16GB(2x8GB) 1600MHz G2 Series CL9

Obudowa: Zalman Z9 U3

Zasilacz: XFX XXX Modular 650W

Chlodzenia procesora: Thermalright HR-02 Macho Black White

Calosc 4300.

Moge zniesc roznice 500zl miedzy jednym a drugim zestawem. Pytanie co byscie zmienili w moim zestawie, ma byc to komputer do gier i jak bedzie trzeba OC.

Gość rezerwuar

Pierwszy zestaw jest fajny :->  - żartowałem - jest do bani. Twój jest znacznie lepszy ale ja bym ramu dał 8Gb - do gier wystarczy spokojnie i obudowę zmienił na http://techplanet.pl/produkty/obudowy/silentiumpc-gladius-x80-pure-black,35006.html  wówszas możesz śmiało brać XFXa niemodularnego bo bez problemu poradzisz sobie z ułożeniem kabli w obudowie.pozdr.

Jeśli masz wybór między tymi dwoma zestawami, to bez zastanowienia bierz "dwójkę".

Płyta którą wybrałeś jest dobra do OC, a chłodziwo da sobie z nim radę.

Generalnie zestaw drugi dobrze złożony, chociaż można pomyśleć na zmianą zasilacza bądź obudowy  :)

Edytowane przez Fogzu

Zalman z9 u3 to ciekawa obudowa, niezle wyposazona :P Co do zasilacza to za podobna cene mozna znalezc bequiet pure power l8 630W ale chyba narazie w techplanet zabrakło :P  co nie umniejsza temu XFX gdyz to mocna konstukcja :P

Edytowane przez damianox89
Gość rezerwuar

A jaki ten mocniejszy zasilacz?

Ten, który wziąłeś jest świetny ale możesz zaoszczędzić i zaatakować http://techplanet.pl/produkty/zasilacze/xfx-core-550w,20097.html . Tak na prawdę zestaw, który złożyłeś jest świetny i w zasadzie nie ma potrzeby nic w nim zmieniać(poza zmniejszeniem ilości ramu) ale mi bardzo leży ten Gladius x80 i kasę, którą zaoszczędziłeś na ramie możesz wewalić w tą obudowę i nawet ta 650tka wtedy może zostać.

Klapka na bok odpada w 100%. Myslalem tez nad obudowa ktora jest oswietlona w srodku i ma lewa badz prawa strone odslonieta.

Widze ze z minuty na minute mam coraz lepsze rozwiazania. Ma ktos linka do testu jednej i drugiej karty?.   Gigabyte ATI Radeon HD7970 3GB DDR5/384bit DVI/HDMI/mDP PCI-Express (ver. OC TO) Sapphire ATI Radeon HD7970 Vapor-X 3GB DDR5/384bit DVI/HDMI/DP PCI-Express

200zl roznicy miedzy jedna a druga jestem ciekawy jak to w testach wyglada