xinix 1 Napisano 2 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Witam otóż za najbliższy tydzień bede kupował nowego pc interesuje mnie owy procek i tu pytanie czy gdybym chcial podkrecic go do 4.5 z domyslnego 3.3(3.9 turbo) ile i jakie chlodzonko trzeba by zainstalowac. Jeszcze jedna sprawa bo nie bardzo rozumimem chwyt marketingowy z allegro iz owy procek ma 6/12 rdzeni i reklamuja cale 12 rdzeni po 4.0 ghz o co tu chodzi z ta sciema? Cytuj Link to post Share on other sites
DrVanHelsing 37 Napisano 2 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 O to że ten procek na 6 rdzeni, 12 wątków . Ja bym ci polecił chłodzenie wodne. Cytuj Link to post Share on other sites
Anoizmrox 68 Napisano 2 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 1. Jesteś bogaty w ****? 2. Będziesz pracował na tej platformie? Jeśli nie to odpuść i kup i5 2500k/3570k. Cytuj Link to post Share on other sites
robertgr1 373 Napisano 2 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Na chłodzeniu tego potworka nie warto oszczędzać to cię powinno zadowolić w 100% http://www.saturion.pl/product/139944/Sprzet_komputerowy/Podzespoly/Noctua_NH_D14_SE2011.html Cytuj Link to post Share on other sites
bonuz 665 Napisano 2 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Jak masz mnóstwo kasy to bierz tego CPU. Do 4,5 GHz spokojnie wykręcisz. Chłodzenie wodne nie bedzie konieczne. Z coolerów ten co kolega wcześniej dał linka albo ten http://www.saturion.pl/product/118476/Sprzet_komputerowy/Podzespoly/be_quiet_CPU_cooler_Dark_Rock_PRO_C1.html Cytuj Link to post Share on other sites
robertgr1 373 Napisano 2 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Mam nadzieje że ten procek będzie ci potrzebny do pracy i okazyjnie do gier , bez sensu by było wydać tyle kasy na procesor który będzie głównie do gier lub multimediów Cytuj Link to post Share on other sites
Yamakasi51 5 Napisano 2 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Na chłodzeniu tego potworka nie warto oszczędzać to cię powinno zadowolić w 100% http://www.saturion....D14_SE2011.html To samo chciałem zaproponować.Zupełnie wystarczy Cytuj Link to post Share on other sites
xPOW3Rx 90 Napisano 2 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Jak wyżej, chyba że zajmujesz się bardziej ekstremalnym od 5k+ wtedy wodowanie. Cytuj Link to post Share on other sites
arkowski 17 Napisano 2 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Zależy jakie kupisz pamięci . Jak z wysokimi radiatorami , to chłodzenie wodne . Jak z niskimi , to ewentualnie http://www.proline.pl/?p=PTK+PH-TC14PE+BK Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 2 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Do 4,5ghz/4,6 ledwo najlepsze coolery starcza, te procki sie masakrycznie grzeja Nic gorszego nic Prolimatech Megahalems ja bym nie ryzykowal Cytuj Link to post Share on other sites
tomcug 154 Napisano 2 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Do 4,5ghz/4,6 ledwo najlepsze coolery starcza, te procki sie masakrycznie grzeja Nic gorszego nic Prolimatech Megahalems ja bym nie ryzykowal Tak masakrycznie się grzeją, że Intel RTS2011LC trzyma takiego procka przy 75 C w pełnym stresie . Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 2 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Przy OC? Cytuj Link to post Share on other sites
tomcug 154 Napisano 2 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 (edytowane) Przy OC? No dokładnie (4,6 GHz @ 1,4 V), wbrew pozorom to nie są bardzo gorące procki . Edytowane 2 Listopada 2012 przez tomcug Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 2 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Nie no, nie wierze Pokaz screena, ja przy 4,6@1.35v mialem ~75C w stresie na EKWB SupremeHF Cytuj Link to post Share on other sites
tomcug 154 Napisano 2 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 http://www.overclock.pl/images/articles/content/artykuly/2011/11/sbe/grafika/oc/big/max_freq.jpg Tutaj troszeczkę wyższe tempy, gdyż jeszcze nie zmieniłem pasty fabrycznej na coś lepszego. Po zmianie wychodziło średnio 75 C na rdzeniach, maksymalnie 78 C. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 2 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Ok, wybacz, opad szczeny z mojej strony, nie wiem jakim cudem udalo Ci sie tak niskie tempy osiagnac Albo magia ES'a, albo 10C temp. pokojowej Cytuj Link to post Share on other sites
tomcug 154 Napisano 2 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Ok, wybacz, opad szczeny z mojej strony, nie wiem jakim cudem udalo Ci sie tak niskie tempy osiagnac Albo magia ES'a, albo 10C temp. pokojowej Nie no, w pokoju było jakieś 23 C . Może po prostu trafiłeś na gorszą sztukę (IHS to na ogół pewien problem). Cytuj Link to post Share on other sites
xinix 1 Napisano 3 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 (edytowane) noctuna troche wielkie nie wiem jak sie pomiesci jak bede chcial 2 karty w sli i z czasem doloze 3 co do tego wodnego to jak to sie ma w praktyce mowa tu o samym bloku na procka rozumiem? co jaki czas plyny trzeba uzupelniac i jak w eksploatacja, gdyz owego pc planuje wstawic do serwerowni tak wiec nie chcial bym tam za czesto zagladac. Edytowane 3 Listopada 2012 przez xinix Cytuj Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 3 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 (edytowane) skoro do serwerowni to po co bierzesz procesor ktorego przeznaczeniem nie jest praca wlasnie tam ? masz mase innych procesorow ktore maja za zadanie pracowac w serwerowniach jak amd opteron czy intel xeon Edytowane 3 Listopada 2012 przez okar19 Cytuj Link to post Share on other sites
xinix 1 Napisano 3 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 skoro do serwerowni to po co bierzesz procesor ktorego przeznaczeniem nie jest praca wlasnie tam ? masz mase innych procesorow ktore maja za zadanie pracowac w serwerowniach jak amd opteron czy intel xeon nie mowilem ze to bedzie serwer, jego praca beda gry a dokladnie farma botow, serwerownia ma *****iste niezalezne 2 lacza zasilanai im nie brkuje do tego w domu nie halasuje nic i zarzadzanie panelem zdalnym po uwczesnym skonfigurowaniu wszystkich skryptow bedzie sie zamykalo w zalogowaniu do zdalenego pulpitu w celach kontrolnych, a sam sprzet bedzie maszynka do gier takich jak Diablo3 / wow Cytuj Link to post Share on other sites
kubas246 135 Napisano 3 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 (edytowane) WHAT?! SLI, 6 rdzeniowy proc intela i nie wiadomo co do Diablo 3, WoWa i farmy botów. Opad szczeny... Edytowane 3 Listopada 2012 przez kubas246 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts