Kubba_45 43 Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Witam.Dziś chciałem przypomnieć pamięć o tych grach na początku zainstalowałem Max Peyny 1 (Oryginalny kupiłem chyba trylogie z cenegi czy jakoś tak )Zainstalowałem klikam na ikonkę i nic w menadżerze tylko jest więc zamykam.Kiedy wziąłem tryb zgodności z win 95,98,Xp jest błąd Exception in startupInit: Directory\data not found po tym błędzie niby plików nie ma,ale płyta jest na 100% sprawna.Przeinstalowałem,ale to samo.Proszę o pomoc Link to post Share on other sites
walker 3324 Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Ja ci dam Peyne to fikniesz. Płyta w napędzie jest podczas uruchamiania? 1 Link to post Share on other sites
Kubba_45 43 Napisano 9 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Sory za litrówke Płyta jest w napedzie. Link to post Share on other sites
pocio 39 Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 (edytowane) Obie gry maja problem z uruchomieniem sie na nowych sterownikach kart graficznych. Obojetne czy radek czy gf. U mnie na najnowszych sterach amd gra sie zwyczajnie nie wlacza, a na wersji 11.3 dziala normalnie. Pokazuje sie proces ale nic wiecej. To samo jest na radku 4670 w stacjonarce jak i 6320 w lapku. Na najnowszych drajwerach gra raz na 10 prob wlaczala sie przy wylaczonej kompozycji pulpitu i zgodnosci z 98/me. U mnie rozwiazaniem byly starsze drajwery. Gre przeszedlem i wrocilem do nowszych. Z tego co widze w spoilerze masz sterowniki 12.4 wiec w sumie powinno dzialac. Chyba, ze to stare dzieje i uzywasz najnowszych to wroc do starszej wersji. Edytowane 9 Lutego 2013 przez pocio Link to post Share on other sites
Kubba_45 43 Napisano 9 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Fakt z 2 dni temu zainstlowałem 13.1 wcześniej miałem 12.4,ale były jakieś prolemy z nimi.Szkoda trochę że nic nie da rady zrobić tez miałeś idetyczny błąd z Exception in startupInit: Directory\data not found ? Link to post Share on other sites
pocio 39 Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Bledow takich nie mialem. Po kliknieciu na exe maxa po prostu nic sie nie dzialo, a gra siedziala w menadzerze niby wlaczona. Wroc do innych drajwerow i zobacz:P 1 Link to post Share on other sites
kbrbabzbtb 1123 Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Spóbuj dodać tą grę do STEAM i sprawdź czy pójdzie, ponoć część osób tak robiła. Zainstaluj patcha ostatniego ja nie zrobiłeś tego jeszcze. Ustaw exe na kompatybilność z 98/ME i `uruchom jako administrator`. Jak nadal nie działa to spróbuj tak zwanego pliku `exe nocd`, ponoć też pomógł wielu osobom. Link to post Share on other sites
Kubba_45 43 Napisano 12 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Ale dodać gre z poza steam tak bo nie nawet żadnego klucza Link to post Share on other sites
Kubba_45 43 Napisano 12 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Witam wskrzeszam ten temat, ponieważ nadal nie rozwiązałem go mam wersje Max Payna na steam nadal ten sam błąd proszę pomóżcie, bo chce pograć w Klasykę Link to post Share on other sites
worm 17837 Napisano 17 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Spróbuj tego rozwiązania... 1 Link to post Share on other sites
Recommended Posts