ODYNN 0 Napisano 9 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Witam, po zmianie obudowy zanikł mi całkowicie dźwięk w komputerze. Komputer nie wykazuje żadnego problemu z dźwiękiem, sterownik pracuje poprawnie przy uruchomionym winampie widać jak dźwięk pracuje po efektach i idącym czasie. Robiłem nawet format komputera i nic nie pomogło. Nie wiem co mogło się stać, w obudowie mam 2 wtyczki hd audio i ac97 podpinałem je na zmianę i nic. Po podpięciu słuchawek lub głośników komputer je wykrywa jednak mimo uruchomionej muzyki dźwięk nie wydobywa się z urządzenia. Słuchawki jak i głośniki są sprawne bo sprawdzałem pod laptopem. Pomocy, może w biosie coś się przestawiolo ? czy uszkodziło się cos ? Zmieniłem obudowe z Cooler Master Elite 430 na SPC Regnum L50 Cytuj Link to post Share on other sites
Tarrok 253 Napisano 9 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Cytuj Link to post Share on other sites
ODYNN 0 Napisano 11 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 ponawiam, możliwe by wtyczki do przedniego panelu w obudowie po podpięciu do mobo uszkodziły kartę dźwiękową ? Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel ASUS Support 59 Napisano 18 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Jaki system operacyjny i jaki dokładnie sterownik? Cytuj Link to post Share on other sites
Leesiuu 538 Napisano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 do mobo podłączasz HD Audio i w ustawieniach dźwięku konfigurujesz wszystko odpowiednio i powinno działać Cytuj Link to post Share on other sites
JacobX14 78 Napisano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Clear CMOS, spróbuj Albo może masz wyciszone jakieś ustawienia. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts