terlikosiu 0 Napisano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Witam od jakiegos miesiaca posiadam nowy komputer. Narazie nie mam pieniedzy zeby kupywac do niego czesci poniewaz jeszcze go nawet nie splacilem, Lecz chcialbym polepszyc jego wydajnosc w grach, miec wiecej fpsow. Chcialbym prosic was o porade co moge podkrecic i o ile z takim sprzetem: Zasilacz - Tancens Radix V-550W-80+Bronze Płyta główna - AsRock p67 b3 Procesor - CORE i5 2500K 3.3GHz Karta graficzna - Asus HD7850-DC2-2GD5 Pamieć - Kingston KVR16N11/8GB DDR3 - 1600 HDD - WD5000AZRX 500GB 64 Nagrywarka Asus DRW - 24B5ST SAT Obudowa Aerocool z dwoma wentylatorami Wczesniej kolega z forum pomagal mi w kwesti mojego nowego pieca i prosil mnie o zdjecie tabelki na zasilaczu wiec moge w kazdej chwili ja wstawic jezeli bedzie taka potrzeba. Probowalem podkrecac gpu w programie catalyst control center ale to jakas bzdura mi sie wydaje poniewaz fpsy stoja w miejscu. Co moge podkrecic z tym co mam i czy bedzie widoczna zwiekszona wydajnosc w grach, pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Gość rezerwuar Napisano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Procesor oczywiście a jak to poszukaj na forum bo było tego multum. Cytuj Link to post Share on other sites
janek969 35 Napisano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Grafa na 1050mhz i proc na 4,5ghz @1,25v vcore. Cytuj Link to post Share on other sites
terlikosiu 0 Napisano 18 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 No nie prosze was zebyscie mi pisali jak mam to zrobic wszystko jest na tym 4um . Procesor az na 4,5Ghz?? Nie mam zadnego coolera mam tylko to co napisalem w opisie, podkrecac grafike i procesor? Ten zasilacz wystarczy? Cytuj Link to post Share on other sites
janek969 35 Napisano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Zasilacz starczy. Reszte jak jest na tym forum przeczytaj. Cytuj Link to post Share on other sites
terlikosiu 0 Napisano 18 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Prosilbym rowniez o opinie innych fachowcow ;P Jutro zaczne sie bawic w OC. Jeszcze jedno pytanko czy moj radeon od asusa hd7850 po oc moze miec lepsze osiagi niz gtx660 bez oc oraz ti? Na roznych benchmarkach gtx660 ma srednio 5fpsow wiecej w grach. Cytuj Link to post Share on other sites
xPOW3Rx 90 Napisano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 @janek969-proszę Cię, nie każ mu ustawiać takiego taktowania przy tym napięciu bo to zależy od sztuki, podkręcać powoli testując stabilność, podnosić co jakiś czas mnożnik i dalej testować. W razie potrzeby zwiększyć napięcie i to wszystko. Jak cooler na procek to fortis kup jak masz pieniądze. Cytuj Link to post Share on other sites
terlikosiu 0 Napisano 19 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 (edytowane) No pisalem w temacie ze narazie nie mam pieniedzy, wiec czy bez coolera oplaca sie podkrecac 2500k?? Ok postanowilem procesor zostawic w spokoju a zabawic sie z karta. Wiec tak mam 2 pytania. - Czytalem poradniki o podkrecaniu radeonow, pisze zeby powolutki krecic malymi skokami dopuki karta bedzie stabilna. Moje pytanie wiec, kiedy bede wiedzial ze tak nie jest?? Chodzi o temp. GPU?? - Czytalem rowniez o podbijaniu napiecia, wyczytalem ze max podbicie napiecia to 1.25V oraz aby bardzo z tym uwazac, do podkrecania bede uzywal programu Sapphire TRIXX rubryka do podkrecania napiecia to Board Power Li? Tylko ze nie widze tu zadnych napiec jak np 1.25V. Tylko jest suwak od -20 do 20. Edytowane 19 Grudnia 2012 przez terlikosiu Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts