marqowy 0 Napisano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 (edytowane) Witam poszukuje telewizora dla rodziców. Kwota zaporowa to 2000zł,42" badź więcej jeżeli jest taka możliwość. Telewizora bedą używały osoby starsze, przyzwyczajone do obrazu z CRT także wydaje mi się że najlepszym wyborem będzie plazma Panasonica. Zero wodotrysków w stylu 3D, nawet filmów z USB nie musi odtwarzać. Poczytawszy:) ociupinkę coś tam ogarnąłem że Panas ma ruchome piksele w nowych seriach czy cos w tym guście, przez co nie ma możliwości wypalenia. Zależy mi na dobrej skalowalności obrazu niższej rozdzielczości, prostej obsłudze itd itp dla osób starszych:)Telewizor będzie podłączony pod dekoder cyfrowego polsatu rozdzielczości SD + oczywiscie cyfrówka naziemna. Nie znam się na Panasonikach na tyle, żeby wybrać coś bez bajerków a jednocześnie z dobrym obrazem, dlatego proszę serdecznie o pomoc:) Edytowane 14 Grudnia 2012 przez marqowy Cytuj Link to post Share on other sites
extremme 43 Napisano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 (edytowane) http://oi45.tinypic.com/2rxfajk.jpg Ja mam taki i polecam , jest superowy. http://allegro.pl/tv-42-manta-3d-lcd4214-4-pary-okularow-i2851991271.html Edytowane 14 Grudnia 2012 przez extremme 1 Cytuj Link to post Share on other sites
xPOW3Rx 90 Napisano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Czy MANTA nie czasami "made in Poland" ?? Cytuj Link to post Share on other sites
LeBsteR 12 Napisano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Panasonic TX-P42X50E za 1600-1700 kupisz. Najlepszy wybór do takiego użytkowania i sygnału o jakim piszesz. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
marqowy 0 Napisano 15 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 (edytowane) Dzięki bardzo za propozycje, troszku mi namieszaliscie:) Takie taniutkie plazmy radzą sobie nadal dobrze w porównaniu do LCD? Ta gwara na 5 lat ogarnia w przypadku tego modelu? Jedna osoba poleca panaska druga Mante ehh:D Tatuśko lubi mecze oglądać, wiadomo starsi ludzie cieżko ze wzrokiem, jeżeli to w jakiś sposób pomoże w doradzstwie:) dzieki serdeczne za propozycje, szperam nadal i czekam na kolejne:) Panasonic TX-P50U30E, opłaca się dopłacić te 600 zł do mojej kwoty zaporowej? 8" wiecej + Full HD, poradzi sobie ze skalowaniem obrazu niższych rozdzielczości?:)Kusi mnie te 50", tatuśko nie musiałby się wysilać żeby piłkarza zobaczyc:D Zerkając na strone panaska widze ze to najtansze 50" plazma na rynku bez "bajerów", chyba że cos tam sie jeszcze uchowało? Takie cuś za 2100 w neonecie.... kuszące 50"..PANASONIC TX-P50X50E? :)tylko kurka opinii o nim jak na lekarstwo, jest jakas szansa ze to to samo co Panasonic TX-P50U30E ale bez Full hd czy nie ma sie co oszukiwac? Edytowane 15 Grudnia 2012 przez marqowy Cytuj Link to post Share on other sites
sloomek 2 Napisano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Lepiej dorzucić parę groszy i kupić Full HD, P50X50E na tylko 768 linii. Ciężko już dostać zeszłoroczne 30-tki Panasa, więc raczej jesteś skazany na droższe modele A.D. 2012. Chociaż akurat w MM (z reguły nie polecam tego sklepu) mają w promocji świetny jesli chodzi o stosunek jakość/cena, zeszłoroczny model P42GT30E i tego, w tej cenie naprawdę polecam!!! http://www.mediamark...tm_campaign=xml Ma co prawda 3D, ale przecież rodzice nie muszą korzystać. Żaden LCD nie da Ci tak świetnego skalowania sygnału SD jak plazma, a serię G30 sam używam i naprawdę polecam. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
marqowy 0 Napisano 15 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 (edytowane) Właśnie wrociłem ze sklepu, ogądałem TX-P42X50E i kurka za mały:/ Kontynuuje poszukiwanie 50" plazmy panasa w wyzszej kwocie w takim razie, jak nic nie znajde zawijam P50X50E, ta seria to jak mniemam zeszloroczne cosik? PANASONIC TX-P50C3 takie cus znalazlem ale diabli wiedza czemu takie tanie jak na 50"? Edytowane 15 Grudnia 2012 przez marqowy Cytuj Link to post Share on other sites
LeBsteR 12 Napisano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 (edytowane) Chociaż akurat w MM (z reguły nie polecam tego sklepu Możesz to wytłumaczyć bo czuje sie urażony. Pracuje na dziale RTV w tym sklepie i uważam że jestem specjalistą w tej kategorii a wiedzę oparłem nie tylko na suchych szkoleniach i teorii a na porównywaniu i bawieniu się modelami i codziennym obcowaniem z nimi. zeszłoroczny model P42GT30E i tego, w tej cenie naprawdę polecam!!! Również posiadam podobny model bo TX-P50G30E i to jedyna kwestia w jakiej mogę się na razie z tobą zgodzić. Twój wyróżnia głównie opcja 3D która mi była zbędna. jak nic nie znajde zawijam P50X50E, ta seria to jak mniemam zeszloroczne cosik? PANASONIC TX-P50C3 takie cus znalazlem ale diabli wiedza czemu takie tanie jak na 50" ? TX-P50C3 jest tanie bo ma "zieloną" matryce i jest modelem z zeszłego roku który był bardzo nie udanym telewizorem. Polecałbym TX-P50XT50E bo w porównaniu do TX-P50X50E ma 100Hz czyli płynność ruchu (Ma również 3D ale nie musisz korzystać z tej opcji) Edytowane 16 Grudnia 2012 przez LeBsteR Cytuj Link to post Share on other sites
mek 87 Napisano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Witam. Możesz to wytłumaczyć bo czuje sie urażony. Pracuje na dziale RTV w tym sklepie i uważam że jestem specjalistą w tej kategorii a wiedzę oparłem nie tylko na suchych szkoleniach i teorii a na porównywaniu i bawieniu się modelami i codziennym obcowaniem z nimi.Pozwolę sobie mały offtop; To chyba jesteś jednym z niewielu sprzedawców RTV, którzy mają jakiekolwiek pojęcie o swojej pracy. Rozumiem, że w takich sieciówkach nie pąłca zbyt dużo i gro ludzi pracuje tam bo akurat dostało tą pracę i mają wszystko głęboko w d...e ale to co się dzieje to zakrawa na kpinę. Kilka razy słyszałem jak sprzedawcy próbują wytłumaczyć coś klientowi i sami się w tym gubią lub wciskają TV czytając im bełkot z kartki z opisem. Uważam, że jak już coś się robi to tzreba się choć troszkę tym zainteresować i włożyć odrobinę chęci - to nie boli. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
LeBsteR 12 Napisano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Zgodzę sie z tobą. Jeśli nie interesujesz sie tym co sprzedajesz to nigdy nie będziesz do końca wiedział co mówisz Sam chodzę czasem po konkurencji i uszom nie wierzę co słyszę. Nie wiem jak w innych Media Marktach bo każdy sklep to osobny organizm ale gdybyś przyszedł do mnie na sklep to byłbyś usatysfakcjonowany. Trzeba lubić to co sie robi inaczej jest lipa. Cytuj Link to post Share on other sites
sloomek 2 Napisano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Możesz to wytłumaczyć bo czuje sie urażony. Przykro mi niezmiernie, że Cię uraziłem Nie polecam głównie ze względu na poziomy cenowe - wielokrotnie próbowałem dać MM szansę, ale za każdym razem wychodziłem zniesmaczony ceną. Bo jak się nie zniesmaczyć, kiedy dla przykładu za golarkę, krórą w każdym szanującym się sklepie można kupić za 450-500 zł MM wystawiło cenę 840 zł??? A takich przykładów mam dużo więcej. Poza tym jak napisał MekPrzemasMek znalezienie kompetentnego sprzedawcy z reguły nastręcza trudności. Żeby nie było tak czarno to często w MM muzykę kupuję - tu akurat zdarzają się naprawdę fajne ceny i płyty trudne do dostania w innych elektromarketach. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Kotecek Napisano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Ja mam plazmę Panasonic 42" Viera TX-P42C3E. Kupiłem rok temu za 1.600 PLN. Nie wiem jak teraz. W trybie eco je 85-90W średnio (mierzyłem watomierzem) Bez eko więcej - 120W gdzieś. Obraz w HD bardzo łądny. Czerń słabsza niż na CRT. Skalowanie SD w porządku ale trzeba dalej siedzieć od TV. Wodotrysków nie ma dlatego majątku nie kosztował. Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie marqowy 0 Napisano 23 Grudnia 2012 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 (edytowane) Panowie szybka decyzja, PANASONIC TX-P50X50E czy LG 50PA6500? Panas najnizszy z mozliwych modeli ale na ten rok, powinien byc dobry..... bo panasonic? o LG nie mam zdania zupelnie.....Na nic ciekawszego mnie nie stac obecnie http://www.techradar.com/reviews/audio-visual/televisions/plasma-and-lcd-tvs/panasonic-tx-p42x50b-1110466/review telewizor z tej samej serii oceniony całkiem zacnie, 50" to pewnie ta sama matryca? PANASONIC TX-P50X50E zakupiony, obraz swietny nawet na dekoderze sd podłączonym przez analogowe euro radzi sobie przyzwoicie, na domyślnych ustawieniach troszkę ciemny obraz, podłączony pod antene siatkową starego typu ze wzmacniaczem bez problemu ogarnął cyfrówke naziemną, pendrive + divx rowniez bez problemu. Obecnie mam porównanie do LG LED 42" i obraz nieporównywalnie lepszy w plaźmie. Skalowanie, naturalne kolory, brak tak wyraźnych różnic w jasności ekranu jak w LG. Polecam jednym słowem, gdyby ktoś potrzebował informacji na jego temat proszę pisać pw. Pozdrawiam i dziękuje za pomoc. Edytowane 17 Grudnia 2012 przez marqowy Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts