Qenaii 1 Napisano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Polećcie mi jakąś obudowę do 200zł. Link to post Share on other sites
06radcho 1495 Napisano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Elite 430 i Brutusa 430. Jakie chłodzenie posiadasz? Link to post Share on other sites
Qenaii 1 Napisano 18 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 SPC Fortis. Link to post Share on other sites
Vister81 28 Napisano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Zalman Z9 raczej Lub dołóż do Z9 Plus Link to post Share on other sites
Gość rezerwuar Napisano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 No i oczywiście legendarny już Gladius http://www.komputronik.pl/product/174065/Sprzet_komputerowy/Podzespoly/SilentiumPC_Gladius_M40_Pure_Black_bez_zasilacza.html Link to post Share on other sites
PCLabspec 155 Napisano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Gladius wydaje mi się najbradziej sensowny duża ilość wentylatorów w zestawie a także fajne koszyki na dyski. Link to post Share on other sites
Qenaii 1 Napisano 18 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Wezmę tego Gladiusa Link to post Share on other sites
komodus 35 Napisano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Gladius wydaje mi się najbradziej sensowny duża ilość wentylatorów w zestawie a także fajne koszyki na dyski. Poczytaj sobie na PcLabie na forum w temacie "SilentiumPC Gladius M40 dostępność" o tych fajnych koszykach tu 2 wypowiedzi użytkowników tej budy "Największą wadą i fuszerką tej obudowy są tacki na dyski które są totalnym dziadostwem i powinny być zmienione w następnych falach produkcyjnych o ile to możliwe." "Jak to nikt nie narzeka,a te super koszyki na dyski okazały się kompletną klapą,sam zresztą zwracałem na nie uwagę że słabo tłumią drgania a okazało się że jest jeszcze gorzej bo one po prostu pękają" A potem doradzaj bo wiedzę, że nabijasz na siłę posty. Wszędzie po jednym zdaniu i dziennie kilkadziesiąt postów. Link to post Share on other sites
Qenaii 1 Napisano 19 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Kurcze a czym się różni Zalman Z9 od Zalmana Z9 plus ? Link to post Share on other sites
Gość rezerwuar Napisano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 http://www.purepc.pl/sprzet_pc/obudowy/obudowy_zalman_z9_i_z9_plus_na_kazda_kieszen Kurcze a czym się różni Zalman Z9 od Zalmana Z9 plus ? Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 "Największą wadą i fuszerką tej obudowy są tacki na dyski które są totalnym dziadostwem i powinny być zmienione w następnych falach produkcyjnych o ile to możliwe." "Jak to nikt nie narzeka,a te super koszyki na dyski okazały się kompletną klapą,sam zresztą zwracałem na nie uwagę że słabo tłumią drgania a okazało się że jest jeszcze gorzej bo one po prostu pękają" Zabawne, że są to wypowiedzi użytkownika, który wcześniej nawet nie wiedział, że w obudowie Z9 będzie miał więcej kurzu w środku i potem zastosował się do mojej rady, nabył filtry i nagle był zadowolony. Poza tym jakoś serwis SilentiumPC nie ma takiego ogromu zgłoszeń z tymi koszykami na dyski a zatem to tylko jeden przypadek. A może już trzeba panikować i ostrzegać użytkowników? A może mam Ci przytoczyć kilka wątków o obudowie Zalman Z9 i Carbide 300R o których jakoś ani razu nie wspomniałeś? (vide oszczędzanie na kablach HD Audio oraz wadliwe wyświetlacze w Z9 Plus). Od tego zresztą jest support SilentiumPC, żeby się tym zajmować a każdy kto kiedykolwiek korzystał z tego supportu wie, że nie olewa on klientów jak to czasem robią supporty innych producentów... Link to post Share on other sites
Gość JackHammer Napisano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Ja od siebie polecam Elite 430 z oknem. Sam mam tą obudowę i jestem zadowolony. Wiadomo jakiegoś wielkiego Macho nie włożysz ale 120 spokojnie wejdą. Link to post Share on other sites
komodus 35 Napisano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 (edytowane) T.luk. Mi chodziło o ustosunkowanie się do wypowiedzi "Gladius wydaje mi się najbradziej sensowny duża ilość wentylatorów w zestawie a także fajne koszyki na dyski.". A konkretnie o te koszyki. Wiesz, że wszyscy na nie plują, że ciężko dysk włożyć, że pękają. To akurat często czyta się na PcLabie. Poczytaj dokładnie tamten wątek na PcLabie jaki to serwis SilentiumPC ma świetny. Gość rozwalił port usb i chciał kupić front panel i Silentium mu odpisało, że nie mają tego w ofercie. Wiesz doskonale, że większość uznanych producentów oferuje niemal pełen asortyment części zamiennych do swoich obudów, a taki panel to podstawa. Nie mam zamiaru tutaj krytykować tej obudowy ponieważ jej nie użytkowałem. Napisałem tylko to co przeczytałem w tamtym temacie. Dla mnie wizualnie jest okropna. Daleko jej do Regnum L50 pod tym względem. Edytowane 19 Stycznia 2013 przez komodus Link to post Share on other sites
Gość JackHammer Napisano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Wg mnie warto zwrócić uwagę na cyrkulację powietrza. Myślę że, warto wybrać obudowę z możliwością montażu wentylatora na panelu bocznym. Link to post Share on other sites
Tridefy 229 Napisano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 @komodus Akurat wizualnie jest świetna ! Do tego można jeszcze dokupić okno z boku za 45 zł (chyba)Użytkuje Gladius m40 i polecam za tą cenę jedna z lepszych obudow jeśli nie najlepsza. Nie będę się wypowiadał na temat innych tzn Zalmana bo ich nie widziałem i nie "testowałem"Jedyny minus to to że jest dość wąska i wielkie chłodzenia się nie mieszczą ale do 157 mm wchodzą czyli akurat. Link to post Share on other sites
PCLabspec 155 Napisano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Gladius m40 W swojej cenie nie ma konkurenta ale ma też jedną wadę brak możliwości montażu wentylów na bocznej ściance . Link to post Share on other sites
mis456 42 Napisano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Zdecydowanie beirz: http://www.skapiec.pl/site/cat/11/comp/5518364#from48679 Link to post Share on other sites
Qenaii 1 Napisano 19 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Czyli Gladius Dzięki chłopaki Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 T.luk.Mi chodziło o ustosunkowanie się do wypowiedzi "Gladius wydaje mi się najbradziej sensowny duża ilość wentylatorów w zestawie a także fajne koszyki na dyski.". A konkretnie o te koszyki. Wiesz, że wszyscy na nie plują, że ciężko dysk włożyć, że pękają. To akurat często czyta się na PcLabie. Poczytaj dokładnie tamten wątek na PcLabie jaki to serwis SilentiumPC ma świetny. Gość rozwalił port usb i chciał kupić front panel i Silentium mu odpisało, że nie mają tego w ofercie. Wiesz doskonale, że większość uznanych producentów oferuje niemal pełen asortyment części zamiennych do swoich obudów, a taki panel to podstawa. Nie mam zamiaru tutaj krytykować tej obudowy ponieważ jej nie użytkowałem. Napisałem tylko to co przeczytałem w tamtym temacie. Dla mnie wizualnie jest okropna. Daleko jej do Regnum L50 pod tym względem. Wybacz ale po raz kolejny wyraźnie widzę, że Ty dostrzegasz tylko i wyłącznie problemy związane z markami posiadającymi konkurencyjne produkty względem Zalman i Corsair a tym samym podkreślasz, że wcale nie jesteś na tym forum z przypadku i wale nie chodzi Ci o rzetelną pomoc dla użytkowników... A może tak choć raz Ty ustosunkujesz się do problemów z Zalmanem Z9 Plus (wadliwy wyświetlacz) lub Corsair 300 (brak kabli HD Audio)? Ciekawym bardzo, czy w tym przypadku tylko polecisz reklamację czy też staniesz w obronie tych marek bo to tylko pojedyncze przypadki? A a propos supportu i portów USB do M40 to przynajmniej serwis odpisał i to szybko a nie to co w Cooler Master gdzie ludzie nie mogą doczekać się odpowiedzi w sprawie przy usterce z kontrolerem obrotów w modelu Cosmos II... Zastanów się lepiej co Ty za bzdury wpisujesz a jeśli nie wiesz ilu ludziom serwis SilentiumPC pomógł, to w ogóle nawet nie powinieneś porywać się na ten temat bo tylko się ośmieszasz... Link to post Share on other sites
Recommended Posts