zommek 2 Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Witam. Dzisiaj nie zauważylem że komp mi muli, ale wszedłem w menedżer zadań i zobaczyłem shock. Użycie procesora ciagle ponad 90% max spadło do 78 ale zaraz znowu na 90-95% wróciło. Robiłem restart komputera i dalej to samo, co sie może dziać ? Wyłączyłem wszystkie procesy z autostartu i menedżera i dalej to samo. Czy to wirus ? Cytuj Link to post Share on other sites
rodzik 2 Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 A moze to proces bezczynności ? Cytuj Link to post Share on other sites
zommek 2 Napisano 6 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 (edytowane) nie, w WIN7 przecież pisze UŻYCIE PROCESORA CPU... Edytowane 6 Listopada 2012 przez zommek Cytuj Link to post Share on other sites
wiwat 112 Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 co ta kolejne cudo , podaj konfig i najlepiej screen zainstalowanych aplikacji 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kubas246 135 Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 @zommek Wejdź w Menedżerze zadań w procesy i daj sortowanie po użyciu CPU. Zobacz co Ci tam go tak ciągle używa. Cytuj Link to post Share on other sites
zommek 2 Napisano 6 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 (edytowane) sprzęt to: cpu; e4400 @ 2.4ghz ram;4gb patriot 800mhz cl5 gpu; hd4870 512mb ddr5 psu;ocz sxs2 500w mobo; asus-p5kpl-am se @zommek Wejdź w Menedżerze zadań w procesy i daj sortowanie po użyciu CPU. Zobacz co Ci tam go tak ciągle używa. jestem ułomny albo coś, ale jak klikam prawym nie ma takiej funkcji sortuj albo w około, co ta kolejne cudo , podaj konfig i najlepiej screen zainstalowanych aplikacji czyli po prostu z odinstaluj/usuń programy tak ? Edytowane 6 Listopada 2012 przez zommek Cytuj Link to post Share on other sites
michalschulz1 210 Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 sprzęt to: cpu; e4400 @ 2.4ghz ram;4gb patriot 800mhz cl5 gpu; hd4870 512mb ddr5 psu;ocz sxs2 500w mobo; asus-p5kpl-am se jestem ułomny albo coś, ale jak klikam prawym nie ma takiej funkcji sortuj albo w około, Bo nie klikaj prawym, tylko lewym przyciskiem Tak, najlepiej screen z dodaj/usuń programy Cytuj Link to post Share on other sites
zommek 2 Napisano 6 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 (edytowane) no sorry kliknąłem na Procesor i najwięcej zabiera taskmgr i przeglądarka chroma, skype, steam, origin itp... SS LINK: http://i48.tinypic.com/29clv68.png Edytowane 6 Listopada 2012 przez zommek Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 po pierwsze zainstaluj CCleaner, wyczyść komp, wyczyść rejestr, wyłącz z autostartu połowę zbędnych aplikacji, po 2 zainstaluj Hijackthis i zapisz log w postaci txt, i pokaż Cytuj Link to post Share on other sites
zommek 2 Napisano 6 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 (edytowane) po pierwsze zainstaluj CCleaner, wyczyść komp, wyczyść rejestr, wyłącz z autostartu połowę zbędnych aplikacji, po 2 zainstaluj Hijackthis i zapisz log w postaci txt, i pokaż Już dawno to zrobiłem... CCleaner jest PS* Dbam o komputer, nie jestem żadnych zielonym z tego tematu, ale 1'szy raz mi się to zdarzyło i nic nie pomaga. Mam tylko ATI na starcie nic więcej... Edytowane 6 Listopada 2012 przez zommek Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17830 Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 ...ale pokaż nam aktywne wszystkie procesy, a nie zainstalowane programy. (ctrl+alt+del - menadżer zadań) 1 Cytuj Link to post Share on other sites
piotrek8x 58 Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 (edytowane) W menadżerze zadań wejdz w procesy i tam kliknij na procesor CPU i przeczytaj co Ci się tam od samej góry wyświetla. No i jeszcze najpierw naciśnij "Pokaż procesy wszystkich użytkowników" Edytowane 6 Listopada 2012 przez piotrek8x 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dam111111 522 Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Jak w idle 90% to format uleczy Cytuj Link to post Share on other sites
wiwat 112 Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 wydaje mi się że powoli czas na format:) czasem trzeba Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 a co z hijackthis? i z logami? może jakiś robaczek się wdarł? sprawdź potem na stronce logi: http://www.hijackthis.de/ i wtedy obczaisz procesy podejrzane jakbyś nie wiedział jak to działa to wklejasz txt z loga, do tego okienka i dajesz analyze 1 Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17830 Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Format śmormat czasem wystarczy wywalić któryś z programów i to wystarcza, u mnie np. jeden z gadżetów windowsa powodował od czasu do czasu sporo obciążenie. Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 mi się ostatnio tzn może z 2 miesiące temu włączał proces którego nie było w autostarcie i zjadał po 40% procka, z hijacka fixnąłem go jakoś tak się zwał R2 system cośtam i przestało potem skany antywirem, prewencja w postaci cmd i pingowanie symanteca, ostatecznie nie wiem czy to robal nie był, ale komp mam czysty już 1 Cytuj Link to post Share on other sites
06radcho 1495 Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 A można wiedzieć jaki proces tak obciąża? Cytuj Link to post Share on other sites
zommek 2 Napisano 6 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 przepraszam, ale problem znikł, sam z siebie. Pousuwałem niepotrzebne gry itp, było to samo zrestartowałem PC to samo. Poszedłem się przejść na godzinkę, wracam, włączam PC i znów poprawnie działa, użycie CPU 0-3% podczas stania. Dziękuje wam za wypowiedzi temat można /close. Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 nic nie znika samo z siebie prócz wódki:) jak wróci to pisz w tym temacie:) Cytuj Link to post Share on other sites
zommek 2 Napisano 6 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 no oby nie wróciło, ale to jest dziwne : / wydaje mi się ze mam wirusa chociaż po przeskanowaniu kompa tym microsoftowym antywirusem wszystko jest OK, i nic nie wykrywa. Poczekam i najwyżej napisze jak wróci. Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 (edytowane) jeszcze raz polecam hijackthis, pobrać zapisać loga, i dać na tamtą stronę co link wkleiłem w poprzednim poście, i obczaić procesy, tam graficznie jest przedstawione które są groźne, potem dać logo windows plus R. wpisać cmd i enter wpisać ping www.symantec.com, i jeżeli nie spinguje to znaczy że masz wira Edytowane 6 Listopada 2012 przez jarnuszkiewiczm Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Wykonaj pełen skan ESET Online, do tego Malwarebytea Anti-Malware i Spybot Search&Destroy - usuń wszystko, co wykryją. Następnie jeszcze skan i czyszczenie programem AdwCleaner. Po tych czynnościach wykonaj log z OTL + RIST wg tego: http://www.forumpc.p...howtopic=104338 i wrzuć nam na forum benchmark. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts