Gość JonathanArcherPL Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 wszyscy tu robią syf, włącznie z tobą i ty też święty nie jesteś Cytuj Link to post Share on other sites
delfinn 126 Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 O dziwo to Ty notorycznie dostajesz bany, może pora się zastanowić nad swoim zachowaniem, że coś jest nie tak z Tobą. Nie potrafisz nawet przeprosić, naprawde żałosne. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość JonathanArcherPL Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 a ty przeprosisz za tamto z tym welcome in the jungle ? wątpię Cytuj Link to post Share on other sites
delfinn 126 Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Za co mam niby przepraszać ? Podałem testy w których to wykrecony fx 8350 tylko w "welcome in the jungle" dorownuje stockowemu IB i5, nic się w tej kwestii nie zmieniło, na innych planszach fx wyraźnie odstaje, a Twoje usilne zaklinanie rzeczywistości i odwracanie kota ogonem nikogo nie przekonuje bo jesteś zwyczajnym trollem. Cytuj Link to post Share on other sites
maxforces 444 Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 (edytowane) mogę tak samo napisać, sprzęt jest? jest, gra jest ?, jest, film jest ?, jest więc domagam się przeprosin, mogę tak samo postępować, a on niestety ma rację Przypomnę ci bo masz krótką pamięć o matko ... akurat shoguna posiadam ... i widzę jaka rzetelność tych testów xD Chyba zrobimy tak, ja przełożę kartę do FXa nagram filmik. A później założy się temat w którym ładnie przeprosisz oficjalnie. Czy od razu chcesz to zrobić nie czekając do niedzieli. no dawaj chętnie zobaczę jak ty to testujesz, zrobię tak samo i porównam, jeżeli fake to ty przeprosisz Więc gdzie to co powinno być bo ja nie mam cię za co przepraszać w przeciwieństwie do ciebie. Następnym razem jak pod kogoś obelgi rzucisz to sprawdź dwa razy czy się nie mylisz. Tak jak pisałem wcześniej są faceci z jajami co potrafią się przyznać do swoich błędów i faceci ..?... nie umiejący Edytowane 17 Marca 2013 przez maxforces Cytuj Link to post Share on other sites
Gość JonathanArcherPL Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 obelgi ?, czy ja tam gdzieś pisałem wulgarne słowa ? hę ? Cytuj Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Czesiu przyznasz się do kłamstwa i celowego wprowadzania ludzi w błąd czy raportujemy i odpoczniesz trochę od forum? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość JonathanArcherPL Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 to mogę ciebie zaraportować, że wprowadziłeś w błąd ludzi pisząc iż jest możliwa w każdym jednym gtxie 600 zmiana napięć Cytuj Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Czesiu niedawno skierowałem do ciebie cały post. Nie rozumiałeś go? Może był za długi i za trudny? Powtórzę więc w skrócie: możesz mój post zaraportować, wkleić w sygnaturkę, ustawić na tapetę, a nawet wytatuować sobie na czole. Teraz się skup i odpowiedz na pytanie, które specjalnie dla ciebie powtarzam: przyznasz się do kłamstwa i celowego wprowadzania ludzi w błąd czy raportujemy i odpoczniesz trochę od forum? Cytuj Link to post Share on other sites
gshepherd 330 Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 (edytowane) Można wiele pisać o fx-e. Dla mnie pokazem jego "wydajności" jest nadal stary Crysis 1. Mając grafikę 670 w górę i grając w ten stary tytuł na fx-e i i7 można samemu zobaczyć i pomacać jaka jest przepaść w wydajność jednego wątku między intelem a fx-em. Dzisiejsze gry potrafią wykorzystać 4 rdzenie, tylko że procentowo intel nadal ma tą samą przewagę. Tam gdzie jest lepiej wynika to tylko z faktu że wydajność spłaszcza karta graficzna. Prawdziwie 8 wątkowa gra zapewne zbliżyła by fx-a do intela lub nawet dała zwycięstwo, ale na chwile obecną ja takiej nie znam. Liczenie natomiast że tak samo taktowane 4 rdzenie fx-a wypadną równie dobrze jak 4 rdzenie sandała lub ivy to zaklinanie rzeczywistości. Edytowane 18 Marca 2013 przez gshepherd Cytuj Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 http://www.tomshardware.com/reviews/crysis-3-performance-benchmark-gaming,3451-8.html Jak widac 'test procesorowy', fx odstaje glownie przy minimalnym fps. Toms hardware na pewno zrobili nalezycie test. Cytuj Link to post Share on other sites
dam111111 522 Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Jak im powychodziło po 30 klatek na phenom to napewno nie Cytuj Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Uwazasz, ze wiesz lepiej od renomowanego portalu? Moze dali jakies ostre miejsce testowe. Cytuj Link to post Share on other sites
dam111111 522 Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 To dali o 50% bardziej ostre miejsce niż jest w tej grze.Phenom spokojnie zapewnia 50 fps w najbardziej obciążający cpu planszach Uwazasz, ze wiesz lepiej? Testowałeś Crysis 3? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość rezerwuar Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Rety, co Wy chcecie udowodnić - że FX nie jest aż tak zły, że w grach sprawdzi się równie dobrze jak i5. @focus, który testuje dla pclaba min procki przyszedł z egieldy(Tygodnik Komputerowy), której siedziba była w Krakowie. Testy tam zamieszczane były dla mnie jak najbardziej wiarygodne - jako jeden z nielicznych robił testy w rzeczywistej grze a nie korzystał z wbudowanego benchmarka, który tak naprawdę nadaje się tylko do testowania kart graficznych. Cytuj Link to post Share on other sites
dam111111 522 Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 (edytowane) Ale fx jest kiepski .Tylko że ten test to fałszywka i3 i jego wyniki w porównianiu do i 5 i g860 .Wystarczy sobie przeanalizować Edytowane 18 Marca 2013 przez dam111111 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość rezerwuar Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 To, że fx jest kiepski to ja akurat wiem tylko chciałem jeszcze raz podkreślić, że testy procesorów w grach bazujące na wbudowanych benchmarkach to KAŁ. Cytuj Link to post Share on other sites
gshepherd 330 Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 To, że fx jest kiepski to ja akurat wiem tylko chciałem jeszcze raz podkreślić, że testy procesorów w grach bazujące na wbudowanych benchmarkach to KAŁ. Jedyna ich zaleta to powtarzalność. Ale generalnie masz rację. Cytuj Link to post Share on other sites
maxforces 444 Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 To też zależy który, pobaw się mafia II benchmarkiem to ze śmiechu padniesz za każdym razem inny wynik z Fizykiem. Cytuj Link to post Share on other sites
kosmita 545 Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 (edytowane) Panowie a nie lepiej zobaczyć oba procki pracujące obok siebie? a nie wierzyć w jakieś głupie wykresy, i skakac do gardeł który portal lepiej testuje moje zdanie jest takie ze im gra nowsza tym amd mniej traći i mam taką cichą nadzieje że bedzie coraz lepiej bo gdyby nie było tego rywala AMD to wszyscy bysmy mieli procki 2 rdzeniowe w cenie 4000 zł Edytowane 19 Marca 2013 przez Igoruss ortogr Cytuj Link to post Share on other sites
dam111111 522 Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 W tym teście w grach to wydaje się że fx górą Tylko skyrim i fx vs i7 ale bzdura Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Nikkon 122 Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 nie no. Intel w tym teście wypada po prostu świetnie. Oczywiście są pozycje gdzie amd ma 1-2 klatki więcej, no ale to może mieć wiele przyczyn. Martwiące jest to że np. w Batmanie min framerate może nie z świeczki ni z owieczki spaść do 10kl/s co już jest uważane za ostrą przycinkę. Sam się zastanawiałem co wybrać. I7 czy 8350 i dochodzę do wniosku, że raczej wsiądę na i7. Fakt kosztuje furę pieniędzy ale amd jest trochę "niestabilny". Choć z drugiej strony gra (której nawet nie mam) nie może od razu skreślać procka. Dylemat ogromny. Gdyby intel nie zmieniał co chwilę podstawki to już bym miał i7, a tak nie wiadomo czy kupować 3770 czy czekać na haswella. AMD przynajmniej nie robi sobie jaj i trzyma się ile się da podstawki, choć może tutaj jest pies pogrzebany. Tak czy siak super by było jakby AMD trochę zmierzwił futerko jakimś trickiem, bo jak na razie Intel (oprócz ceny) ma same asy w rękawie. Cytuj Link to post Share on other sites
kosmita 545 Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Zauważ że batman jest robiony na dość leciwym engine unreala w nowszych tytułach takie spadki nie występują Cytuj Link to post Share on other sites
delfinn 126 Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 (edytowane) Możesz wziąć i5, który w grach zrobi fx-owi 8350 z du*y jesień średniowiecza. Edytowane 19 Marca 2013 przez delfinn Cytuj Link to post Share on other sites
kosmita 545 Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Tu jeszcze jedno porównanie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts