Fanta 0 Napisano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Cześć mój sąsiad ma identyczny komputer jak ja czyli (prawie taki sam,naopowiadałem mu pare bzdur:D)Sprzedałem mu parę części Intel Pentium 4 3.20ghz 2gb ddr2 667mhz geforce gts 250 512mb zasilacz Ocz chyba 400w Czy pujdą na nim nowe gry?? Tak na high lub średni high. Z górki dzięki za odpowiedź PS: Piszcie szybko bo mnie sąsiad zabije Cytuj Link to post Share on other sites
Maksym Słomski 8 Napisano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Intel Pentium 3 3.20ghz - cóż to? Średni high Możesz jeszcze raz, składniej i powoli? :> Też mamy odpisywać pisząc bzdury, tak jak Ty sąsiadowi? Cytuj Link to post Share on other sites
Fanta 0 Napisano 9 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Sorki pomyłka teraz jest dobrze napisane. No, że sprzedałem częsci mojemu koledze i dokupił sobię karte taka jak ja chce i zasilacz i sie pyta mnie czy będzą mu chodzić nowe gry. Cytuj Link to post Share on other sites
Krakers 0 Napisano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 oj z tym procesorem będzie raczej ciężko o high detale, ale jeśli pracuje na niskiej rozdzielczości, może tragedii nie będzie Ale grafika nie pokaże nawet 1/2 swojej mocy. Obstawiam detale średnie z nowszych tytułów. GTA4 to LOW/Medium, tam lubią wielordzeniowość, a tutaj mamy 1 z HT i kiepskiej jakości. Cytuj Link to post Share on other sites
Maksym Słomski 8 Napisano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 A ma płytę pod s478 z Pci-e x16, żeby tą kartę tam wsadzić? :> Wybacz, ale ten procek raczej słabo radę będzie dawał w dzisiejszych czasach... Cytuj Link to post Share on other sites
lech13133 0 Napisano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 za słaby procek jest niestety jaką płytę główną posiadasz ? Cytuj Link to post Share on other sites
Fanta 0 Napisano 9 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Ma intel d945gnt Cytuj Link to post Share on other sites
Maksym Słomski 8 Napisano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 No to tak jak mówili poprzednicy - nawet GTS 250 w pełni nie rozwinie skrzydeł Nie wiadomo czy choćby w połowie Cytuj Link to post Share on other sites
lech13133 0 Napisano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 masz tu jakie możesz procki wrzucić na płytę http://www.intel.com/support/motherboar ... 026630.htm chyba najmocniejszy będzie pentium d 3.60GHza to już lepiej bo 2 rdzenie Fanta ale tych tematów założyłeś sorry za spam........ :> Cytuj Link to post Share on other sites
Fanta 0 Napisano 9 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 NO torche ich przybylo ale to chyba dobrze. Pentium ktory pokazales jest 1rdzeniowy Cytuj Link to post Share on other sites
Mariuscyna 0 Napisano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 @Fanta, Pentium D to pierwsze podejście Intela jeśli chodzi o "dwa rdzenie". Są to dwa procesory w tej samej obudowie połączone ze sobą magistralą FSB. Cytuj Link to post Share on other sites
kugelfangxxx 0 Napisano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 pójdzie wszystko na very high komputer bardzo świetny ma ogromne możliwości oc jeszcze przez wiele lat bedzie chodził myślę że jak wyjdzie crysis 2 bedziesz miał około 32fps przy high i FullHD Cytuj Link to post Share on other sites
lech13133 0 Napisano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 pójdzie wszystko na very high komputer bardzo świetny ma ogromne możliwości oc jeszcze przez wiele lat bedzie chodził myślę że jak wyjdzie crysis 2 bedziesz miał około 32fps przy high i FullHD pentium 4 nie da rady chociaż podkręcisz do 4ghz bo ma 1 rdzeń i 2gb?? gdzie masz oczy?? :> Cytuj Link to post Share on other sites
Krakers 0 Napisano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 pójdzie wszystko na very high komputer bardzo świetny ma ogromne możliwości oc jeszcze przez wiele lat bedzie chodził myślę że jak wyjdzie crysis 2 bedziesz miał około 32fps przy high i FullHD pentium 4 nie da rady chociaż podkręcisz do 4ghz bo ma 1 rdzeń i 2gb?? gdzie masz oczy?? :> kolega kugelfangxxx ma dziwne poczucie humoru, za to Ty lech13133 wykazujesz się całkowitym jego brakiem Ten zestaw wymaga zmiany płyty głównej na taka z podstawką 775 dla intela i jakiś procek typu e5200. Ewentualnie coś dla AM2/AM2+ . Bez takiej modernizacji, nie ma co czarować płynności przy nowszych grach nie będzie... czyli Trzeba by poświecić około 500zł co najmniej. Resztę sprzętu można śmiało przenieść, ram,gpu,zasilacz, dysk,obudowa. A wracając do sedna tematu.... Komputer Sąsiada - Tak czy Nie ... odpowiadam TAK! Wygrałem coś? Cytuj Link to post Share on other sites
paw2345 1 Napisano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Wymień płytkę albo na am2+ albo lga775 i będzie git Cytuj Link to post Share on other sites
Fanta 0 Napisano 9 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Krakers wygrałeś używaną pralkę franie Ok dzięki za info Pozdro Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts