Skocz do zawartości

Jakiego komunikatora używasz?  

26 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiego komunikatora używasz?

• AQQ
      6
    • Gadu - Gadu
      10
    • Tlen
      0
    • Miranda
      0
    • Konnekt
      2
    • Windows Messenger
      0
    • Inny (Napisz jaki)
      6

Recommended Posts

Naszło mnie na taki wątek, dobrze by było poznać opinię innych. Osobiście od 261 dni używam AQQ, dzięki temu, że w jednym komunikatorze mam protokół Jabber i GG, łatwo i szybko z każdym porozmawiam, bez zbędnych i durnowatych reklam jak w przypadku GG, które co trochę wywalało jakieś okienka z reklamą. AQQ posiada również kilka udogodnień, które twórcy GG w wersji 8.0 po prostu zerżnęli z AQQ.

Ankieta będzie bez terminowa i zapraszam do dyskusji.

1. Mimo, że krowiaste i pełne wad to GG, jako że dużo ludzi z niego korzysta.

2. Główne narzędzie rozmów = skype - cały dzień rozmów wideo praktycznie + współdzielenie ekranu przydatne ^^

Aqq używałem i próbowałem się przekonać w 3 osobnych podejściach w rocznych odstępach czasu i mnie jakoś zniechęcało.

Głos na Skype, jako że jest to naprawdę fajny program i bez niego z pewnych względów nie byłbym w stanie się obejść :D

oczywiscie tylko i wylacznie Konnekt, szkoda tylko ze od chyba juz 2007 roku autor tego programu przerwal prace nad jego rozwojem ;/ rozmowy w zakladkach itp na nowym gg sa od raczej niedawna a na konnecie znane od bardzo dawna ^^ niestety musialem tez wgrac to nowe GG ;/ by widziec dluzszy opis... sprawdze i wylaczam ten shit

Też używałbym Linuxa gdybym się przekonał do niego, ale używałem Ubuntu, Kubunty i ostatnio Mandrivy Extreme 3, za nic nie mogłem sobie wszystkiego co chciałem skonfigurować. Więc pozostałem przy Windowsie, w którym jedynie obecnie programuje i tworzę muzykę.

A czym sprawdzić, szybkość uruchamiania aplikacji?