Skocz do zawartości

Temat o kartach Radeon serii 7xxx oraz Rx 2xx

Recommended Posts

Witam,

Posiadam kartę graficzną Sapphire Radeon R9 290 Tri-x.

Mam zainstalowane drivery ze strony producenta karty --> http://www.sapphiretech.com/presentation/product/product_index.aspx?cid=1&gid=3&sgid=1227&pid=2091&psn&lid=1#

Jednak z tego co widzę, sterowniki na stronie Sapphire są z lutego tego roku. Natomiast, najnowszy catalyst na stronie AMD z sierpnia --> http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/latest-catalyst-windows-beta.aspx

Czy polecacie zainstalowac drivery ze strony AMD, czy zostac lepiej przy driverach Sappire?

Dodam, ze w grach ogolnie jest wszystko dobrze, jedynie w grze Arkham City występują mikroprzycięcia przy MSAA x4 czy x8 (ale to jest gra pod geforce`a i z tego co czytalem amd nie zoptymalizowalo jej dobrze pod swoje karty).

Prosze o odpowiedź.

W BFie nie mam problemów.

Bardziej w Arkham City.

Sprobuje z tymi driverami --> http://www2.ati.com/drivers/beta/amd-catalyst-14.7-rc3-windows-aug12.exe

Dlaczego w trybie awaryjnym odinstalowujecie drivery? 

Wiecie jak przejsc do trybu awaryjnego w win 8.1?

W menu jak ciśniesz wyłącznik to trzymaj shitf i kliknij uruchom ponownie potem z listy trzeba wejść w zaawansowane i wybrać ponowne uruchomienie jeszcze raz po restarcie wciskasz 4 i masz tryb awaryjny :E 

@down to git u mnie się za szybko botuje :( 

Edytowane przez amciek

Szukałem informacji jak ma się podwójna precyzja na 285 względem 280x.

No i lipa: ~1024GFlopsy w 280x no i tylko ~207GFlops w 285 :( - nie każdemu to potrzebne bo np w grach nie bardzo, ale jak przychodzi coś obliczyć np w OpenCL to różnica jest już znaczna.

• Popieram 1

R9 280x to też gaming . Hd6970 i hd6870 tak samo

Ale różne karty mają ustawione różne współczynniki. 

Za wiki:

Double precision performance of Hawaii is 1/8 of single precision performance,[21] Tahiti is 1/4 of single precision performance, others 28 nm chip is 1/16 of single precision performance.

Nie wiem o czym mówisz .Ludzie nie kopali na hd6850 a na hd5850 i prawie napewno nie była to sprawa soft bo by sie pojawił raczej .Zreszta mnie to nigdy nie interesowało

Kryptowaluty o ile kojarzę w ogóle nie wykorzystują w swoich algorytmach liczb zmiennoprzecinkowych, nie mówiąc już o podwójnej precyzji.