kornel93 0 Napisano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Jak w temacie. Tego procesora jeszcze nie mam ale już niedługo mam zamiar go kupić. Słyszałem też że można odblokować w nim dodatkowe 2 rdzenie i chciałbym się dowiedzieć jak tego dokonać? Z OC jeszcze niestety nie miałem za wiele wspólnego ale z chęcią się dowiem co i jak i czy byłoby to możliwe i dość bezpieczne na płycie Gigabyte GA-MA770-UD3 ? Pozdro Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Należy włączyć funkcję ACC i zobaczyć co się stanie Szanse na odblokowanie rdzeni z biegiem czasu są coraz mniejsze - pierwsze procki miały największe szanse. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 i czy byłoby to możliwe i dość bezpieczne na płycie Gigabyte GA-MA770-UD3 ?Jeżeli to rev 2.0 to szanse są ale jeżeli masz pierwszy model to niestety nie (płyta ma SB700 a do odblokowania potrzeba SB710 jak w rev 2.0). Cytuj Link to post Share on other sites
kornel93 0 Napisano 29 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 to ta płyta jak coś http://www.komputronik.pl/index.php/product/65591/Podzespo_y_PC/P_yty_g_wne/Gigabyte_GA_MA770_UD3.html ale to chyba rev 2 jest. I czy to jest tak jak pisał _nick_ że należy tylko AAC włączyć? tak w ogóle to co to jest jeśli można wiedzieć? Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 ACC = Advanced Clock Calibration. Taka funkcja w biosie Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Na wygląd zobacz która: rev 1.0: http://www.gigabyte.pl/products/mb/spec ... d3_10.html rev 2.0: http://www.gigabyte.pl/products/mb/spec ... d3_20.html Cytuj Link to post Share on other sites
kornel93 0 Napisano 29 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 no z wyglądu to wychodzi na to że to rev 1.0 jest ale w specyfikacji na komputroniku podane jest że ma on SB710. No to teraz muszę mieć nadzieję że to jednak fotka była zła do tej płyty no ale jak w komentarzach pisali że udało im się odblokować 2 rdzenie więc chyba to ten. No ale nie wiem, zobaczymy jutro (bo ma mi płyta przyjść) Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Ale masz tą płytę w domu czy dopiero ją kupiłeś i czekasz na odbiór? Cytuj Link to post Share on other sites
kornel93 0 Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 No dzisiaj jadę po odbiór już i jeszcze jej w domu nie mam. Ale mimo wszystko zależy mi na tym żeby ona obsługiwała procki od AM2 dl AM3 a wersja 2.0 obsługuje chyba tylko AM3. No nie wiem, zobaczymy Cytuj Link to post Share on other sites
kornel93 0 Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 No płyta już jest u mnie i jest to v 2.0 więc chyba dobrze tylko radiatorki na mostkach takie niepewne, nie wiem jak je ustabilizowac bardziej wymienic sprężynki do kołków na mocniejsze czy cos innego? Cytuj Link to post Share on other sites
Gonzo 1 Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Mam tą płytę co Ty. Zostaw te radiatorki w spokoju bo są ok, a co do ACC to włącz je teraz w biosie, zobacz czy są 4 rdzenie i instaluj system. Ja z tym zwlekałem i nadal tego niezrobiłem, więc zrob to teraz bo potem stracisz chęci Cytuj Link to post Share on other sites
kornel93 0 Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 nie no chęci to nie stracę tak jak mówię procesora tego jeszcze nie mam, ale pewnie po nowym roku już go kupię i powinno wszystko być ok. Ogólnie to dzięki wielkie za pomoc, w razie czego będę się jeszcze pytał co i jak . Pozdro i od razu szczęśliwego Nowego Roku Cytuj Link to post Share on other sites
Psychol324 0 Napisano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Ja też mam tą płytę lecz procek to 550 i odblokowałem 2 rdzenie bez większych problemów tak jakby to była norma i nawet windows 7 wykrył od razu je i zrebootował system. Jeśli masz szansę sprawdzenia modelu procka przed kupnem to poszukaj na necie jakie serie dobrze się odblokowują. Mój model to Calisto lecz nie wiem dokładnie jaka seria bo pomyliłem model ogólny z nr. serii. Cytuj Link to post Share on other sites
kornel93 0 Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Spoko dzięki, poszukam na pewno. I chyba też się skuszę na 550 BE bo to dobry procek a może więcej niż 545 za niewiele więcej (na komputronik +20zł). chyba warto Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts