Skocz do zawartości

Problem z HD 4850

Recommended Posts

Siema wiec wlaczylem dzis komputer ok 8 i wszystko bylo ok wylaczylem go ok 8.30 i poszedlem spac dalej gdy wstale ok 10 . Teraz gdy probuje uruchomic komputer z wlozona karta komp sie nie wlacza slychac tylko zalaczajacy sie procesor i dysk i nic . Wiatraki kreca sie wszystkie lacznie z tym od karty graficznej ale on co jakies 3-4 sekundy zaczyna wkrecac sie na 100% obrotow . powyje sb tak przez 2 sekundy ucicha znow 3-4 sekundy ciszy i od nowa wyje . Na karcie zintegrowanej komputer sie wlacza .

Parametry:

Ati 4850 GDDR5 1gb

Intel i3 2120

Zasilacz Aercool 450w

Dysk 500gb Sata II

Plyta glowna Gygabite H61M-DS2

4gb ram Kingston.

Pisze tylko H61M-DS2 UEFI dual Bios w everscie nic nie pisze. Teraz wogule tych klikniec nie slysze.. Problem wystepuje tylko po Podlaczeniu karty . Zasilanie dochodzi bo wiatraczek kreci sie caly czas tyle ze co chwile wchodzi na 100%. I Najwazniejsze Nie slychac tego Klikniecia ktore zawsze bylo slychac gdy wszystko bylo Okej.

Edytowane przez MrWieszKto

kolejny użytkownik , który padł "taniością" firmy Vertex - ehh ile ja się juz na forach naczytałem o padających radkach od tej firmy - do autora, nie kombinuj za bardzo z kartą , tylko od razu po świętach wysyłaj na gwarę (jak już sprawdziłeś , że to na 100% karta)

Up z tym chalasem przesadziles . Moj stary GT 7300 chodzil glosniej niz ta 4850. Niewiem czy dostalem jakas trefna wersje ale strasznie cicha byla

PS: Up trafiles chyba z ta sankcja bo niezaleznie czy karte podlacze do zasilacza czy tylko wloze w wejscie dziala tylko wiatrak od niej.

Jak masz ją 3 miesiące to oddaj na gwarancję.

Możesz podać też zasilacz, bo ta karta lubi trochę prądu wciągnąć, albo spróbuj ją podłączyć do czyjegoś komputera i sprawdzić czy działa.

A co do firmy Vertex to robili wadliwe 4850 (padała sekcja), teraz robią już dobre, sprawne karty

Teraz mam inne pytanie czy gdy karta wroci z naprawy bede mogl byc pewien ze juz nnie zepsuje sie przez dluzszy czas? Czy moze lepiej ja odrazu sprzedac na allegro? Jesli tak to czy jezeli doloze 160zl+ sprzedam karte kupie cos lepszego?