gen.zuluz 0 Napisano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Witam obecnie posiadam kartę muzyczną wew. X-fi platinum z przednim panelem. karta połączona jest tylko z amplitunerem yamahy przewodem cyfrowym coaxial. Kartę słuchajcie posiadam już z 4 lata przez ten czas bardzo dobrze się sprawowała. Czy są karty które by miały lepszą jakość dźwięku przez wyjścia typu coaxial i optyczne by poprawić jakość dźwięku na amplitunerze. żadnych głośników do karty nie będę podłączał tylko amplituner.. Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Witaj. Jeśli kartę masz spiętą z amplitunerem poprzez coax lub toslink to kupno lepszej karty nie ma sensu ponieważ różnica w dźwięku będzie znikoma a to dlatego, że sygnał idzie po tych połączeniach w liczbach (1,0,1,0 - papka cyfrowa) i całą resztą (dekodowaniem np.) zajmuje się amplituner. Co innego jakbyś miał to podłączone analogowo wtedy już można by pomyśleć o zmianie karty . Cytuj Link to post Share on other sites
zine5 175 Napisano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Witam serdeczne. Jeżeli moderator pozwoli to podepne sie pod ten wątek: Mam kartę audiotrak prodigy 7.1 hifi- o taką: http://www.esi-audio.com/products/prodigy71hifi/ czy jest karta , która zapewniła by standardowo (bez żadnych przerubek, wymian wzmacniaczy operacyjnych -opampów) lepszą jakość dźwięku niż ta co mam? Myślałem np. nad: http://pl.asus.com/Multimedia/Audio_Cards/Xonar_Essence_ST/ czy ona by miała lepszą dynamike niż ta moja? karte mam podłączoną do wzmacniacza sony ta-f770es i głośników paradigm studio 20v5 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Z Essence powinno być znacznie lepiej w stereo po analogu, ma lepszą elektronikę na pokładzie i troszkę lepsze parametry najogólniej pisząc. Cytuj Link to post Share on other sites
zine5 175 Napisano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 A takie coś....? http://www.esi-audio.com/products/julia/ lepiej by zagrało? Cytuj Link to post Share on other sites
erazm2 61 Napisano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 (edytowane) niestety nie to karta raczej do nagrywania w czym jest dobra do odsluchu sie slabo nadaje - sterylna chlodna bez narzutu wprawdzie ale o nie szczegolnych parametrach nieznacznie lepsza od maya 44 a maya to bieda bez porowniania na biezaco dwie obok siebie ciezko wykryc i zapamietac przewage julii nie warta ceny jesli tylko pod odsluch Edytowane 8 Grudnia 2012 przez erazm2 Cytuj Link to post Share on other sites
zine5 175 Napisano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 myślałem też o audiotrak prodigy hd2...- co o niej sądzicie? Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 myślę, że to najlepszy wybór pod głośniki. Oczywiście podłączając analogowo. Cytuj Link to post Share on other sites
zine5 175 Napisano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 czyli audiotrak prodigy hd2 gra standardowo lepiej niż mój obecny audiotrak prodigy 7.1 hifi...? Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 (edytowane) Wiesz co żabciu, na pewno jest lepszy, ale jak będzie duża to różnica, to zależy również od : jakości głośników synergii z wzmacniaczem receptorów słuchowych no i czy będziesz nosił się z zamiarem wymiany oampów (banalna sprawa). Edytowane 8 Grudnia 2012 przez adivxv5 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts