Skocz do zawartości

Temat o kartach Radeon serii 7xxx oraz Rx 2xx

Recommended Posts

Gość effendi360

Niech oni zajmą się pisaniem sterów do pojedynczych kart a nie pi******ą się z jakimś magicznym sterownikiem dwa miechy czy więcej, do tandemu czy karty, które ma może kilkanaście osób w Polsce.

Niech oni zajmą się pisaniem sterów do pojedynczych kart a nie *******ą się z jakimś magicznym sterownikiem dwa miechy czy więcej, do tandemu czy karty, które ma może kilkanaście osób w Polsce.

Tyle, że nie chodzi tylko o Polskę ;) a dwa, problem według niektórych występuje także na kartach jednordzeniowych

Gość effendi360

Na świecie, kilkaset, a pojedynczych kart, kilka milionów pewnie. A te stery tylko pod multi piszą tak ?

problem według niektórych występuje także na kartach jednordzeniowych

Już chyba tyle w sieci jest testów i filmików i wykresów i wypowiedzi na ten temat, że chyba już nikt nie poddaje tego wątpliwości ?

Na świecie, kilkaset, a pojedynczych kart, kilka milionów pewnie. A te stery tylko pod multi piszą tak ?

Nie, to mają być normalne certyfikowane sterowniki oraz wersja beta. Działać mają i na Single i na Multi GPU. Jednak główny nacisk jest położony na Multi.

Już chyba tyle w sieci jest testów i filmików i wykresów i wypowiedzi na ten temat, że chyba już nikt nie poddaje tego wątpliwości ?

Ja to wiem, Ty to wiesz. Ale są "specjaliści" którzy twierdzą inaczej ;)

Gość JonathanArcherPL

No jest poprawa, największa różnica jest w Crysis 3, o wiele płynniejsze odczucie mam z gry, nie ma ścin w momencie zgonu, są jeszcze takie małe problemy, ale jest już całkiem całkiem 

Gość DANNY__79

Danny ja też długo czekałem na nowe stery... aż kupiłem nv. Obecna karta jest 10x bardziej bez problemowa niż poprzednia (HD 4890).

To mi humor poprawiłeś :)

nV też już miewałem - znam temat ;)

Gość effendi360

Sam bym obadał ale nadal nie mam zasilacza... :cry:

Even though AMD has done a great job on the single monitor CrossFire frame pacing issues, there is still room for improvement.  A closer look at many of those frame time graphs will show you that while the 13.8 driver is a HUGE improvement over the older drivers, it still isn't as good as what we see with the GeForce GTX 690 and SLI.

:/

Chwała im za to, że coś robią, to fakt. Tylko trochę musztarda po obiedzie. Jestem natomiast bardzo ciekaw, czy to będzie działać podobnie w grach, które dopiero wyjdą...

Gość JonathanArcherPL

Gra mi się tak samo przyjemnie jak na poprzednich sterach, więc w końcowych odczuciach, trochę mizernie, to że jakiś wykresik różnicę pokaże, nie znaczy to że w samej rozgrywce się to zobaczy, różnicę widać może w dwóch grach, nic poza tym 

Ja właśnie jestem w trakcie testów video, sterowników 13.8 i 13.6 na kartach HD7970 Ghz i HD6850 w grach :Grid 2, Metro 2033, 

Metro 2034, TombRaider,Batman:Arkham Asylum, Resident Evil 5, Lost Planet 2 ,Sleeping Dogs, Hitman Absolution
Ktoś by chciał jeszcze jakąś grę dorzucić lub benchmark?