Kobe24 0 Napisano 9 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Witam, mam problemy z wysoka temperatura procesora. Zbyt wysoka temperatura w stresie, nawet dluzsze korzystanie z internetu konczy sie wylaczeniem go, poprzez zbyt wysoka temperature. Wykonałem juz prawie wszystko co przyszlo tylko mi do glowy, zmiana pasty, zasilacza, testowanie programami np. OCCT temperatura dochodzi do 80 stopni i program konczy test, nie wiem co sie dzieje, moze byc przypadek, ze to zepsuty czujnik ? Moj konfig to: AMD Athlon 64 x2 5400+ 2.8Ghz GA-MA69G SH3 2x 1GB RAM DDR2 ATI Radeon HD4850 wszystko na Windows 7 Prosze o pomoc, bo juz czasami nie wytrzymuje Cytuj Link to post Share on other sites
CoJaPacze 26 Napisano 9 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 zdejmij boczną część obudowy, dołóż jeden (lub kilka) wentylatorów, pokombinuj troszeczkę Cytuj Link to post Share on other sites
Kobe24 0 Napisano 9 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 zdejmij boczną część obudowy, dołóż jeden (lub kilka) wentylatorów, pokombinuj troszeczkę Ja juz wszystko robilem chyba, zmienialem dzisiaj paste, komputer z zamknieta obudowa jeszcze szybciej sie grzeje, montowalem dodatkowe wiatraki, aby zrobic jakas cyrkulacje powietrza i nic.. Cytuj Link to post Share on other sites
michalschulz1 210 Napisano 9 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Chłodzenie boxowe? Na pewno dobrze zamontowane? Cytuj Link to post Share on other sites
NaughtyKRZ 10 Napisano 9 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Jak boxowe to może wypadałoby wymienić na coś typu tego http://techplanet.pl/produkty/wentylatory-radiatory/silentiumpc-spartan-pro-he924,34126.html Cytuj Link to post Share on other sites
Kobe24 0 Napisano 9 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Chlodzenie juz wymienilem na takie http://hescomp.pl/allegro/artur/img/wentyl/zalman.jpg i dalej nic z tego, chyba ze te chlodzenie nie jest jakosciowo dobre ;] Chłodzenie boxowe? Na pewno dobrze zamontowane? Chlodzenie zamontowane w 100% dobrze ;] Cytuj Link to post Share on other sites
GIGABYTE_PL 62 Napisano 13 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Połóż na bok obudowę i monitoruj temperatury jak już będziesz miał co najmniej 70 stopni to odepnij/odbezpiecz samą klamrę od radiatora CPU. Jeśli temperatura spadnie gwałtownie to znalazłeś przyczynę problemów. Cytuj Link to post Share on other sites
dam111111 522 Napisano 13 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Zmiejsz vcore do 1,3v Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts