Skocz do zawartości

Temat ogólny o prockach AMD

Recommended Posts

Gość JonathanArcherPL

100% pewien jestem że total war to na oczy nie widziałęś.

chyba nie pojmujesz słowa rywalizacja ...

https://rapidshare.com/files/156879950/MOV_0326.mp4

u mnie po wylogowaniu działa i to bez problemu, jeszcze bardziej dowaliłem do testu byś widział ile spada fps, a takie coś że wróg nie zdąży dojść można włożyć między bajki, otóż on już atakuje w wędrówce na górkę ... dopiero po jakimś czasie, tamci ruszają

Edytowane przez JonathanArcherPL

A ja za co mam cię niby przepraszać za twoją ignorancję i to że ty kogoś oczerniasz. Wybacz ale chyba masz nierówno pod sufitem.

Zachowaj się jak facet a nie piz....

o matko ... akurat shoguna posiadam ... i widzę jaka rzetelność tych testów xD

No rzetelność jest na 100% czego nie można powiedzieć o twoich wywodach i poglądach jak Fanboy.

Obejrzałem twój filmik nawet taką prostą rzecz podtrawisz spierniczyć, trzeba dłużej się motać na początku i kamerą się bawić.

PS. wstawiam filmik jak jednostki nie giną żebyś po raz kolejny nie naginał prawdy

http://www.veoh.com/watch/v46307814WQAtQjHH

PS.2 jak się nie doczekam tych przeprosin to tym razem kolega moderator forum już nie pomoże, za dużo razy ci puszczałem płazem obelgi pod moim kierunkiem.

@down

Niskie IPC nie równomierne wykorzystanie modułów mimo tego że gra wali więcej niż 4 rdzenie a najlepsze to to że gra pisana pod AMD

Edytowane przez maxforces

I znowu nie rozumiem czemu FX8350 jest gorszy od i5 2570k skoro ma więcej pamięci, to samo taktowanie, a na deser 8 rdzeni i wątków. o.O

EDIT: albo coś tam innego z i5 2500k+

Krótko, bo ma słabszą wydajność jednego rdzenia spowodowaną inną konstrukcją proca, gry korzystają z 4 rdzeni max, więc reszta się nudzi, moim zdaniem lepiej żeby amd szło w kierunku polepszenia wydajności pojedynczego rdzenia lub zwiększenia zegara procka, a nie na serwowaniu nam coraz to większej ilości rdzeni/wątków, które jak się okazuje są bezużyteczne w grach.

ps. niestety w tej półce cenowej do grania rządzi intel.

Edytowane przez kuba83bb
Gość JonathanArcherPL

PS.2 jak się nie doczekam tych przeprosin to tym razem kolega moderator forum już nie pomoże, za dużo razy ci puszczałem płazem obelgi pod moim kierunkiem.

raczej się nie doczekasz

Gość t.luk

@ JonathanArcherPL

Cokolwiek by Ci nie napisać, to i tak Twoje fanboyskie podejście nie pozwoli Ci zaakceptować oczywistych faktów. Na przeprosiny z Twojej strony nie ma co liczyć więc chociaż zachowaj godność i więcej nie wypowiadaj się w taki sposób na tematy, których nie znasz i których nie potrafisz udowodnić...

• Popieram 1

^^ Dosyć ciekawa dyskusja ...

@down Niskie IPC nie równomierne wykorzystanie modułów mimo tego że gra wali więcej niż 4 rdzenie a najlepsze to to że gra pisana pod AMD

Czy szanowny Pan był w studio gdy tworzono szoguna czy tylko sobie gada bo widział logo AMD w intro gry. Nie ma możliwości że coś co jest optymalizowane pod odpowiednią architekturę sprawowało się gorzej niż nieoptymalizowane. Nie żebym zarzucał stronniczość ale ten test przy wykorzystaniu tej gry nigdy nie będzie miarodajny. Widać tutaj wyraźnie jak bardzo program był "pisany" pod architekturę modułową. Jeżeli chcecie wiedzieć to pod taką architekturę pisze się trochę inaczej niż normalnie... mamy dodatkowe instrukcje od AMD specjalne. Mamy inne rozmieszenie pamięci, inne rozmieszczenie ALU... inaczej to wszystko działa ... i powiem tak problem wykorzystania tego procesora tkwi już na samym dole tej hierarchii...  

Inną sprawą jest to, że moim zdaniem AMD znowu wprowadziło przełom (wielordzeniowość w nowym wydaniu) jak to zwykle była za szybko... i mamy co mamy ...

Trochę nie rozumiem ich polityki gdyż mogli bez problemu ulepszyć architekturę PII i zrobić 8 rdzeniowego phenoma III z wyższymi taktami i nowym procesem ... wyszłoby lepiej ... ale zobaczymy ...

Gość JonathanArcherPL

Czesiu, nie masz nawet jaj żeby przeprosić Maxforc'a, za obelgi i kłamstwa

mogę tak samo napisać,

sprzęt jest? jest, gra jest ?, jest, film jest ?, jest

więc domagam się przeprosin, mogę tak samo postępować,

czuje się jak w przedszkolu Panowie.

a on niestety ma rację

Cokolwiek by Ci nie napisać

ta akurat gra ma wbudowany benchmark, i zawsze przedstawia tą samą scenerię, a nie rozgrywka która zawsze będzie inna ...

to i tak Twoje fanboyskie podejście

sorry jak pisałem że w C3 amdeki sprawują się lepiej to kto mnie wyśmiewał ?, aaa i ten zacny cytat, dopiero przy 4700 mhz AMD pozwala dogonić i5 na stocku i to na mapie Welcome in the Jungle

Edytowane przez JonathanArcherPL
Gość JonathanArcherPL

z NV jednak nie, mam cały czas laptopa z tym syfem oraz jednego peceta z GTX 560Ti ..., a Intela ostatni raz miałem pół roku temu, to był Q6600 którego sprzedałem za 340 zł i jeszcze miałem jakiegoś z tych pierwszych I5, też sprzedałem

^^ Dosyć ciekawa dyskusja ...

Czy szanowny Pan był w studio gdy tworzono szoguna czy tylko sobie gada bo widział logo AMD w intro gry. Nie ma możliwości że coś co jest optymalizowane pod odpowiednią architekturę sprawowało się gorzej niż nieoptymalizowane. Nie żebym zarzucał stronniczość ale ten test przy wykorzystaniu tej gry nigdy nie będzie miarodajny. Widać tutaj wyraźnie jak bardzo program był "pisany" pod architekturę modułową. Jeżeli chcecie wiedzieć to pod taką architekturę pisze się trochę inaczej niż normalnie... mamy dodatkowe instrukcje od AMD specjalne. Mamy inne rozmieszenie pamięci, inne rozmieszczenie ALU... inaczej to wszystko działa ... i powiem tak problem wykorzystania tego procesora tkwi już na samym dole tej hierarchii...  

Inną sprawą jest to, że moim zdaniem AMD znowu wprowadziło przełom (wielordzeniowość w nowym wydaniu) jak to zwykle była za szybko... i mamy co mamy ...

Trochę nie rozumiem ich polityki gdyż mogli bez problemu ulepszyć architekturę PII i zrobić 8 rdzeniowego phenoma III z wyższymi taktami i nowym procesem ... wyszłoby lepiej ... ale zobaczymy ...

http://sites.amd.com/us/game/games/Pages/shogun-2-total-war.aspx

FX jeszcze nie było ale nie zmienia faktu że architektura już była dawno znana i AMD dało ciała nie dodają kodu, w kartach graficznych też dali ciała bo optymalizacja nie pomaga i karty wypadają słabiej w swoim przedziale cenowym.

Edytowane przez maxforces

Czesiu, w czym to Intel jest gorszy od AMD, że tak zapytam i w czym karty NV są gorsze od AMD? Pracujesz dla AMD i nie możesz zdierżyć, że AMD jest delikatnie mówiąc, daleko w tyle do w/w?

Edytowane przez delfinn

Coś czuję że ta "optymalizacja" była po prostu chwytem marketingowym...  Z tego co wyczytałem to polega na grze przy użyciu wielu monitorów... owszem pewnie kod też optymalizowali pod karty ale nie widzę (poza ostatnim zwrotem), że była jakakolwiek optymalizacja pod architekturę modułową ...  Ale to ich strona więc nie mogli nie napisać że ciesz się super wydajnością grając na kartach AMD Radeon i procesorach amd :)... Ale mimo wszystko sami sobie antyreklamę robią bo widząc po testach to brak optymalizacji aż kłuje w oczy.

Jednakże dziękuję uprzejmie za podesłanie tego interesującego artykułu.

Pozdrawiam

Gość JonathanArcherPL

teoretycznie wszyscy kłócimy się tu o gównianą błahostkę, robiąc na forum syf xD, też teoretycznie jest to temat o AMD a nie o porównywaniu ich do konkurencji. robiąc z tego rywalizację słowną, może lepiej wrzucić na luz i nie wchodząc sobie w paradę, nie robiąc syfu, i będzie spokój