Nalovp 128 Napisano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Chciałbym kupić tego GTXa295,ale narazie się wstrzymałem i wetknąłem HD4670. Pojęcia nie mam którą markę wybrać.Najbardziej dostępne są Asus,Gainward i EVGA ,choć ta ostatnia jest droższa od reszty i szczerze to nie wiem za co trzeba dopłacić !? Najgorsze jest to że Nvidia planuje wypuścic na rynek coś nowego i nie wiadomo,może warto jeszcze chwilkę poczekać? Z góry dzięki za wszelkie sugestie Cytuj Link to post Share on other sites
DIXON 4 Napisano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Zdecydowanie poczekaj na Fermi i dopiero zdecyduj się na kartę. A Firmy to EVGA/ASUS. Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 GTX295 na chwilę obecną już średnio opłaca się kupować chyba lepiej upolować coś ze stajni ATi z DX11 i 40nm Cytuj Link to post Share on other sites
Krzychu2009 0 Napisano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 pytał sie o nvidie;) widocznie ma powód;) Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 pytał sie o nvidie;) widocznie ma powód;)to jest choroba i podobno da się to leczyć Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Jeśli musi być GTX295 to koniecznie Rev 2 na jednym PCB Cytuj Link to post Share on other sites
Krzychu2009 0 Napisano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 pytał sie o nvidie;) widocznie ma powód;)to jest choroba i podobno da się to leczyć Hehe Cytuj Link to post Share on other sites
Majkelp 3 Napisano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Jesli bedziesz kupowal, GTX 295 czy nowa generacje kart od nVidi, proponuje Evga, Po rejestracji swojej karty na stonie www.evga.com, otrzymujesz gwarancje dozywotnia oraz mozesz wziazc udzial w programie SET-UP 90 days, (czasami jest to 120 dni) Czyli w ciagu 3 miesiecy od zakupu swojej karty i po owej rejestracji mozesz wymienic (oczywiscie za doplata) obecna karte na model wyzszy. Dodatkowo gdy kupujesz karte od Evga, dostajesz np pelna wersje 3D Marka, kupony na gry itd. Wiec sie oplaca. Oczywiscie na dzien dzisiejszy uwazam osobiscie ze zakup gtx295 jest srednio oplacalny. Ale decyzja nalezy oczywiscie do CIEBIE. Cytuj Link to post Share on other sites
Kamil Myzia 0 Napisano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Wydaje mi sie, ze obojętnie ktorego wybierzesz. Wszystkie (oprocz tych zwodowanych) są na referencyjnych plytkach pcb. Jedyne różnice, jakie mogą wynikac, to wyposazenie karty, okres gwarancyjny. Tutaj dobrze wypada EVGA, bo oferuje mozliwosc wydluzenia okresu gwarancyjnego. Jak już będziesz kupował, to jednak koniecznie drugą rewizję. Jest chłodniejsza, a wentylator pracuje znacznie ciszej. Mialem i wiem co mówię . Co do wydajności, to nie ma co dyskutowac: zapewnia bardzo wysoką wydajnosc, nawet w 1920x1200 w max detalach i FSAA x4. Kupowac, czy nie? Zalezy w jakiej cenie możesz tą kartę nabyc. Pamietaj o nadchodzącym Fermi oraz konkurencyjnym Radeonie HD 5870 i HD 5970. Cytuj Link to post Share on other sites
qrdel 0 Napisano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 pytał sie o nvidie;) widocznie ma powód;)to jest choroba i podobno da się to leczyć Hehe Znowu sie w fanboya bawisz? o.o Oczekiwac na fermi, ewentualnie myslec o jakims Radku. Nvidia nie ma nic nowego godnego uwagi w tym momencie i tak naprawde to placa sie od nich kupowac tylko i wylacznie wyzszy mainstream (GTX260/275). Pozostale karty to albo kanapki, albo kotlety z g92 Cytuj Link to post Share on other sites
Nobody 0 Napisano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 "Oczekiwac na fermi, ewentualnie myslec o jakims Radku. Nvidia nie ma nic nowego godnego uwagi w tym momencie i tak naprawde to placa sie od nich kupowac tylko i wylacznie wyzszy mainstream (GTX260/275). Pozostale karty to albo kanapki, albo kotlety z g92 :/" http://pclab.pl/news40618.html Powodzenia w czekaniu na Fermi buahahhahaha Cytuj Link to post Share on other sites
qrdel 0 Napisano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 http://pclab.pl/news40618.html Powodzenia w czekaniu na Fermi buahahhahaha Hahaha, spam? Nowe GFy kiedys tam wyjda, i pewnie beda oferowac jakas dobra wydajnosc. A na dzien dzisiejszy jest jak napisalem, albo kotlety, albo kanapki, albo GTX260/275. Tyle w temacie ode mnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Kamil Myzia 0 Napisano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Ale kanapek już nie ma . GTX 295 Rev 2 oferowany jest w tych samych kwotach, co pierwsza wersja i wypada na jej tle lepiej. Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Nowe GFy kiedys tam wyjda, i pewnie beda oferowac jakas dobra wydajnosc.I będziesz musiał wziąć sobie jakiśtam kredyt, żeby ją kupić Cytuj Link to post Share on other sites
Krakers 0 Napisano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Nowe GFy kiedys tam wyjda, i pewnie beda oferowac jakas dobra wydajnosc.I będziesz musiał wziąć sobie jakiśtam kredyt, żeby ją kupić z czego wróżysz? kula? fusy? ze stopy? skąd wiesz ile będzie kosztowało to ustrojstwo i skąd wiesz czy będzie potrzebował kredytu. W każdym bądź razie sarkazm też z tego kiepski Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Skoro takiś tralalala, to gdzie masz napisane, że Fermi będzie tanie Przecież to jest Topowa karta nV, a to nie są tanie rzeczy No i zachęcam do lektury http://pclab.pl/news40618.html Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Tak czy siak, nie opłaca się teraz brać GeForce'ów. Cytuj Link to post Share on other sites
Krakers 0 Napisano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 mICh@eL, czytasz czy tylko patrzysz? czy ja coś napisałem,że przyszłe fermii będzie tanie? albo drogie? albo jakiekolwiek? Ty nadal wróżysz...a ja zapytałem z czego... . Jedyny sensowny komentarz jaki mógłbym do Ciebie zastosować do "muf do renki". Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Nie wróży, tylko mówi jak jest: nowości swoje kosztują. Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 mICh@eL, czytasz czy tylko patrzysz? czy ja coś napisałem,że przyszłe fermii będzie tanie? albo drogie? albo jakiekolwiek? Ty nadal wróżysz...a ja zapytałem z czego... . Jedyny sensowny komentarz jaki mógłbym do Ciebie zastosować do "muf do renki". Ile kosztuje GTX295 Skoro Fermi ma być od niego wydajniejsze, oraz od Radków HD5870, no to jego cena będzie nie mniejsza niż 2000zł Cytuj Link to post Share on other sites
Nalovp 128 Napisano 13 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 "muf do renki".W radiu chlew mówili ze nowych dżiforców z farmy nie będzie bo wafli pękają. Jednak kupię któregoś gtx295 z EVGA (może Asusa) single pcb. Dlaczego nie radeon? Z tandetą mi się kojarzy.Całe życie mam GF. nawet ten pierwszy zaraz po rivie jeszcze na strychu się wala. Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Wiesz jak nvidia wypuści fermi,to ati wypuści ati hd6xxx series,i znowu nvidia będzie leżeć.Na razie poczekaj na bieg wydarzeń wtedy coś myśl Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Dlaczego nie radeon? Z tandetą mi się kojarzy.Całe życie mam GF. nawet ten pierwszy zaraz po rivie jeszcze na strychu się wala.No właśnie w tym problem - nie miałeś jeszcze Radka, więc jak możesz wystawiać o nim opinię Cytuj Link to post Share on other sites
Krakers 0 Napisano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Jak ktoś kupuje high-end,cena nie jest tu priorytetem ale uzyskana wydajność. Wszystko zależy od tego do czego chcesz kupić to. Dopóki sam nie będziesz zarabiał nie pewnie tego nie zrozumiesz. Dla mnie ta kara może i kosztować 4000, tylko muszę jej potrzebować - musi być warta swojej ceny. Drugą sprawą w high-end jest jakość, a dopiero trzecia - cena. Według takich kryteriów producenci wyceniają swoje najlepsze produkty. I po co czepiasz się tego fermi, zostaw je w spokoju, wystarczy wspomnieć,że będzie. I między innymi dlatego słabo opłacalnym jest zakup GTX295, szczególnie na tle aktualnej konkurencji ATI. Ale z drugiej strony. jeśli lubisz nVidie bardziej niż ATI, nie powinieneś płakać po kupnie tej karty, zwłaszcza jeśli nie zależy Ci na energooszczędnościowym kompie . Cytuj Link to post Share on other sites
DavO 1 Napisano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Na chwilę obecną to HD5970 albo poczekaj na HD5990 lub HD5870 albo poczekaj na HD5890 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts