Skocz do zawartości

Temat o kartach Radeon serii 7xxx oraz Rx 2xx

Recommended Posts

dawał to znaczy w każdej 290 tak jest czy zalezy od serii?
W większości kart Asus. Do tego nie chłodzone. Jak trafisz na Hynix to nawet nie licz na nowsze BFR.

http://www.overclock.net/t/1457836/determine-hynix-elpida-memory-on-290x-cards-based-on-product-number-before-buying-them-confirmation-needed-please-help-if-you-have-a-290x

Fabrycznie ma 1150 zegary

Ma co ciekawe w trybie performance 1100MHz w boost 1150MHz :D

chciałem sie spytać do ilu się kręci

Kręci się jak jak inne lepsze wersje 280X oprócz Asus Matrix, który ma odblokowane napięcie do 1400mV(~1290MHz może wyciągnąć).

Bez podnoszenia napięcia(1256mV) karta stabilnie pracowała na 1200/1700. Jak zmienię CPU pomyślę nad poszukaniem limitu na 1300mV. Myślę, że i tak więcej jak 1240MHz moja sztuka nie poleci, a pamięci na 1800 nie zadziałają na pewno.

Na co dzień pracuje odvoltowana. Jest chłodna i cicha. Na plus oczywiście dual-BIOS i brak naklejek gwarancyjnych.

Edytowane przez helfi

Nie moge wlaczyc AMD Control Center Catalyst. Brak komunikatu o bledzie. Jedynie ikona dogrywania, ktora po kilku chwilach zmienia sie na zwykly kursor.

Posiadam karte R9 290 i win 8.1.

Chcialbym wlaczyc VSR i w grach zwiekszych rozdzielczosc przy jednoczesnym zmniejszeniu AA.

Pomocy :)

Reinstalowalem sterowniki.

Instalowalem z trybu awaryjnego i normalnego (zarowno przez admistratora jak i normalnie)

Nadal to samo.

Moze to wina sterownikow beta?

Zainstalowałem nową wersje DDU.

Sciagnalem najnowsze sterowniki z wczoraj AMD.

Odinstalowalem aktualne sterowniki. Zainstalowalem porawne - nowe.

Udało się :)

Witam problem mam zainstalowalem dzis stery nowe 15.4.1 i mam na full hd rozmazany obraz, wie ktos o co chodzi ? Obraz jest ma malą ostrosc..

Ok juz poprawilem nie dociagnalem suwaka w skalowaniu w CCC :D

Edytowane przez Buryxon

Mam szybkie pytanie. Czy to mi się opłaci? I czy ogólnie warto brać za tę cenę? http://allegro.pl/vtx-r9-280x-3gb-gddr5-gwarancja-12-miesiecy-fv23-i5350400541.html

reszta zestawu: 

CPU:
AMD Phenom II X4 955 3,2 GHz

@3,8GHz

karta graficzna:
AMD Radeon HD6000 6850
dyski twarde:
WD Caviar Green

Dysk SSD Kingston 60GB V300

płyta główna:
chipset AMD 970

GA970A-D3

pamięć RAM:
DDR-3 1600 8 GB

4 kości po 2GB

Do tego zasilacz OCZ ModXStream Pro 600W 80+

Tyle kart gość sprzedaje że aż mi to koparką śmierdzi.

Ok jeśli były użyte do kopania to co z nimi może być źle? Ja akurat na kryptowalutach nie do końca się znam i nie wiem co może się dziać z grafą po używaniu jej do kopania :/