Xarix 2265 Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 no ja i tak konwerteruje, bo przepustowość łącza 1 mb nie pozwoli mi wrzucić filmu, przeciętnie 40 gb Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 nie no ja też konwertuje, ale konwersja to maksymalne pakowanie oryginału rafcio, to lepiej konwertować 16gb-towy plik do 100mb niż 2 gb do 10mb, kapiszi? Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 (edytowane) wiem, wiem , mocno polecany praktycznie nie obciążający GPU dxtorry robi filmiki ciapki Fraps wcina mocno klatki, ale przy jakości , którą oddaje jest to uzasadnione Kolega umieścił na naszym kanale prolog z DS3 nagrywany Actionem http://www.youtube.com/watch?v=hsM4ag4O4d4 robimy offtopic Edytowane 9 Lutego 2013 przez Rafcio1874 Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 rafcio, all max masz przy DS3? dobrze to chodzi? Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 (edytowane) Gdybym to ja nagrywał to by było all max Kolega nagrywał ten filmik na średnich na 630M od Nvidii także chodzi pięknie EDIT: to jednak średnio niskie Edytowane 9 Lutego 2013 przez Rafcio1874 Cytuj Link to post Share on other sites
NieJestemPRO 0 Napisano 9 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 (edytowane) pozwolę odnieść się do: (far cry 3) Konfiguracja zapewniająca najlepszą wydajnośćProcesor – Intel Core i7-2600K albo AMD FX-4150 lub lepsze Pamięć RAM – 8 GB Karta graficzna – Karta graficzna współpracująca z DirectX 11, obsługująca shadery w wersji 4.0 oraz posiadająca co najmniej 1024 MB RAM-u No to na co ja mam liczyć i tak jestem zadowolony. Nagrywałem action na zint i powiem że klatek nie zjada tak, ale jeśli chodzi o jakość to nie jest ona taka jak we frapsie. A ja próbuję cały czas wota rozgryźć czemu mam tak mało FPS. k0chan, co masz na myśli mówiac ustawiasz wtedy na sztywno w frapsie 30 Da się na sztywno ustawiać fpsy? żeby nie spadały? @Rafcio o której grze piszesz? Edytowane 9 Lutego 2013 przez NieJestemPRO Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 we frapsie w zakładce movies masz opcje co do fps, dżizas, takie rzeczy trzeba tłumaczyć? Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 (edytowane) pozwolę odnieść się do: (far cry 3) No to na co ja mam liczyć i tak jestem zadowolony. Nagrywałem action na zint i powiem że klatek nie zjada tak, ale jeśli chodzi o jakość to nie jest ona taka jak we frapsie. A ja próbuję cały czas wota rozgryźć czemu mam tak mało FPS. k0chan, co masz na myśli mówiac Da się na sztywno ustawiać fpsy? żeby nie spadały? @Rafcio o której grze piszesz? ostatni mój post dotyczył Dead of Space 3 na GTS630M A na konfigurację zapewniająca maksymalną wydajność nie patrz. Tu chodzi o ultra z włączonym dosyć wysokim aa Edytowane 9 Lutego 2013 przez Rafcio1874 Cytuj Link to post Share on other sites
NieJestemPRO 0 Napisano 9 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 ie k0chan. wiesz jak ja zrozumiałem "stałe FPS" że Fraps ma opcje której nie znam, że jak ma się tyle fps, to tyle się ustawia i nie spada . No ale i tak się dziwie że mi działa na ultra z takim wynikiem pomimo wszystkiego. Bo na minimalne Procesor – 2.66 GHz Intel Core 2 Duo E6700 albo 3.00 GHz AMD Athlon 64 X2 6000+ lub lepsze Pamięć RAM – 4 GB Zalecane: Procesor – Intel Core i3-530 albo AMD Phenom II X2 565 lub lepsze Pamięć RAM – 6 GB No to tak jak pisałem. 8GB ram by się przydało. Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 nie patrz na wymagania NIGDY, no chyba że masz archaiczny sprzęt - oni zawsze zawyżają, żeby potem ie było sytuacji , że ktoś kupuje grę i mu nie chodzi - a tak to mają czysto na papierze, że nie spełniał Pan wymagań minimalnych - z reguły jak np w minimalnych jest 9800gt to na pewno i na 8600 gt się uruchomi np Farcry 3 WYMAGANIA MINIMALNE:System operacyjny: Windows® XP (SP3) lub Windows Vista® (SP2), Windows® 7 (SP1) lub Windows® 8Procesor: Intel® Core®2 Duo E6700 @ 2.6 GHz lub lepszy, AMD™ Athlon™64 X2 6000+ @ 3.0Ghz lub lepszyPamięć RAM: 2 GB Windows® XP / 4 GB Windows Vista®, Windows® 7, Windows® 8Karta graficzna: 512 MB zgodna z DirectX® 9.0c z obsługą Shader Model 3.0 lub lepszą; NVidia™ 8800 lub lepsza, AMD™ HD 2900 lub lepsza (lista wspieranych kart graficznych znajduje się poniżej*)Miejce na dysku twardym: 15GBKarta dźwiękowa: zgodna z DirectX® 9.0c z najnowszymi sterownikamiObsługiwane akcesoria: Klawiatura, mysz, kontroler.DVD-ROM: DVD-ROM Dual LayerInternet: Szerokopasmowe połączenie internetowe wymagane do aktywacji gry oraz rozgrywki wieloosobowej. a tu masz na czym klient sobie gra - niby nawet nie powinien uruchomić gry, bo nie osiągnął minimalnych Cytuj Link to post Share on other sites
henus7 56 Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 frapsem dobrze sie nagrywa ale jak kl/s nie spadają poniżej 30 - ustawiasz wtedy na sztywno w frapsie 30 i jest git (youtube i tak na 29,7 konwertuje wszystko) - a co do zajmowania, wolę mieć pełny jakościowo obraz tego co nagrałem, później na youtube jak ktoś sobie ogląda w 720p albo 1080p to ma identyczną jakość jak z oryginału Nagrywając w MSIA nie masz takiej jakości? we frapsie w zakładce movies masz opcje co do fps, dżizas, takie rzeczy trzeba tłumaczyć? Ahh.. każdy jest przecież tak genialny jak Ty i musi wszystko wiedzieć? Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 henius nie bądź złośliwy , bo znowu dostaniesz pstryczka po nosie Cytuj Link to post Share on other sites
henus7 56 Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Jestem złośliwy bo nie toleruję kogoś jak stroi fochy żeby cokolwiek wytłumaczyć... Nie każdy jest tak genialny i obyty w świecie komputerów/oprogramowania. Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 najpierw proponuję ci sie zapoznać ze stwierdzeniem "stroić focha" , bo chyba nie wiesz o czym piszesz Cytuj Link to post Share on other sites
NieJestemPRO 0 Napisano 9 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Mam obroty w świecie komputerów, tylko źle go zrozumiałem... Po prostu jejku, zaraz wielka afera. Cytuj Link to post Share on other sites
Pehdesign 0 Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Witam podłączę się pod temat i zapytam którą HD 7970 byście wybrali http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/sapphire-ati-radeon-hd7970-vapor-x-3gb-ddr5384bit-dvihdmidp-pci-express,33705.html http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/asus-ati-radeon-hd7970-directcu-ii-top-3gb-ddr5384bit-dvidp-pci-express,31099.html http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/gigabyte-ati-radeon-hd7970-3gb-ddr5384bit-dvihdmimdp-pci-express-ver-oc-to,33811.html która jest najlepsza w serii oraz którą się da łatwo podkręcić Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 ja bym brał gigabyte-a , fabrycznie podkecony, ciche chłodzenie i 3 lata gwary - do tego cena atrakcyjna Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts