kabak 1991 63 Napisano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Witam, zastanawiam się nad kupnem pamięci 2133 Mhz. Na razie mam na oku Kingston Hyper X Beast 2133Mhz. Czy polecacie jakiś inne pamięci do tej płyty? Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel ASUS Support 59 Napisano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Zapraszam do zapoznania się z listą QVL dla Twojego modelu płyty głównej: http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8Z68V_LX/#MSL Nie gwarantujemy poprawnego działania sprzętu przy użyciu innych niż potwierdzone jako kompatybilne pamięci RAM. Nic nie stoi na przeszkodzie byś testował inne pamięci, uzgodnij jednak ze Sprzedawcą ewentualną możliwość wymiany . Cytuj Link to post Share on other sites
kabak 1991 63 Napisano 16 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Dzięki, zapraszam do mojego tematu o problemie z podkręceniem i7 3770K na Asusie P8Z68 V-LX. Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel ASUS Support 59 Napisano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Dziękuję również, niestety jako Wsparcie Techniczne nie udzielamy pomocy ani nie rozwiązujemy problemów związanych z overclockingiem. Cytuj Link to post Share on other sites
atomowy 100 Napisano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Ogólnie gość od supportu nie rozwiąże twoich problemów. Jemu płacą za powielanie i powtarzanie informacji zawartych na stronie asusa oraz podpieranie ich na każdym kroku jakimś linkiem/odnośnikiem. Ciężko nie pomylić go z jakimś botem lub automatem, bo działają w ten sam sposób - różni ich tylko zasada systemu binarnego "zero-jedynkowego". Tak więc w skali inteligencji i błyskotliwości wypowiedzi Bot "0" Paweł Support "1". Pozdrawiam i życzę przyjemnej pracy w powielaniu treści w postaci linków i odnośników www firmy ASUS. Cytuj Link to post Share on other sites
kabak 1991 63 Napisano 17 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 No to mu pojechałeś kolego Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel ASUS Support 59 Napisano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Każdy ma prawo do własnego zdania. Możemy trzymać się tematu albo "trollować", przy czym to ostatnie zdecydowanie nie idzie w parze z moją pracą. Pozdrowienia dla Kolegi atomowy'ego, cieszę się że zaglądasz do nas . Cytuj Link to post Share on other sites
IwanMT 0 Napisano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 (edytowane) Kabka na pewno możesz spróbować. Jeśli nie będzie coś pasować lub po prostu Ci się nie spodoba masz prawo oddać towar sprzedawcy w przeciągu 10dni. Oczywiście towar nie powinien być używany więc jeśli będa na nim "plomby" i zostanie zafoliowany to powinieneś pomyśleć przed czy warto lub jeśli masz możliwości, możesz zrobić takie opakowanie na nowo i nikt nie powinien na tym stracić Edytowane 18 Grudnia 2012 przez IwanMT Cytuj Link to post Share on other sites
kabak 1991 63 Napisano 18 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Niby tak, ale wiesz jak często bywa w praktyce. Wcale nie chca przyjmować tych rzeczy "a może wymienimy na nowe", "a może inne się nadadzą" albo wogóle cię olewają. Ale skoro Kingston HyperX 1600 Mhz pasują to Kingston HyperX Beast 2133mhz raczej też powinny co nie? Nie wiem czy dobrze kombinuję. Paweł ASUS Support generalnie nie chodzi o jakiś problem z overclokingiem, nie uszkodziłem płyty czy cos w tym stylu chcem po prostu wiedzić dlaczego nie mogę nic zrobić skoro płyta widzi procka ale nie można go podkręcić. Płyty na Z68 są zachwalane przez ASUSa jako platformy pod intele 3 generacji ale wygląda to tak jakby miały włączone tylko obsługe tych procków i nic poza tym. Więc może zadam po prostu inne pytanie: Czy niedługo wyjdzie jakaś aktualizacja do BIOSu dla P8Z68 V-LX która pozwoli w pełni wykorzystać i7 3770k? Wiem że to nie miejsce na takie pytania ale uparł się pan żeby olewać mnie w sekcji pytań do ekspertów a nie wiem już co mam robić bo na razie zanosi się na wyminę płyty. Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel ASUS Support 59 Napisano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Sprecyzuj co znaczy "w pełni wykorzystać i7 3770k" ? Cytuj Link to post Share on other sites
kabak 1991 63 Napisano 18 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Podkręcić. Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel ASUS Support 59 Napisano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Zatem w czym tkwi problem? Co stoi na przeszkodzie? Cytuj Link to post Share on other sites
kabak 1991 63 Napisano 18 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Nie da podnieść się mnożnika. To raczej nie wina procka a dochodzą mnie słuchy że może być to spowodowane po prostu tym że na tej płycie nie da się podkręcić tego procka. Właśnie tego chcem się dowiedzieć. Czy to ASUS nie zadał sobie trudu żeby lepiej dopracować podkręcanie Ivy na Z68, czy po prostu ja coś pominąłem i nie potrafię najzwyczajniej w świecie zrobić czegoś żeby ten mnożnik podnieść? Bo jeśli jest jakiś sposób to chętnie go poznam ale jeśli nie chcesz rozmawiać o overclockingu to powiedz tylko CZY W OGÓLE DA SIĘ podkręcić ivy na tej płycie? 2500K dało się normalnie podkręcić ale to już jedna generacja różnicy jak by nie patrzeć. Procesory Ivy Bridge dedykowane komputerom stacjonarnym przystosowane są do współpracy z obecną na rynku podstawką wykorzystywaną również przez procesory Sandy Bridge - LGA1155. W teorii układy będą więc kompatybilne w dostępnymi od kilkunastu miesięcy płytami dla Sandy Bridge. W praktyce mowa tu o wybranych konstrukcjach z chipsetami H61, H67, P67 i Z68 (nieobsługiwane chipsety to B65, Q65 oraz Q67), które doczekają się stosownej aktualizacji BIOS. Nawet w tym przypadku obsługa może prezentować się różnie, na chwilę obecną przykładowo część płyt obsługuje układy Ivy Bridge ale nie pozwala przy tym na zmianę ich mnożnika (a więc na OC procesora). Ponadto część płyty nie wykorzysta zintegrowanego z procesorami Ivy Bridge kontrolera PCI-Express 3.0. Kolega podrzucił coś takiego. Co o tym myślisz? Jeśli to co tu napisali to prawda to pozostaje czekać na nowszy BIOS i składać ręce do modlitwy albo wymienić płytę na Z77. Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel ASUS Support 59 Napisano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Co znaczy "nie można podnieść mnożnika" - możesz rozwinąć? Cytuj Link to post Share on other sites
kabak 1991 63 Napisano 19 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 W sekcji CPU Ratio mnożnik wisi na 16-35 jak amen w pacierzu i po prostu nie da się zwiększyć jego wartości. a po podnoszeniu manualnym na szynie wywala overclocing failed po restarcie. Procesor bez wątpienia "K" i nie wydaje mi się żebym trafił sztukę jedną na milion która ma zablokowany mnożnik Cytuj Link to post Share on other sites
kabak 1991 63 Napisano 30 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Zamykam temat Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts