Skocz do zawartości

[TEMAT OGÓLNY] PlayStation 4

Recommended Posts

@Blest .... czytam Twoją sygnaturę ... patrzę na miniaturkę ... znowu na sygnaturę ... i na miniaturkę .. WTF :D

Cóż jeszcze coś zostało z tamtego roku hehe, ale wróciłem do PS4 bo w końcu jest w co grac :)

Multi-platformy działają lepiej na PS4 i są przeważnie w wyższej rozdzielczości i maja stabilniejszy FPS, nie chcę wywoływać zbędnych dyskusji typu "ta to ciekawe czy zobaczysz różnice z odległości 2m w Star Wars BF" może nie zobaczy się, ale stabilniejszy frametime jest na PS4. Co do pada, mi osobiście bardziej pasuje ten od PS4 niż od XO, więc bez problemu będzie Ci odpowiadać jest bardzo wygodny i dłonie się nie męczą. Duża poprawa względem pada od PS3 :)

Edytowane przez Blest

W wieśku na początku były problemy bo na PS4 jest w 1080p a na XO 900p, ale teraz po patchu jest już ok. Zobacz sobie jak Fallout 4 działa na XO ... :) teraz po patchu jest ok. 

Tu Wiesiek patch 1.10

Edytowane przez Blest

Jest lepiej ale czy trzyma te 30FPS? w porywach do 27FPS spadku to jeszcze nic to mi nie przeszkadza ale jak i tak spada mniej niż 25 to trochę słabo, ale i tak wieśka raczej nie mam zamiaru ogrywać ani AC, bardziej zaopatrzę się w używane Infamous Second Son i Driveclub, uncharted jak wyjdzie to z exów a multi to dying light the following będę ogrywał widziałem że na PS3 już dying light zwykłe przyzwoicie działało w stałych 30FPS a techland zapewnia że w The following ma wydajność na konsolach być jeszcze lepsza :P

Nie no widzę że jest ładnie ja obejrzałem tylko z patchem 1.09 i było średnio tu jest ładnie a wiesiek to raczej jedna z bardziej wymagających gier jakie są na konsolach nieprawdaż? :P

Jak się uda i koleś mi odpisze bo narazie nie wchodzi na olx nawet bo nie wyskakuje że przeczytana wiadomość to kupię PS4 1216b 1TB z 2 padami i fifa 16 za 1100 wyceniona myślę że za 1050zł na miejscu wezmę bo z odbiorem osobistym :D

A i jak by mi pad nie podszedł jest jakaś firma która produkuje bezprzewodowe pady do ps4 z desine'm takim jak od xone? Wiem, że do PS3 były takie bezprzewodowe podajże z firmy speedlink :P

A i np. cyfrowe wersje gier długo się ściągają? nie chodzi mi o to że każdy ma inny internet ale czy serwery sony działają dobrze? :) Sorki za tak dużą ilość pytań, ale pełnoletni jeszcze nie jestem, nie zarabiam i nie chciał bym wywalić uzbieranej kasy na coś co mi nie będzie odpowiadać :)

http://allegro.pl/konsola-sony-playstation-4-500gb-cuh-1216a-biala-i5896357221.htmla co myślicie o tej aukcji?  biała konsola jakoś mi się strasznie podoba a jest 40zł droższa niż najtańsza aukcja z czarną i tak przemyślałem to i może lepiej zainwestuję w nową konsolę z pełną gwarancją bo używaną nigdy nie wiadomo czy nie będzie coś padnięte.

Edytowane przez Zivolt

Aktualnie nic nie podłączysz co nie jest od Sony. Bierz nową najlepiej wersję najnowszą czyli 1216A/B. W nowej wersji jest sporo poprawek. Serwery Sony sporo się poprawiły i ściąganie jest zazwyczaj pełnym łączem.

A co do tej aukcji co o niej myślisz? biała mi się strasznie podoba :D

Nie dobra rozmyśliłem się kupię Xbox One, bo zamierzam w forze horizon 2 grać aż przejdę całą (lubię takie ścigałki) i jedyną grą jaką kupię to Dying Light: Enhanced Edition będzie i mam nadzieje że techland dobrze ją zoptymalizuje na xone. Nie jestem hardcorowym graczem a lubie pograć czasem na konsoli i będę ogrywał sobie tytuły z games with gold z x360 i te z one :P

Czasami trzeba zmienić zdanie 15 razy zanim się coś zrobi xd :D

Co do ps4 to dla mnie w każdej powinno się wymienić pastę i thermopady jeśli jest to możliwe ja wymieniłem na Gelid OC Extreme , i thermopady takie http://www.tme.eu/pl/details/thermopad-6x1/tasmy-termoprzewodzace/ag-termopasty/artagt-140/, a konsola na prawdę chodzi cicho na wysokie obroty nie pamiętam kiedy się ostatnio od wymiany wkręciła btw pamiętajmy że pasta musi się wygrzać.

wymieniałem pasty w 3 używanych ps4 1004ai 1116a  jakie sprzedawałem i naprawiałem czytniki (nie w tych moich prywatnych) troche tego się przewinęło

to i tak nie jest to poziom taki jak oferuje 1216a i koniec kropka

Przemaglowałem to na swoich 3 sztukach jak i tych sprzedażowych 

Porównanie masz dopiero jak odpalisz je koło siebie

znajomy mi też stękał , że jego biała 1116a chodzi cichutko itp itd dopóki nie przyjechał do mnie na wymianę dysku i nie odpaliłem mu 1216a

nowy model ma poziom mniej-wiecej Xone czyli praktycznie cisza - nie suszy

prawdą jest natomiast to, że Sony używa badziewnych past jak i są strasznie źle ponakładane (w ps3 był ten sam problem)

A microsoft nie wypuścił xboxa one z dyskiem 1TB i nie nie elite, który też ma w zestawie pada z jack'iem? :) W sumie to tylko dodatek bo i tak mam zamiar grać na TV i głośnikach, ale słuchawki by się przydały jakbym czasem np przyniósł xboxa pod monitor podpiąć żeby podłączyć do niego neta kablem, wiesz zawsze kablem lepiej niż Wi Fi i prędkość ściągania gier cyfrowych może być większa a w monitorze głośników nie mam to nic na headsecie pojadę chwilę czasami np :D

Tylko pady elite od xo mają wyjście na Jack a jak chcesz słuchawki podłączyć pod tego pada z zestawu musisz kupić adapter.

Od jakiegoś czasu zwykłe pady dodawane do nowych konsol również mają wejście 3.5mm.

http://dri2.img.digitalrivercontent.net/Storefront/Company/msemea/images/English/en-EMEA-XboxOne-Microsoft-Langley-Hdwr-EX6-00002/en-EMEA-L-XboxOne-Microsoft-Langley-Hdwr-EX6-00002-RM2-mnco.jpg

• Popieram 2