hink1 1 Napisano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Witam, zastanawiam się na tymi dwiema obudowami: http://www.silentiumpc.com/gladius-m40-pure-black/ http://www.silentiumpc.com/regnum-l50-pure-black/ Czy w Gladiusie trzeba ściągać przedni panel do czyszczenia filtra? Czy w Gladiusie zmieści się Thermalright HR-02 Macho? Czy warto dopłacać do Regnum? Proszę o jakieś opinie na temat tych obudów. Oczywiście jestem otwarty na inne propozycje, mój budżet to około 300zł. Moim zdaniem główne zalety obudowy to wyposażenie, czyli ilość wentylatorów oraz łatwość czyszczenia filtrów. Z góry dziękuje za odpowiedź. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość rezerwuar Napisano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Odpowiem Ci odnośnie kwestii Macho, 120tka wejdzie natomiast pełny HR-02 już nie http://chlodzenie.net/reviews/silentiumpc-gladius-m40-vs-wysokie-coolery-cpu-2/8/ . W kwocie 300zł są jeszcze te dwie ciekawe obudowy http://chlodzenie.net/reviews/corsair-carbide-300r-vs-fractal-design-core-3000/ Cytuj Link to post Share on other sites
toniek-94 207 Napisano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Do Gladiusa M40 wejdzie Thermalright HR-02 Macho. Dla mnie Regnum przestronniejsza buda, i jakby mnie było stac to bym dopłacił. Cytuj Link to post Share on other sites
dydek-666 6 Napisano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Witam mam bude regnum i powiem szczerze że mi bardzo odpowiada duża przestronna i duży macho wejdzie. polecam tą budę Cytuj Link to post Share on other sites
CoreDuo 219 Napisano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Również polecam Regnuma. Rengnum ma taką przewagę nad M40 że jest szerszy i na górze można zamontować wentyle jakieś wolnoobrotowe 140mm co przekłada się na ciszę. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Do Gladiusa M40 wejdzie Thermalright HR-02 Macho.Dla mnie Regnum przestronniejsza buda, i jakby mnie było stac to bym dopłacił. Tam wejdzie tylko Macho 120 czyli ten mniejszy Macho. Cytuj Link to post Share on other sites
hink1 1 Napisano 17 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Jak zamontowac zasilacz? Zaprojektowane jest zeby pobieralo powietrze z pod obudowy ale na wielu recenzjach widzialem zasilacz zamontowany w ten sposob zeby bral powietrze ze srodka, moze poprostu zlozyli "zeby bylo". Lepiej zeby bral powietrze ze srodka czy z pod obudowy? Cytuj Link to post Share on other sites
dydek-666 6 Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 montuje się żeby pobierał z zewnątrz, więc wyntylem do dołu Cytuj Link to post Share on other sites
PCLabspec 155 Napisano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Gdyby brał ze środka to karta mogła by się ugotować. Cytuj Link to post Share on other sites
komodus 35 Napisano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Gdyby brał ze środka to karta mogła by się ugotować. bzdury prawisz z tym gotowaniem. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 @ PCLabspec Użytkownik komodus ma tutaj rację. Cytuj Link to post Share on other sites
PCLabspec 155 Napisano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 (edytowane) Zasilacz montuje się do wewnątrz obudowy ? Edytowane 19 Stycznia 2013 przez PCLabspec Cytuj Link to post Share on other sites
komodus 35 Napisano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 (edytowane) Siedzisz cały dzień na forach. Piszesz dziesiątki postów. Średnio twój post ma 5-10 wyrazów i tego nie wiesz. Edytowane 19 Stycznia 2013 przez komodus Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Zasilacz montuje się do wewnątrz obudowy ? Kompletnie nie wiem o Co Ci chodzi... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Prewwit 2 Napisano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Zasilacz montuje się do wewnątrz obudowy ? Ja u siebie w gladiusie m40 mam do dołu zasilacz, pod nim masz dokładnie otwór by brał świeże powietrze z zewnątrz plus jest tam filtr przeciwkurzowy, który łatwo wyjmuje się do czyszczenia. Przedni panel cały łatwo się ściąga do czyszczenia, pociągasz od dołu za niego i wyskakuje z zaczepów, górny filter po naciśnięciu odskakuje. Ogólnie super dostęp do filtrów, zero problemów z czyszczeniem. Ja jestem zadowolony z tej obudowy, duży spadek temperatury karty graficznej hd7850. W stresie miałem wcześniej 62C teraz 56C. Dwa wentylatory z przodu robią swoje. Na górze możesz zamontować dodatkowo dwa 120. Polecam to obejrzeć Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts