Gość effendi360 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 A gdzie Crysis 3 ? Cytuj Link to post Share on other sites
kosmita 545 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Podpowiedz jak zrobić miarodajne testy to postaram się wybrałem te gry gdzie są wbudowane benchmarki. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Ja to bym na początek zrobił mój ulubiony test. Crysis 3 i akcja gdy wysiadasz z tego "samolotu" z działem AGL i rozpieprzasz dwie hordy kosmitów, przed walką z bosem. Ja tam rozgrzewam karty do maxa w 3 minuty i zawsze testuję stabilność itd. Wiesz, najważniejsza sprawa czy wyeliminowali stutterek... ale to już "na oko" musisz zobaczyć. Ja nie mam CF więc nie wiem ile gier ma ten problem. Mam pojedynczą ale nic nie sprawdzę bo DARMACZ trzyma zasilacz na gwarze szósty tydzień jakoś. Cytuj Link to post Share on other sites
Taellih 71 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Podpowiedz jak zrobić miarodajne testy to postaram się wybrałem te gry gdzie są wbudowane benchmarki. Wbudowane benchmarki nie są dobre... Lepiej już jak przebiegniesz się po pierwszej lepszej mapie w Singlu, byle by powtarzalnie było. Jeżeli masz to prosiłbym o Alana Wake'a i Test CPU (tak, tak CPU) z Shoguna 2 Cytuj Link to post Share on other sites
kosmita 545 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 (edytowane) Coś pomyślimy póki co to mam problem ze steamem bo żadna gra nie chce się z niego odpalić może ktoś to zweryfikować??? http://i.imgur.com/6rqWNhw.jpg Edytowane 1 Sierpnia 2013 przez kosmita Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 (edytowane) In the end we as consumers all benefit from what was exposed back in April, latency issues as shown back then for the normal eye might have been hard to see, but they have been there. For AMD to make such a significant step into the right direction is, we believe, positive and it will eliminate pretty much most concerns that AMD multi-GPU users have had. Our FCAT measurements do show that AMD is dropping frames more then you'd typically expected. Spread out over the game anywhere from 3 to 6 frames dropped per 30 seconds is what we see. You can't notice it visually and 5 out of say 3000 frames won't have a positive effect on performance either. So while it is not a problem, it remains a small curiosity as to why we see/measure it.Anyway, let's not drift off and make this conclusion too long. In a 4 months time-frame, AMD has been able to make very significant improvements to multi-GPU rendering, eliminating that dreaded and much discussed effect called micro-stuttering. If this implementation works on all games and future games then I have no reservation recommending AMD multi-GPU solutions any longer. The output AKA rendering quality you retrieve on your monitor is very good. For now we end this update, obviously in the future we'll be monitoring framepacing with other and newer titles. We have also embedded FCAT into our reviews so that you as a consumer can always see what card or combination offers the best on-screen results. LINK + LINK Edytowane 1 Sierpnia 2013 przez dodo24x 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Taellih 71 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Po pierwszym dniu z 13.8 na stacjonarnym PC mam pytanie do innych użytkowników - czy tylko mi się wydaje, że spadło obciążenie CPU wraz z tymi sterownikami? (grałem w Empire Total War, Saints Row 3, GTA IV EFLC - dwie ostatnie tylko na szybko) Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Spostrzegawczy jesteś + Tak, ale chyba tylko w DX11 Cytuj Link to post Share on other sites
Taellih 71 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Tak, ale chyba tylko w DX11 Empire TW i GTA IV nie obsługują DX11, a różnica też jest, przynajmniej tak mi się wydaje, dokładnych testów nie robiłem Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Nie mam gier na swoim PC aktualnie (poza Wiedźminem 1, 2 i DOOMem 3 BFG - którego nie mogę poprawnie zmusić do działania od czasu catalyst 13.4 ), a na demkach demo-scenicznych jakoś nie widzę różnicy w obciążeniu CPU. No, ale skoro tak twierdzisz - to OK, tylko się cieszyć Cytuj Link to post Share on other sites
erenhardt 73 Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Gdzieś czytałem[LINK], że właczenie frame pacing w sterach 13.8 powoduje zmniejszenie obciążenia CPU z powodu równomiernego templa obliczania klatek prze grafę i równomiernego narzutu sterów na CPU. Bez frame pacing klatki generowane są nierówno - raz lecą 3 klatki, jedna po drugiej, a później nic i przerwa, prowadząc do chwilowego przeciążenia CPU i spowodowania jeszcze większego stuttera. Jeśli chcecie coś sprawdzać i robić testy to jedynie FCAT toolem. Ewentualnie FRAPS, ale wyniki z niego nie mowią nic o wyświetlanych klatkach, a jedynie o obliczanych klatkach. Cytuj Link to post Share on other sites
Paranormal 1 Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Chciałbym sflashować moje GPU (ASUS HD7770 DCV2) do UEFI VBIOS, aby móc skorzystać z funkcji "Windows 8 Feature" (Bez tego wyświetla mi się błąd, który automatycznie wyłącza mi ten "feature", bo nie mam GOP). Z wielką chęcią chciałbym sflashować kartę, ale no niestety... Takie to łatwe nie jest.. Pisałem do AMD o prośbę udostępniania takowego biosu, ale odesłali mnie do ASUS'a, ponieważ nie jest manufakturem mojej karty, lecz ASUS. ASUS natomiast odparł, że żadnego biosu nie posiadają, więc karzą się zwrócić ponownie do AMD, lecz AMD wciąż pisze, że nie może udostępnić. Jest jeszcze inna droga, ale to raczej płatna... Otóż to trzeba posiadać płytę główną "srajrusa"(czyt. asusa). Jedynie z ich płytami głównymi jest kompatybilne oprogramowanie do flashowania vbios do uefi. Z innymi płytami nie ruszy, bo sprawdzałem. Jeśli chodzi o program to flashowania karty, to mam. Jest to ATI Winflash. Jedynie, co jeszcze potrzebuję to takowego biosu, by móc odpalić "Windows 8 Feature". Może macie jakieś rady dla mnie? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 We have also embedded FCAT into our reviews so that you as a consumer can always see what card or combination offers the best on-screen results. Chryste Panie nagle się obudzili po tylu latach... Ja tylko stoję z boku i się śmieję do rozpuku. Ale już nie z AMD, bo im to szczerze powiedziawszy kibicuję widząc, że ruszyli w końcu du**ę by wyeliminować te problemy, tylko z tych, co mi przez tyle czasu zarzucali mitomanię... Zastanawia mnie jedna rzecz. Skoro nagle, te wszystkie portale, piszą o tych sterach i o różnicy, jakie one robią to dlaczego podczas recenzji kart AMD nigdy nikt o żadnych problemach nie wspominał ? Sami sobie teraz oceńcie ich wiarygodność... Cytuj Link to post Share on other sites
kosmita 545 Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Na tych najnowszych sterownikach 13,8 są problemy z renderingiem pod Sony Vegas 12 po wyłączeniu w opcjach grafiki i renderingu na samym CPU jest wszystko ok Cytuj Link to post Share on other sites
Gość JonathanArcherPL Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Ja nie mam żadnych problemów w vegas 12 pro mam najnowsza wersję Cytuj Link to post Share on other sites
kosmita 545 Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Jaki system ja mam win 8 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Jak dotąd 13.8 beta zaskakują tylko pozytywnie Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Czym konkretnie ? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 A np pod Win8 i FFx64 (przy włączonej akceleracji sprzętowej) miałem czasem błędy w renderingu (scr przykładowy - nie mój) -- 13.8 jak dotąd nie wystąpiły. Bezproblemowa praca z video 4k na YT i FP 11.8 (x64). ... oraz jakby żywsze działanie w 3D (sprawdzałem na kilku demkach demoscenicznych, Heaven, Valley i Wiedźminie2). Cytuj Link to post Share on other sites
Gość JonathanArcherPL Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 coś z Intelem nie za bardzo te CF hula tu na platformie AMD był plus, zero problemów a tu stąd ni zowąd crashe bsody, myślałem że to przez sapphire, ale gdy gram tylko na niej to nie ma problemów Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Dzon, obniż OC dla CPU Cytuj Link to post Share on other sites
Gość JonathanArcherPL Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 przeinstalowałem sterowniki, pozmieniałem taśmy CF, zaraz będę sprawdzał Dzon, obniż OC dla CPU No majster, masz browca ode mnie xD o tym nie pomyślałem że CPU może mi to pieprzyć, stress testy przechodził, to czemu w grach wywala Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Miałem podobna sytuacje ze swoim CPU, obniżyłem mu 100Mhz i jest już spoko (również przechodził testy a grach się wieszał) - dlaczego tak ? Nie wiem. Cytuj Link to post Share on other sites
gando 245 Napisano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 (edytowane) AMD Hawaii GPU Performance Leaked – Faster Than GTX TitanAMD Hawaii GPU ‘Retail’ Sample Spotted in the Wildhttp://cdn4.wccftech.com/wp-content/uploads/2013/08/AMD-Hawaii-Battlefield-4-Bundle.jpgAMD Reveals Official Name for Next-Gen Never Settle Bundle.http://www.xbitlabs.com/images/news/2013-07/amd_gaming_evolved_roadmap.jpg Edytowane 12 Sierpnia 2013 przez gando Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 AMD Catalyst 13.8 Beta2 Feature Highlights of The AMD Catalyst 13.8 Beta2 Driver for Windows: Saints Row 4: Performance improves up to 25% at 1920x1280 with Ultra settings enabled Splinter Cell Blacklist: Performance improves up to 9% at 2560x1600 with Ultra settings enabled Final Fantasy XIV: Improves single GPU and CrossFire performance Van Helsing: Fixes image quality issues when enabling Anti-Aliasing through the AMD Catalyst Control Center Far Cry 3 / Far Cry 3 Blood Dragon: Resolve corruption when enabling Anti-Aliasing through the Catalyst Control Center RIPD: Improves single GPU performance Minimum: Improves CrossFire performance Castlevania Lords of Shadow: Improves CrossFire performance CrossFire: Frame Pacing feature – includes improved performance in World of Warcraft, Sniper Elite, Watch Dogs, and Tomb Raider Doom 3 BFG: Corruption issues have been resolved Known Issues of The AMD Catalyst 13.8 Beta2 Driver for Windows: CrossFire configurations (when used in combination with Overdrive) can result in the secondary GPU usage running at 99% Enabling CrossFire can result in the PCI-e bus speed for the secondary GPU being reported as x1 Bioshock Infinite: New DLC can cause system hangs with Frame Pacing enabled – disable frame pacing for this title to resolve 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts