theredplanet 0 Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Od długiego czasu korzystam z hibernacji, zamiast wyłączania komputera - zdecydowanie szybciej wstaje. Niestety ostatnio zaczęły się problemy, po wybudzeniu zaczynają się kolejno wysypywać programy. Np. odpalając chrome dostaję na twarz błędy o awarii dodatków, lub też nie odpala się w ogóle. Sypią się gadżety systemu windows, czasem i explorer się wykrzaczy. No po prostu cuda niemiłosierne. Czasem sypnie też blue screen'em. Myślałem że to wina systemu który już był mocno zasyfiony, więc postawiłem windows 7 x64 na nowo. I tu moje zdziwienie bo dzieje się dokładnie to samo co na starym. Wygląda mi to na jakieś błędy z pamięcią, ale nie wiem skąd to się wzięło tak nagle i czemu występuje również na nowym systemie. Czy może to być wina sprzętu? Dodam że przed zahibernowaniem wszystko działa bez zarzutów. Cytuj Link to post Share on other sites
kamil330i 53 Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Zacznij normalnie wyłączać komputer bez hibernacji i jak cały czas tak będzie to już nie mam pojęcia. Cytuj Link to post Share on other sites
theredplanet 0 Napisano 6 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 No wiesz, w takim stanie jak jest komputer po wybudzeniu w tej chwili to nie da się funkcjonować, więc oczywiście wyłączam teraz komputer normalnie. Tylko że jednak bym chciał korzystać z tej hibernacji Cytuj Link to post Share on other sites
kamil330i 53 Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Nie wiem jak chcesz ale to i tak będzie muł ja też przez kilka dni korzystałem z uśpienia i też był zamulony raz dziennie lepiej wyłączyć normalnie kompa. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17833 Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 @up W pracy cały czas korzystam z tego, w domu na lapku podobnie i na żadnym nie stwierdziłem jakichkolwiek oznak niestabilności. Cytuj Link to post Share on other sites
kamil330i 53 Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Ja z hibernacji w ogóle nie korzystam jedynie tylko z uśpienia i jak tak go parę dni nie wyłączałem tylko usypiałem to miałem muła nie wiem czy to się tyczy też hibernacji to moja opinia. Cytuj Link to post Share on other sites
theredplanet 0 Napisano 6 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Nigdy nie odczułem spadku wydajności po hibernacji, mimo że zdarzało się codziennie hibernować i dopiero po 2ch tygodniach normalny restart. Ale odbiegamy od tematu i mojego problemu. Próbowałem przed chwilą odłączać kolejno niepotrzebne urządzenia, wyjąłem wszystkie karty pci, próbowałem z różnymi kościami pamięci i rezultat jest zawsze taki sam - po wybudzeniu z hibernacji blue screen, albo reset. Zresetowałem też ustawienia biosu na default. Po kilku takich moich próbach już w ogóle nie wstaje system po hibernacji, zwiesza się na migającym kursorze w lewym górnym rogu. Chyba podejmę próbę ponownej instalacji systemu i przetestuję hibernację od razu, a nie jak tym razem - dopiero po zainstalowaniu sterowników i niektórych programów. Może jednak problem leży po stronie software'u. Testowałem też uśpienie S1 i działa bezproblemowo. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts