Skocz do zawartości

Temat ogólny o prockach AMD

Recommended Posts

Za co mam  niby przepraszać ? Podałem testy w których to wykrecony fx 8350 tylko w "welcome in the jungle" dorownuje stockowemu IB i5, nic się w tej kwestii nie zmieniło, na innych planszach fx wyraźnie odstaje, a Twoje usilne zaklinanie rzeczywistości i odwracanie kota ogonem nikogo nie przekonuje bo jesteś zwyczajnym trollem.

mogę tak samo napisać,

sprzęt jest? jest, gra jest ?, jest, film jest ?, jest

więc domagam się przeprosin, mogę tak samo postępować,

a on niestety ma rację

Przypomnę ci bo masz krótką pamięć

o matko ... akurat shoguna posiadam ... i widzę jaka rzetelność tych testów xD

Chyba zrobimy tak, ja przełożę kartę do FXa nagram filmik. A później założy się temat w którym ładnie przeprosisz oficjalnie. Czy od razu chcesz to zrobić nie czekając do niedzieli.

no dawaj chętnie zobaczę jak ty to testujesz, zrobię tak samo i porównam, jeżeli fake to ty przeprosisz :D

Więc gdzie to co powinno być bo ja nie mam cię za co przepraszać w przeciwieństwie do ciebie.

Następnym razem jak pod kogoś obelgi rzucisz to sprawdź dwa razy czy się nie mylisz.

Tak jak pisałem wcześniej są faceci z jajami co potrafią się przyznać do swoich błędów i faceci  ..?... nie umiejący

Edytowane przez maxforces

Czesiu niedawno skierowałem do ciebie cały post. Nie rozumiałeś go? Może był za długi i za trudny? Powtórzę więc w skrócie: możesz mój post zaraportować, wkleić w sygnaturkę, ustawić na tapetę, a nawet wytatuować sobie na czole.

Teraz się skup i odpowiedz na pytanie, które specjalnie dla ciebie powtarzam: przyznasz się do kłamstwa i celowego wprowadzania ludzi w błąd czy raportujemy i odpoczniesz trochę od forum?

Można wiele pisać o fx-e. Dla mnie pokazem jego "wydajności" jest nadal stary Crysis 1. Mając grafikę 670 w górę i grając w ten stary tytuł na fx-e i i7 można samemu zobaczyć i pomacać jaka jest przepaść w wydajność jednego wątku między intelem a fx-em.

Dzisiejsze gry potrafią wykorzystać 4 rdzenie, tylko że procentowo intel nadal ma tą samą przewagę. Tam gdzie jest lepiej wynika to tylko z faktu że wydajność spłaszcza karta graficzna.

Prawdziwie 8 wątkowa gra zapewne zbliżyła by fx-a do intela lub nawet dała zwycięstwo, ale na chwile obecną ja takiej nie znam.

Liczenie natomiast że tak samo taktowane 4 rdzenie fx-a wypadną równie dobrze jak 4 rdzenie sandała lub ivy to zaklinanie rzeczywistości.

Edytowane przez gshepherd
Gość rezerwuar

Rety, co Wy chcecie udowodnić - że FX nie jest aż tak zły, że w grach sprawdzi się równie dobrze jak i5. @focus, który testuje dla pclaba min procki przyszedł z egieldy(Tygodnik Komputerowy), której siedziba była w Krakowie. Testy tam zamieszczane były dla mnie jak najbardziej wiarygodne  - jako jeden z nielicznych robił testy w rzeczywistej grze a nie korzystał z wbudowanego benchmarka, który tak naprawdę nadaje się tylko do testowania kart graficznych. :majkel:

Panowie a nie lepiej zobaczyć oba procki pracujące obok siebie? a nie wierzyć w jakieś głupie wykresy, i skakac do gardeł który portal lepiej testuje moje zdanie jest takie ze im gra nowsza tym  amd mniej traći i mam taką cichą nadzieje że bedzie coraz lepiej bo gdyby nie było tego rywala AMD to wszyscy bysmy mieli procki 2 rdzeniowe w cenie 4000 zł

Edytowane przez Igoruss
ortogr

nie no. Intel w tym teście wypada po prostu świetnie. Oczywiście są pozycje gdzie amd ma 1-2 klatki więcej, no ale to może mieć wiele przyczyn. Martwiące jest to że np. w Batmanie min framerate może nie z świeczki ni z owieczki spaść do 10kl/s co już jest uważane za ostrą przycinkę. Sam się zastanawiałem co wybrać. I7 czy 8350 i dochodzę do wniosku, że raczej wsiądę na i7. Fakt kosztuje furę pieniędzy ale amd jest trochę "niestabilny". Choć z drugiej strony gra (której nawet nie mam) nie może od razu skreślać procka. Dylemat ogromny. Gdyby intel nie zmieniał co chwilę podstawki to już bym miał i7, a tak nie wiadomo czy kupować 3770 czy czekać na haswella. AMD przynajmniej nie robi sobie jaj i trzyma się ile się da podstawki, choć może tutaj jest pies pogrzebany. Tak czy siak super by było jakby AMD trochę zmierzwił futerko jakimś trickiem, bo jak na razie Intel (oprócz ceny) ma same asy w rękawie.