Zenwalk 1 Napisano 26 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 (edytowane) Pierwsze PRIMO mam taki komp jaki mam, złożyłem go niedawno, więc wymienić nie wymienię nic, bo po prostu mnie nie stać, jakby było inaczej to pewnie że kupiłbym i7 i jakąś wydajną kartę i nie musiałbym prosić Was o pomoc. Może zaraz ktoś mi napisze, że granie nie jest dla biednych? Po drugie, napisałem na forum ponieważ zaniepokoiła mnie wydajność w grach w porównaniu do kompa mojego kumpla, który ma podobną specyfikację a znacznie lepsze wyniki w benchmarkach, a przede wszystkim w grach. Nie mam wygórowanych wymagań jeżeli chodzi o komfort gry w postaci multum fpsów. Po trzecie wydawało mi się, że Radeon 7770 będzie dobrym wyborem w segmencie kart do 500zł, nowych, o bardzo cichym, co jest dla mnie ważne, chłodzeniu. Musiałem w miarę zrównoważyć swojego kompa i zamknąć się w przedziale do 1500 pln, więc nie mogłem sobie pozwolić na powiedzmy i5 z gtsem450.... Jutro jeszcze raz przeczytam Wasze wypowiedzi, dzisiaj jestem padnięty już, przeanalizuję i będę pytał dalej jak coś będzie dla mnie niejasne. Pozdrawiam PS. Stery jakie mam to 12.11 beta, ale przy 12.10 nie było większej różnicy. Edytowane 26 Listopada 2012 przez Zenwalk Link to post Share on other sites
Lordonos 72 Napisano 26 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 @Lordonos Skąd Ty się tutaj w ogóle wziąłeś? Bo nie wiem kiedy ostatni raz o jakiś kartach czytałeś ale to nie powód żebyś ten dział zaśmiecał. Twojej historii jaki to jesteś oszczędny i wybrałeś gtx260 oszczędzając 150zł zamiast wybrać hd7770 który jest "gorszym gniotem niewartym swoich pieniędzy" to nie skomentuje Z dnia na dzień się pojawiasz, robisz ludziom wodę z mózgu. Spamujesz wszędzie żeby kupowali hd7850 nawet jeżeli nie mają na to funduszy. Nie bez powodów hd7770 to jedna z najwydajniejszych kart w swoim przedziale cenowym i jesteś nikim żeby to kwestionować. Irytuje mnie to że ludzie którzy wpadli tutaj po opinię "ekspertów" bo nic na ten temat nie wiedzą trafiają na Ciebie i później wychodzą z takimi błędnymi założeniami jakie Ty trzymasz w swojej biednej, małej, chorej główce. Podejrzewam że jesteś już na tyle dużym chłopcem że przestaniesz nękać ludzi swoimi urojeniami i po prostu dasz przez chwilę podoradzać komuś kto się na tym zna, przy tym pewnie sam się czegoś nauczysz. Jest też druga opcja w której zignorujesz moją poradę, obrazisz mnie i dalej będziesz doradział chociaż się jeszcze wiele musisz nauczyć, ktoś komu się wydawało że gtx660 ma szynę 256-bit powinienen odświeżyć informację. Tak czy owak jeżeli dalej będziesz wygadywał takie głupoty to mam przynajmniej nadzieję że moderatorzy Cię uspokoją Nie podniecaj się a na benchmarku jestem od lat więc chyba sam się nie wiadomo skąd wziąłeś, Jak masz brac 7770 to lepiej kup 6850. Bo on wszystko upraszcza porównując tylko część specyfikacji a pomijając zagłębianie się w szczegóły. Dla niego jak karta ma pamięci z szyną 256bit i 40ROP musi być wydajniejsza od takiej co ma 192bit i 32ROP nawet jeśli pierwsza jest z 2009r a druga z 2012. Tym sposobem można według jego tzw. "logiki" przyjąć że najwydajniejszą kartą na świecie jest GTX 295 z 56ROP 160TMU i magistralą 448bit. On po prostu nie jest w stanie pojąć że GTX 660 przebija ją wydajnością pomimo posiadania tylko 24ROP 80TMU i szynę 192bit. Podobne uproszczone rozumowanie on przedstawiał nie raz w dziale o procesorach tak że "ten typ tak ma" i jest to typ niereformowalny bo ban na pclab nie dał mu nic do myślenia. Tu mnikt nie pisze o GTX660 tylko o Radeonie 7770 który za 450zł się nie opłaca. Link to post Share on other sites
DoberMan 29 Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Lordonos.Rejestracja: 19 kwi 2012 to nie chrzan glupot ze od lat @autor tematu: 7770 jest karta wrecz idealna z tego przedzialu cenowego.niezla wydajnosc,maly pobor pradu,ciche chlodzenie.gdybys zeczywiscie mial kilka zl wiecej to mozna sie pokusic o 6850 jednak az tak szalowo wydajniejsza nie jest no i bierze wiecej pradu.sam zobacz w komparatorze na tej stronie.no i powinienes pokombinowac ze sterownikami bo moim zdaniem powinno byc ciut wydajniej. Lordonosa nie sluchaj bo to jakis troll czy cos w tym stylu,glupoty jakies opowiada co na szybko mu wczoraj udowodnilem moim benchmarkiem tylko ze teraz udaje ze togo nie widzi bo wstyd mu sie odezwac hehe! Piszac bzdury w koncu ktos go objedzie bo dajac takie rady wchrzani kogos niezorientowanego i narazi na niepotrzebne koszta. Poczytaj,pomysl,pytaj,pomozemy! Link to post Share on other sites
Lordonos 72 Napisano 28 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 (edytowane) Ale ty głupi jesteś i co z tego że zarejestrowałem konto w 2012 roku. Sam jesteś trolem albo idiota jak sugerujesz się benchmarkiem z 2006 roku. Jakie koszta co ty bredzisz ? Dobra zrobie ci ten test 3d markiem 2006 zobaczymy ile mam pkt. http://gamegpu.ru/images/stories/Test_GPU/Action/Hitman%20Absolution/hitman%20proz%202.png Tak gra wyciska siódme poty z CPU. Jedynie jakieś OC może pomóc. Swoją drogą nie wiem, jakie masz wymagania, dla mnie FPSy w okolicach 35 wystarczą do komfortowego grania. Masz typek wkleił test a ty dalej wciskasz jakieś farmazony że powinien miec więcej klatek. http://www.3dmark.com/3dm06/17007684 Masz ja mam 18 k. Edytowane 28 Listopada 2012 przez Lordonos Link to post Share on other sites
szatkus 282 Napisano 28 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Mówił Ci ktoś kiedyś, że benchmarki mało mają wspólnego z rzeczywistością? http://www.3dmark.com/3dm06/16982021 Link to post Share on other sites
Lordonos 72 Napisano 28 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 (edytowane) Z tym to nie do mnie ja dobrze o tym wiem. Ale doberman myslał że na Phenomie x4 i Radeonie 7770 będzie nie wiem ile 20-25tyś pkt i 60 fps w Hitmanie w dx11 :D hahaha Edytowane 28 Listopada 2012 przez Lordonos Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 28 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Link to post Share on other sites
Lordonos 72 Napisano 28 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Chłopak sie przeliczył jak chce lepszą wydajnośc niech kupi 7850 a jak jeszcze lepszą to I5 i 7850/7870. Link to post Share on other sites
Sn1PeR 678 Napisano 28 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Kończymy kłótnię... Otworzę za kilka godzin. Jeśli autor ma coś pilnego, niech pisze na PW. Link to post Share on other sites
Recommended Posts