Skocz do zawartości

Recommended Posts

Chciałbym połączyć dwie karty graficzne, ten same model ale inna firma. Chodzi dokaładnie o ATI Radeon 5770 firmy VTX (mało znanej) i tą samą kartę ale firmy Asus. Czy jest możliwa taka konfiguracja??

Dane:

Proc:

AMD Phenom II X4 960T BE (OC. 3,4Ghz)

Dyski:

Samsung 80GB HD080HJ

WESTERN DIGITAL CAVIAR BLUE 500GB WD5000AAKX

LG 500GB HXD7

Ram:

GoodRam 4Gb 1333

Moth:

Gigabyte MA770T-UD3 (Jak jest możliwość CrossFire to zmienie. Mikołaj :D)

J.w. zabawa w CrossFire / SLI starszych kart mija się z celem. Tym bardziej, że do CrossFire potrzebujesz i mocnego zasilacza i dobrze wentylowanej obudowy:

http://www.bestpcinfo.pl/wordpress/wp-content/uploads/2011/11/2x-XFX-Radeon-HD6950-2GB-Dual-HeatPipe-Temperatury-GPU.jpg

A propos CF/SLI, jest to rozwiązanie rozsądne tylko z najmocniejszymi kartami dla osób, którym wydajność pojedynczego GPU nie wystarcza.

T.luk ma rację, rzadko kiedy dwie słabe karty osiągną wydajność jednej nowszej,a do tego dochodzi cała masa problemów.

Pomijając wentylację i zasilacz, które autor ma rozsądne to dochodzi jeszcze kwestia mikroprzycięć i nieuzasadnionego wzrostu zużycia prądu. Nawet dla kogoś za kogo rachunki płacą rodzice powinno to mieć jakieś znaczenie

Sprzedać nie moge. W pograniczu 40 km nikt się pewnie nie znalazł(mieszkam na wsi). A wysłać pocztą albo kurierek nie umiem mam i nikt z rodziny(mam 15 lat).

To będziesz miał okazję się nauczyć, najwyższy czas.

15 lat i nie wiesz jak się listy wysyła? A temat umiałeś założy?

To żadna filozofia, w ostateczności możesz poszukać porady w internecie :)

Edytowane przez Cleaner_1980

Rachunki i tak mamy na średnim poziomie bo prowadzimy duże gospodarstwo. Mam takie pytanie czy poda mi jakąś dobrą konfigurację a ja to przemyśle i odpisze. Ma być tylko inna karta graficzna lun CF albo SLI.

A i jeszcze coś co, mam trochę zdenerwowaną mame i nie mam zgody na sprzedasz kompa.

Do tego kompa to 7850 + więcej ramu(przy nagrywaniu i graniu w tym samym czasie może mieć znaczenie) . Możesz pomyśleć też o SSD.

CF6770 będzie w większosci przypadków na poziomie 5870 która jest słabsza od 7850. Zakup jednej mocnej karty jest najlepszym posunięciem .