Toxic11 6 Napisano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 (edytowane) Witam dzisiaj kupiłem nowy komputer lecz on nie daje żadnego znaku życia na monitorze na monitorze lecz wszystkie wentylatory działają. Baterię na płycie głównej wyjalem na ok. minutę i5 3570k msi z77a-g43 deus g1 600w ram kingstone ddr3x hyperx Edytowane 11 Grudnia 2012 przez Toxic11 Cytuj Link to post Share on other sites
impli 8 Napisano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 grafikę masz zintegrowaną czy masz dedykowaną ? Jeżeli sam go nie składałeś, tylko w sklepie polecam wyjąc zasilanie z płyty i podłączyć ponownie. Jeżeli masz dedykowaną to wyjmij ją i zobacz na integrze. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Toxic11 6 Napisano 11 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Zapomniałem napisać o grafice. Gpu to Sapphire HD7950. Odłączyłem zasilanie od płyty głównej lecz to nie pomogło później odłączyłem karte graficzną i to także nie pomogło. Wyświetla mi się cały czas na monitorze brak sygnału Cytuj Link to post Share on other sites
Carlito_89 4 Napisano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Pierwsze podstawowe pytanie: kabel od monitora podpinasz pod grafę czy pł. główną? Częsty błąd po nowo-zakupionym sprzęcie przez klientów. Drugie pytanie: może po prostu brak Ci przejściówki D-SUB -->DVI i podpinasz pod PG? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17827 Napisano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Podłącz pod integrę i odpal 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Toxic11 6 Napisano 12 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Dzięki wszystkim Już wiem co było przyczyną. Źle podpiąłem kabel z monitora. Zdziwiłem się że karta zintegrowana nie chciała mi działać ale zresetowałem bios i działa. Sam się z siebie śmieje teraz widocznie za szybko to wszystko robiłem Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts