Skocz do zawartości

[TEMAT OGÓLNY] PlayStation 4

Recommended Posts

O kompresji obrazu nie slyszales, co?

W dobrze zgranym materiale różnica nie jest duża a zniekształcenia wynikające z kompresji łatwo odróżnić od ogólnie mówiąc "brzydkiej grafiki" w grze. Ilość detali, efekty, jakość filtrowania, jakość tekstur, zasięg widzenia... aby to ocenić w niczym nie przeszkadza kompresja wideo o ile ktoś nie przesadził z bitrate.

W dobrze zgranym materiale różnica nie jest duża a zniekształcenia wynikające z kompresji łatwo odróżnić od ogólnie mówiąc "brzydkiej grafiki" w grze. Ilość detali, efekty, jakość filtrowania, jakość tekstur, zasięg widzenia... aby to ocenić w niczym nie przeszkadza kompresja wideo o ile ktoś nie przesadził z bitrate.

Filmiki z youtuba są często bardzo mocno kompresowane i przez to czasem ciężko ocenić grafikę, szczególnie jeśli chodzi o tekstury. Sam nie dawno grałem w kz:sf i pod względem tekstur wygląda o niebo lepiej niż na filmikach z yt. Jeszcze oświetlenie i efekty można ocenić po filmikach ale tekstury tracą przez kompresje mocno na jakości. A takie filmiki z drive cluba to już jakaś totalna paćka, niby maja 720p a wyglądają jak 360p.

Po niekąd jest to związane z ps4,ponieważ GT7 może wyjść w przyszłym roku na ps4,i pewnie graficznie będzie lepsza od froza 5.

Graficznie lepszy od forzy 5 jest Gran Turismo 6 na ps3.

• Popieram 1

Możesz to bardziej rozwinąć.

Graficznie to napewno,ale nie jestem jakoś nią "zaszokowany",na youtubie jest trochę porównań z froza 4,myślałem że będzie większy postęp.

Model jazdy też dużo lepszy?

Pamiętaj że GT academy było demem gt6 z tego co wiem to model jazdy został jeszcze poprawiony.

Paanie, ja się o nią prawie że biłem. MM miał 20 sztuk, z czego tylko 8 w zestawie z AC4 i KZ za 1999 (taki kupiłem). Ludzi? Na oko ze 100 osób... Z czego jakiś typ na samym początku kolejki chciał... kupić wszystkie. Jednak odesłano go z kwitkiem.

Generalnie było chaotycznie i tylko dlatego nie mając preordera dorwałem ją... sprzedaż odbywała się od 10:30 i należało ustawić się w wyznaczonej kolejce, preorderowcy teoretycznie mieli iść do kolejki obok ale tam padł komputer - kazano im przejść na początek kolejki dla "nie-preorderowców", a ja w tym zamieszaniu trochę przesunąłem się do przodu %-)

Patrząc trzeźwo na sytuację, to mój GTX 770 starcza mi do wszystkiego, a wodę już mam. XBO nie kupiłem tylko będę nimi handlował tutaj na Allegro, a znajomy w zamian za to pozwolił mi otworzyć jedną sztukę i się pobawić. Nie wiem nawet jakie (i czy w ogóle) gry do tego dostanę.

Co do "oponent konsol"... ja zawsze mówiłem, że żeby móc coś skrytykować trzeba to obmacać... PS3 też sporo ode mnie "obrywało", a miałem tą konsolę... inaczej sprawa ma się z 360, którego miałem i lubiłem :)