Mashayekhi 0 Napisano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Witam, na wstępie chciałbym powiedzieć, że jestem kompletnie zielony jeśli chodzi o smartfony, mimo swojego wieku. Ostatnio spędziłem sporo czasu przeglądając różne katalogi i recenzje telefonów. Moje wnioski i zarazem wymagania są następujące. - cena do 1000zł - system Android - wyświetlacz 3,5 - 4 cala - będzie on przeznaczony do zwyczajnego użytku, nie oczekuję jakichkolwiek super funkcji. Nie jest tego wiele abyście mogli zaproponować jak największą liczbę modeli. Prosiłbym także o krótkie uzasadnienie. Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Mam pytanie, przejrzałeś trochę ten dział? Nawet był ostatnio temat smartfona do 1tys, 900, 800pln etc.. Cytuj Link to post Share on other sites
no.life 0 Napisano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 W sumie to masz glownie do wyboru: Sony Xperia P Test: http://pclab.pl/art50100.html Lub Samsung Galaxy S advance Test: http://www.telepolis.pl/artykuly.php?id=543 Cytuj Link to post Share on other sites
komperko 9 Napisano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Moim pierwszym smartfonem jest właśnie SGS Advance i jestem z niego bardzo zadowolony szybko ogarnąłem tego androida i wgl. W styczniu będzie aktualizacja do Androida jelly bean więc bajka będzie. Cytuj Link to post Share on other sites
elvismt 757 Napisano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 można pokusić się jeszcze o używany samsung galaxy S2 bo jest to jeden z najbardziej udanych telefonów w swojej klasie Cytuj Link to post Share on other sites
Mashayekhi 0 Napisano 22 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Mam pytanie, przejrzałeś trochę ten dział? Nawet był ostatnio temat smartfona do 1tys, 900, 800pln etc.. Kiedy to pisałem, rzeczywiście nie sprawdzałem innych tematów. Aktualnie przejrzałem tych kilka tematów i praktrycznie każdy podany telefon miał gabaryty ponad 4 cale. Chciałbym wiedzieć więc, czy telefony na przykład 4,3 cala da normalnie się użytkować, to znaczy wsadzić normalnie do kieszeni, aby nie wystawał itp. A co do tematu to powiedzcie mi proszę, czy podane telefony warto brać pod uwagę: - LG Swift Black - HTC One V - HTC Rhyme - HTC Desire Z/X/V/S/C (czym one w ogóle się różnią, nie ogarniam tych literek ) - SGS Advanced - Sony Xperia Sola/J/P Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 @up Jak nie nosisz pedalskich rurek to normalnie włożysz telefon do kieszeni. Aktualnie mam 4,7cala i normalnie korzystam, ba nawet jedną ręką można obsługiwać jak się umie złapać telefon Cytuj Link to post Share on other sites
jempierozki 162 Napisano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 lg swift black - zerowe wsparcie, jednordzeniowy proc - nie polecam htc one v - leciwy telefon który już w dniu premiery nie miał najlepszej specyfikacji, na andzie 4.0 - nie polecam htc rhyme - stary telefon - stanowczo nie polecam htc desire z - klawiatura qwerty, wsparcie zakończylo się bodajże na androidzie 2.3 - nie polecam desire x - 2-rdzeniowy proc, and 4.0, całkiem ok, ale podobno nie dostanie aktualizacji do 4.1 desire s - stary telefon, mimo tego całkiem udany, ale tylko and 2.3 - nie polecam desire c - bardzo słaby telefon, do 1000 zł dostaniesz lepszy - nie polecam sgs advance - całkiem ok, dostanie jelly beana xperia sola - 2 rdzeniowy proc, całkiem ok, na andzie 4.0 xperia j - słaby proc, w cenie do 1000 zł dostaniesz lepsze - nie polecam xperia p - 2 rdzeniowy proc, całkiem ok, 16gb pamięci wbudowanej, brak wyjścia na karty Cytuj Link to post Share on other sites
saylon 0 Napisano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 xperia j nówkę za 600zł na allegro znajdziesz więc z tym 1000 lekko zawyżyłeś Cytuj Link to post Share on other sites
Artemowski 77 Napisano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Desire S miał akurat oficjalną aktualizacje do 4.0. Tak czy inaczej najlepszy będzie SGS Adnavce albo Xperia P. Cytuj Link to post Share on other sites
DeNeB 134 Napisano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 (edytowane) Widzę że nie masz szczególnych wymagań w takim razie bierz Sole,telefon praktycznie bez wad jak na tą cene,tańszy od Xperii P,S Advance,Desire X,a w codziennym użytkowaniu niczym im nie ustępuje. klik Edytowane 22 Grudnia 2012 przez DeNeB Cytuj Link to post Share on other sites
jempierozki 162 Napisano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 (edytowane) xperia j nówkę za 600zł na allegro znajdziesz więc z tym 1000 lekko zawyżyłeś chodzi mi o to że skoro może kupić telefon za 1000 zł, to po co ma kupowac xperie j, która jest słaba, co do htc desire s, to faktycznie ma od niedawna ics, dopiero teraz sprawdziłem Edytowane 22 Grudnia 2012 przez jempierozki Cytuj Link to post Share on other sites
saylon 0 Napisano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 A w takim sensie, to sorki fakt Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Lg swift L9, Zte Grand X in, te są bardzo dobry z nowych. Jednak mnie urzekł htc rhyme, jednak nie wiem jak z jego wsparciem. Cytuj Link to post Share on other sites
jempierozki 162 Napisano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 słabo, ten telefon ma chyba więcej jak 18 miesięcy, w dodatku nie jest najpopularniejszy Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Jeśli na tym forum http://forum.xda-developers.com/ nie ma tego telefonu to jest naprawdę słabo z wsparciem. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts