Skocz do zawartości

Użycie procesora ciagle ponad 90%

Recommended Posts

Witam. Dzisiaj nie zauważylem że komp mi muli, ale wszedłem w menedżer zadań i zobaczyłem shock. Użycie procesora ciagle ponad 90% max spadło do 78 ale zaraz znowu na 90-95% wróciło. Robiłem restart komputera i dalej to samo, co sie może dziać ? Wyłączyłem wszystkie procesy z autostartu i menedżera i dalej to samo. Czy to wirus ?

sprzęt to:

cpu; e4400 @ 2.4ghz

ram;4gb patriot 800mhz cl5

gpu; hd4870 512mb ddr5

psu;ocz sxs2 500w

mobo; asus-p5kpl-am se

@zommek

Wejdź w Menedżerze zadań w procesy i daj sortowanie po użyciu CPU. Zobacz co Ci tam go tak ciągle używa.

jestem ułomny albo coś, ale jak klikam prawym nie ma takiej funkcji sortuj albo w około,

co ta kolejne cudo , podaj konfig i najlepiej screen zainstalowanych aplikacji

czyli po prostu z odinstaluj/usuń programy tak ?

Edytowane przez zommek

sprzęt to:

cpu; e4400 @ 2.4ghz

ram;4gb patriot 800mhz cl5

gpu; hd4870 512mb ddr5

psu;ocz sxs2 500w

mobo; asus-p5kpl-am se

jestem ułomny albo coś, ale jak klikam prawym nie ma takiej funkcji sortuj albo w około,

Bo nie klikaj prawym, tylko lewym przyciskiem :D

Tak, najlepiej screen z dodaj/usuń programy

po pierwsze zainstaluj CCleaner, wyczyść komp, wyczyść rejestr, wyłącz z autostartu połowę zbędnych aplikacji, po 2 zainstaluj Hijackthis i zapisz log w postaci txt, i pokaż

Już dawno to zrobiłem... CCleaner jest

PS* Dbam o komputer, nie jestem żadnych zielonym z tego tematu, ale 1'szy raz mi się to zdarzyło i nic nie pomaga. Mam tylko ATI na starcie nic więcej...

Edytowane przez zommek

mi się ostatnio tzn może z 2 miesiące temu włączał proces którego nie było w autostarcie i zjadał po 40% procka, z hijacka fixnąłem go jakoś tak się zwał R2 system cośtam i przestało

potem skany antywirem, prewencja w postaci cmd i pingowanie symanteca, ostatecznie nie wiem czy to robal nie był, ale komp mam czysty już

• Popieram 1

przepraszam, ale problem znikł, sam z siebie. Pousuwałem niepotrzebne gry itp, było to samo zrestartowałem PC to samo. Poszedłem się przejść na godzinkę, wracam, włączam PC i znów poprawnie działa, użycie CPU 0-3% podczas stania. Dziękuje wam za wypowiedzi temat można /close.

jeszcze raz polecam hijackthis, pobrać zapisać loga, i dać na tamtą stronę co link wkleiłem w poprzednim poście, i obczaić procesy, tam graficznie jest przedstawione które są groźne, potem dać logo windows plus R. wpisać cmd i enter wpisać ping www.symantec.com, i jeżeli nie spinguje to znaczy że masz wira

Edytowane przez jarnuszkiewiczm