Skocz do zawartości

Assassin's Creed III - słabo działa ..

Recommended Posts

Po ulicach w tej grze chodzi tyle tłumu , że po prostu komp ma co liczyć... Mniejsze ustawienia to zysk kilku klatek na sekundo... Współczuję tym , którzy grają w to na naprawdę budżetowym sprzęcie. Moim zdaniem trzeba poczekać na jakiegoś patcha, sterowniki...( teraz mają urwanie głowy jeszcze z Far Cry;em). A jak nie to bd trzeba szukać sposobu na cięcie grafiki w tym tłumie... I myślę , że patch tu pomoże bo na razie podobno udało się ustalić , że proc jest bardzo mocno wykorzystywany a grafika się nudzi...

Edytowane przez Rafcio1874

Rafcio

zastanawia mnie jedna sprawa. gry ubisoftu są typowo pod konsole, bo jak wiadomo ubi uwielbia konsole i na nich się skupia. czytając forum i internet zauważam, że ludzie, którzy wydają swoje oszczędności i wypłaty na super sprzęt, mają mniej wygodną grę niż np. ja mający 3 letnią grafikę i 5 letni procesor (dziś już athlon ii x2 270), który i tak nie jest całkowicie wystarczający do gier. Osobiście mnie gra się w Far Cry 3 bardzo dobrze (fullhd - najniższe), a wiele osób narzeka na ściny nie równą grę. Sprzęt bardziej podobny do specyfikacji konsol, ma tu chyba większe szanse niż najnowszy sprzęt. Gościu na tym filmie ma taką samą grafikę jak ja (tyle że ja mam gt240 z dx10), a może sobie popykać, a widzę że niektórzy mają bardzo słaby fps w bostonie (mam racje?).

Dla tego pana (Kristos) prosimy warna. EDIT: Dziękuję :)

Ladros jak czytam fora to na dobrych, nowych(czy nawet takiej jak moja) kartach zużycie GPU wynosi ok.30% . Prawdopodobnie gra może źle zarządzać zasobami komputera... I niektórym ścina nawet na kartach typu 660Ti, 670...

To jest chyba podobnie do Far Cry 3. O FC3 czytałem w jakimś serwisie zagranicznym, że na potrzeby konsol część pracy została zrzucona na CPU, żeby GPU miał mniej roboty, żeby lepszy FPS trzymał. No, a skoro to są porty z konsol to komputer stać na więcej niż konsole, ale jednak pozostały rozwiązania z konsol.

Nie daje nic... Teraz mają zastój przez Far Cry'a ale jestem pewien , że niedługo wydadzą solidną łatkę ;) A jak nie to gra dostanie tytuł takiej , że w Bostonie niektórym zacina 7970'tke %-)

Coś próbuję kombinować, no bo bez kitu, komputer mi przyszedł wczoraj, i już mam jakieś problemy z wydajnością, ech...

Coś popróbowałem, i zauważyłem, że znacząco FPS zżera mi "Jakość otoczenia", czy coś takiego.

Bo FPS zależy od właśniej tej opcji. Wszystko Low ~ max35, wszystko oprócz otoczenia ~max 35

Edytowane przez mikimen003
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...