Skocz do zawartości

Muve.pl - dlaczego nigdy nie dorówna Steamowi

Recommended Posts

Ja na muve kupuje tylko klucze na steama ewentualnie boxy, w tej kwestii spisują się idealnie. Nie mam zastrzeżeń, pobieranie gier za pomocą ich menadżera mija się z celem bo serwery leżą na całej linii i żeby pobrać grę trzeba się więcej wkurzać niż cieszyć. Widać to było przy ostatniej promocji na Maxa gdzie pobierało się jak krew z nosa.

Zakupiłem Maxa 3 w promocji. Przez pierwsze dwa dni nie było problemów - gra się pobierała. Od poniedziałku do dzisiaj (piątek) gra się nie pobiera, a obsługa klienta nabrała wody w usta. Nie polecam tego sklepu. Sam nigdy więcej niczego tam nie kupię.

huh? 10 000 osób kupiło gry w promocji. Uważasz, że nagle serwery muve rozciągną się by obsłużyć taki ruch? Z drugiej strony porównywanie muve ze Steamem, to trochę nie ta liga... Dajesz do porównania narzędzie dostępne globalnie, do lokalnego lidera?;) Pleezzz, słabe to trochę...

Mimo wszystko muve czy inne podróbki nie pokonają Steam'a. Origin ma gry publikowane przez EA. Steam to globalny moloch, który generuje takie olbrzymie sumy. Niedawno skończyła się "Jesienna wyprzedaż", a teraz powoli szykuj kasę na świąteczną. Serwery serwisów dystrybucji cyfrowej kalibru Muve często nie wytrzymują naporu ludzi. Sam kupiłem kiedyś (zanim poszedł w magiczne premium) Battlefielda 3 na promocji i pół dnia mi ściągało z Origina z połową prędkości. Serwery często nie wytrzymują naporu.

Co do tytułu zaczytuję parodię "Będę brał cię w aucie" kabaretu Młodych Panów - "Choćbyście nie wiem jak się starali to nie zrobicie z Tico Ferrari"

Edytowane przez OldSmuggler
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...