Skocz do zawartości

AMD Catalist 13.1 - wasze odczucia z testow

Recommended Posts

Powszechnych i ogólnych. Sam miałem kiedyś 5870 i żałuje że kupiłem. Teraz 680 i wszystko cacy.

Wszystko cacy haha :D Sam ostatnio zakładał temat, że coś mu tam nie chodziło.

Ale spokojnie widać masz swój świat i swoje kredki, idź trollować gdzie indziej :)

@Up

Nie musisz usuwać starszej wersji, żeby zainstalować nowszą.

Edytowane przez adamtb
jestem zielony w tych sprawach ale czytałem ze mozna instalowac bete na np te 13.1 bez odinstalowania ich prawda? czytalem ze kiedy instalujemy np stery 13.1 to samo nam usuwa te 12.8 beta czy tam inne

AMD udostępniło bardzo fajny program, za pomocą którego odinstalujesz stare sterowniki i możesz spokojnie zainstalować nowe "na czysto". Teoretycznie da się zainstalować nowe na inną wersję, ale może to powodować jakieś problemy.

Tu link do programu

http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/catalyst-uninstall-utility.aspx

Edytowane przez Taellih

zainstalowałem beta 13.2 i mam dziwne mikro przycięcia w BO 2, tzw wszystko mam na full i czasami kiedy się rozglądam fps spadają do 15 ale to jest dosłownie sekunda max dwie.. w bf3 wszystko ok (chyba) ale i tak jak wyjdą oficjalne to je zainstaluje ;p chyba ze nie trzeba czy jak? wg nie kapuje takich spraw wiec sie nie rzucajcie ;p

Edytowane przez jareeecki

w opcjach CCC mam ustawione automatycznie profil zasilania procka na max tzw szybkość mam pomiędzy max a max (np 3.0ghz-3.0gzh) czy to dobrze?

na 13.1 nie mam tych mikro przycięć wiec zostaje na nich i czekam na oficjalne bety od amd

Edytowane przez jareeecki
U mnie katastrofa to co poprawiły 13.2 beta w dwóch grach to w pozostałych jest o wiele gorzej aniżeli na 12.11 :/  Innymi słowy porażka jak zwykle :sciana:

Brawo za wzorowy trolling i to że jeszcze jakimś cudem nie masz bana. Wytłumacz mi jakim cudem mając GTX 480 przetestowałeś sterowniki od AMD? Jeśli na swojej karcie to nic dziwnego że coś mogło nie działać :P

• Popieram 1

hd7770 OC PII 965 4,0 GHz

wynik w 3dmark11 z 3500 na 12.10 na 4200 na 13.1

Battlefield 3 multi 1920x1080 utra (tylko shadow medium) AA off , AFx16, SSAO

12.10

FPS min/max/avg 35 / 86 / 49,5

13.1

FPS min/max/avg 44 / 110 / 59,5

oczywiście trzeba na to patrzeć subiektywnie, gdyż rozgrywka multi nigdy nie jest powtarzalna, producent sterowników dobrze napisał moim zdaniem , że ok 25% wzrost wydajności w tej grze

• Popieram 1
hd7770 OC PII 965 4,0 GHz

wynik w 3dmark11 z 3500 na 12.10 na 4200 na 13.1

Battlefield 3 multi 1920x1080 utra (tylko shadow medium) AA off , AFx16, SSAO

12.10

FPS min/max/avg 35 / 86 / 49,5

13.1

FPS min/max/avg 44 / 110 / 59,5

oczywiście trzeba na to patrzeć subiektywnie, gdyż rozgrywka multi nigdy nie jest powtarzalna, producent sterowników dobrze napisał moim zdaniem , że ok 25% wzrost wydajności w tej grze

Na 7770 średnia w BF3       60FPS na multi

To są dopiero jaja :-)

Chyba jak kolega w niebo się wpatrywał

Edytowane przez komodus
Na 7770 średnia w BF3       60FPS na multi

To są dopiero jaja :-)

Chyba jak kolega w niebo się wpatrywał

to nie są max ultra, czytaj dokładnie, napisałem AA wyłączone, cienie medium, reszta ultra, w niebo to sam się powpatruj, może ci Bozia rozumu doda

• Popieram 1

Zauważył ktoś jeszcze dziwne działanie gry WoT na sterownikach AMD 13.1? czasami przy obracaniu kamery pojawiają się takie czarne kreski dosłownie na pół sekundy jakby jakiś element otoczenia ale to się zdarza gdy wokół mnie nie ma nic. Zauważyłem także że gra nie działa płynnie, widać takie jakby rwanie, widać płynny obraz, za chwile zwalnia i przyspiesza, gra pokazuje 60 kl/s. Na sterownikach 12.10 widać też to rwanie ale mniej, czarnych kresek brak.