matrix0202 0 Napisano 16 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 (edytowane) i czy duża różnica jest karty dzwiekowej w tych plytach Karta graficzna to Radeon 7970 hd boje się że nie wejdzie do tego asusa Edytowane 16 Listopada 2012 przez matrix0202 Cytuj Link to post Share on other sites
slabon 19 Napisano 16 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 (edytowane) Do wszystkiego brałbym Maximus V GENE z77 masz wszystkie potężne potrzebne narzędzia do płyty i sterowniki od windowsa xp , vista , windows 7 , windows 8. Asrock to taki szrot brak upgradu , brak wsparcia sterowników, tylko XP. http://pl.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/Maximus_V_GENE/#download Pamiętaj że na przyszłość pograsz w nowsze dx11.1 tylko na windows 8 .Pomoglem Edytowane 16 Listopada 2012 przez slabon Cytuj Link to post Share on other sites
km4IT 10 Napisano 16 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Asrocka bierz, nie ma się w co bawić z Asusem 2 Cytuj Link to post Share on other sites
slabon 19 Napisano 16 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Asus ma najlepszy dzwięk mocniejszy. Wbudowany SupremeFX III 8-kanałowe Kodek High Definition Audio - Obsługa : wykrywanie wtyczki, wiele strumieni, zmianę przeznaczenia gniazda na panelu przednim - Wyjściowy stosunek sygnału do szumu (A ważona): 110 dB Cytuj Link to post Share on other sites
mnieTUnieMA 19 Napisano 16 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 lepsza integra jest w asusie ale jesli nie jestes melomanem i nie posiadasz odpowiedniego sprzetu grajacego to nie wiem czy jest sens wydawac 200 zeta dodtakowo Cytuj Link to post Share on other sites
FeelFree 108 Napisano 16 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 (edytowane) Do wszystkiego brałbym Maximus V GENE z77 masz wszystkie potężne potrzebne narzędzia do płyty i sterowniki od windowsa xp , vista , windows 7 , windows 8. Asrock to taki szrot brak upgradu , brak wsparcia sterowników, tylko XP. http://pl.asus.com/M..._GENE/#download Pamiętaj że na przyszłość pograsz w nowsze dx11.1 tylko na windows 8 .Pomoglem Człowieku kolejny raz bzdury wypisujesz tak jak w innym temacie dzisiaj... Asrock to taki szrot brak upgradu , brak wsparcia sterowników, tylko XP.Tutaj to już przegiąłeś z tym że ASRock nie posiada upgradu i wsparcia sterowników. ASRock często aktualizuje listę biosów i sterowników nawet do starszych płyt. No i to stwierdzenie "tylko xp". Jeśli nie wiesz nic na temat danych producentów oraz ich produktów lepiej wyjdź stąd i nie wracaj. Wielu użytkowników tego forum jak i innych posiada płyty ASRocka (w tym ja) i jakoś używam z Windows 7. Pamiętaj że na przyszłość pograsz w nowsze dx11.1 tylko na windows 8 . No świetnie że ktoś to wykorzysta "Microsoft planuje nowego DirectX 11.1 - główną nowością ma być natywne wsparcie dla stereoskopowego obrazu 3D." PomoglemNie, nie pomogłeś Do autora tematu. Jedna jak i druga płyta napewno ciebie zadowoli, Najlepiej jak wymienię ci plusy i minusy obu: Asus: + 3lata gwarancji + dobre możliwości oc + ładny design (rzecz gustu) + lepsza karta dźwiękowa niż w ASRocku (lecz przy grach nie odczujesz różnicy, a do podłączenia profesjonalnego sprzętu się nie nada...) - Micro ATX - Dobrze znany z olewania klientów serwis Asusa (odpukać żeby nikomu się to nie przytrafiło) ASRock + Dobre możliwości OC + Możliwość 3way SLI/CFX + Ładna czarna kolorystyka ze złotymi kondensatorami (rzecz gustu) + Miły upominek w postaci przedniego panelu usb 3.0 - 2lata gwarancji Edytowane 16 Listopada 2012 przez FeelFree 2 Cytuj Link to post Share on other sites
lapek123 6 Napisano 16 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Też jestem posiadaczem Asrock-a i jestem z niego bardzo zadowolony, a Slabon głupoty plecie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
slabon 19 Napisano 16 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Kolega sam sobie dobrze wybrał . asrock nigdy nie jest tak dobrze sprzedawany jak Asus .Serwis w polsce polecany tylko Asus i Gigabyte. Asus ma lepsze kondensatory. Asrock wybuchają zlote kondensatory. ja wiem swoje mam Gigabyte. Jest to niesamowita płyta dla wybrańców, którzy otrzymają praktycznie wszystko co potrzebne + niesamowite możliwości podkręcania. Na ostatnich targach Computex 2012, najlepsi overclockerzy z całego świata pobili kilka rekordów wydajności - w tym trzy dzięki płycie głównej ASUS ROG Maximus V Formula. Rzecz gustu nie polega na tym ze asrock ładnie wygląda , asus ceni wyższą jakośc. Cytuj Link to post Share on other sites
FeelFree 108 Napisano 16 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 (edytowane) Serwis w polsce polecany tylko Asus Powiedz mi gdzie niby Asus ma najlepszy serwis w polsce? Na szybko wyszukane: http://forum.benchma...ka-konsumentow/ http://forum.benchma...us/page__st__60 Wystarczy wpisać w google "Problems with Asus Service" i odrazu ci wyskoczy pełna lista żałosnych historii z tym producentem. asrock nigdy nie jest tak dobrze sprzedawany jak Asus Ilość sprzedanych sztuk nie świadczy o jakości produktu. Nie chodzi o to jak jest produkt sprzedawany (np. Podróbek Adidasa zostało sprzedanych więcej niż oryginalnych.) tylko jak się sprawuje i wrazie komplikacji jak postępuje serwis Asrock wybuchają zlote kondensatory. ja wiem swoje mam Gigabyte. 1) Jak nie posiadasz danego produktu to nic nie wiesz i nie udzielaj się publicznie (fora itp) 2) Japońskie kondensatory nie wybuchają od tak sobie 3) Kondensatory same z siebie nie wybuchają. Tylko z przyczyn zewnętrznych (zasilacz noname, piorun itp, w skrócie za wysokie napięcie) 4) Cytat z Purepc Na pokładzie znajdziemy wyłącznie złote japońskie kondensatory polimerowe wysokiej jakości - technologia Premium Gold Capacitor design. Jest to niesamowita płyta dla wybrańców, którzy otrzymają ... nadprzyrodzone moce w świecie zwanym Matrix i żyli długo i szczęśliwie Rzecz gustu nie polega na tym ze asrock ładnie wygląda , asus ceni wyższą jakośc. Kłania się tobie czytanie ze zrozumieniem ze szkoły podstawowej, w obu przypadkach wymieniłem design jako plus. Filmiki które zamieściłeś nic nie wnoszą do tematu, podaj argumenty co takiego ma Asus żeby do niego dopłacać 150zł w dodatku za płytę Micro ATX... Edit: Do autora. Jeśli posiadasz wystarczającą ilość gotówki aby zakupić Asusa i lubisz tą markę nic nie szkodzi aby ją wybrać, ale w niższej cenie masz http://www.agito.pl/...-79-462989.html ASRocka, odpowiednika serii ROG od Asusa prawie 50zł taniej z 5cio letnią gwarancją która obejmuje także uszkodzenia mechaniczne http://i47.servimg.com/u/f47/17/37/68/51/xx10.jpg Edytowane 17 Listopada 2012 przez FeelFree 1 Cytuj Link to post Share on other sites
xPOW3Rx 90 Napisano 17 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 AsRock. Serwis asusa ss*e! Cytuj Link to post Share on other sites
aleksander12 65 Napisano 17 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 slabon matka wie że ćpiesz?? Kolego Asrock produkuje bardzo dobre płyty a kondenstary ma jedne z najlepszych , Obie płyty grają tak samo praktycznie w teście wypadły identycznie ! Jedna i druga płyta jest wysokiej klasy Cytuj Link to post Share on other sites
lor3ddr8d 205 Napisano 19 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Z77 Extreme 6 to ciekawy wybór, sam się nad nią zastanawiałem ale nie potrzebny mi aż taki wypas. Bardzo dobra sekcja zasilania pozwala na mocne OC, w testach jedna z lepszych płyt pod IvyBridge. Jedną z wad tych AsRock'ów są dość wysokie temperatury na sekcji zasilania ale to podpobno normalne. Cytuj Link to post Share on other sites
vilgefortz_pl 28 Napisano 19 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Mam Extreme6 i wg. opisu Slabona powinna już wybuchnąć, spalić mi dom jak również okoliczne wsie, a przez całe pół roku jak ją mam to ani razu straż pożarna nie jechała do żadnego pożaru. Do zakupu Asrocka przyczyniło się również wiele negatywnych komentarzy odnośnie serwisu Asusa. 2500k podkręca się do granicy 4,5GHz bez podbijania napięć. W skrócie pisząc. Mam i jestem zadowolony. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
morro 69 Napisano 19 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 @ slabon Asus płaci Ci za to ? Serwis asusa to już wręcz legenda, negatywna legenda. Miałem już nie raz z nimi do czynienia, wszystko chcą zwalić na winę użytkownika, czeka się mnóstwo. Działać zaczynają dopiero po wizycie u UOKIK Z serwisem ASrocka jeszcze sie nie spotkałem, polecam msi - bezproblemowy serwis i gigabyte - nie bawią się w szczegółowe sprawdzenie jak i z czego winy się coś stało( ), tylko wymieniają mobo na nowe Cytuj Link to post Share on other sites
lor3ddr8d 205 Napisano 19 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Asrock to taki szrot brak upgraduCiekawa teoria, chyba ostatni raz miałeś do czynienia z AsRockiem pod Pentium 3... Straszny szrot te płyty a od sekcji zasilania mogę odpalić papierosa To samo z resztą zrobiłeś z HD 7970 i GTX 670, zrobiłeś porównanie kart graficznych gdzie widniała jedna HD7970 i porównałeś ją do 20 procesorów, na tej podstawie oceniałeś co jest lepsze. Któryś raz z rzędu robisz porównanie, antyreklamę produktu z którym nie miałeś do czynienia, wg Ciebie wszystko czego nie posiadasz jest gównem. Poczytaj trochę niezależnych testów, sprawdź procent reklamacji albo sam kup i porównaj bo opinia kolegów z podwórka jak widać mija się z prawdą Cytuj Link to post Share on other sites
beneq 0 Napisano 19 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Asrock to taki szrot brak upgradu , brak wsparcia sterowników, tylko XP.Na stronie producenta mamy już sterowniki pod windows 8 wiec coś tu kręcisz. Cytuj Link to post Share on other sites
grbprc 30 Napisano 20 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 sam posiadam asusa maximus V gene i jest elegancko . zmiescila sie 28 cm karta ram z zeberkami i macho hr-02 na to . oc do 4,6 w 2 minuty . bez awaryjnie jak na razie . ostatnia plyte asusa mialem 8 lat Cytuj Link to post Share on other sites
vilgefortz_pl 28 Napisano 20 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 @up Nikt nie pisze, że Asus jest zły pod względem awaryjności, lecz pod względem cena/jakość oraz podejścia serwisu do klienta. Za tą samą cenę można dostać lepszy sprzęt i mieć spokój w razie gwarancji, a nie użerać się z debilami (bo inaczej nie można nazwać ludzi, którzy zlewają klientów) po sądach i innych instytucjach państwowych. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts