Skocz do zawartości

Recommended Posts

czytam was, i szkoda mi was. Przepraszam musiałem to napisać bo aż żenada za głowie łapie. Twierdzicie że wszystkie nowe gry z Quadem juz nie pójdą bo podstawka stara, a gó**o PRAWDA za przeproszeniem. Mogę się założyć że bf'a 3 na ultra odpali z dobrą grafą. Mam e4400 troche krecony, 4gb ram, hd4870 = średnie, a kumpel bf3 , q6600, 4gb ram, gtx550 ti = ultra... pozdr... nie każdy ma jak wy 5000 tys żeby kompa rozbudować, kiedy wy to w końcu zrozumiecie -.-...

oczywiście wszystko kręcone, nie standardowe....

Edytowane przez zommek

Sam mam Q6600 pracującego pod 2.61 oraz pod Mugenem. Wszystko sprawnie, szybko, wydajnie, zimno :)

Do tego GTX460 768 i BF3 na Ultra, Far Cry 3 również.

Warto zainwestować w tego Quada oraz porządne chłodzenie, a następnie kręcić go na @3.4 :)

Edytowane przez Vister81

Oczywscie ze na quadzie da się pograć w bf3 na ultra , ale raczej nie w multi , no chyba ze wykręcona +4GHz , z chęcią zobaczyłbym taki test . Mówiąc da sie pograć mówie tu o minimum 40 fps :)

Jeśli nie masz kasy to bierz quad'a Q6600 :)

Na i3 nie opłaca sie zmieniać ponieważ przy mocnym OC Q6600 mozna dogonić i3 a nawet przebić ( w grach obsługujących 4 rdzenie) .

ja bym brał q6600 rewizja G0 bo miałem go przez 2 lata więc mogę go polecić z czystym sumieniem, współpracował z blood ironem p45, i chłodzony był kataną 3, i kręcił się do 3,0 spokojnie, 3,4 też dawało radę, i powiem że jak był wykręcony do 3,4 to wydajność była nawet większa niż tego phenoma który mam, a przynajmniej taka sama

oczywiście o ile nie przeszkadza Ci że ten quadzior to piekarnik, bo 50 stopni w idle to norma, a 75 podczas grania to też nic dziwnego, przynajmniej w zimie jak sobie obudowę uchylisz to się ogrzejesz:D

czytam was, i szkoda mi was. Przepraszam musiałem to napisać bo aż żenada za głowie łapie. Twierdzicie że wszystkie nowe gry z Quadem juz nie pójdą bo podstawka stara, a gó**o PRAWDA za przeproszeniem. Mogę się założyć że bf'a 3 na ultra odpali z dobrą grafą. Mam e4400 troche krecony, 4gb ram, hd4870 = średnie, a kumpel bf3 , q6600, 4gb ram, gtx550 ti = ultra... pozdr... nie każdy ma jak wy 5000 tys żeby kompa rozbudować, kiedy wy to w końcu zrozumiecie -.-...

oczywiście wszystko kręcone, nie standardowe....

z tym 550ti i bf3 ultra to przesada, ja miałem q6600 3,4 ghz, 560ti, 8 GB ram i na ultra lagowało czasem, więc grałem bez MSAA. i to w singlu nie mówiąc o multi

Ja mam Q8400 i grafike Gigabyte HD6850.

BF3 na wysokich detalach (nie na ultra) na mapie na 64 osoby, zero przycięc.

Przesiadlem sie wlasnie z E8400, na Q8400, a przyczyną było lagowanie BF3 ;)

W sumie to jestem w trakcie sprzedawania tego Q8400 i calego kompa, czas na i5.

Edytowane przez szwabo

tylko q9550 za 600 pln jest co jest kpiną tak poza nawiasem, a q6600 za 250 pln gzieś capniesz więc wybór cghyba jest oczywisty

q9550 albo q6600

Jak koledze na 6850 działa na high detalach bez ścin.. a sorry, zapomniałem. Dla niektórych 30 fpsów to brak ścin. Kiedyś też tak miałem ;p

Nie duża. w 3d mark11 różnica rzędu 600 punktów.

w wielu grach 30 fps daje w pełni komfortową zabawe