Skocz do zawartości

i7 3960X do ilu mozna krecic by byl stabilny przy duzym i dlugim stresie?

Recommended Posts

Witam otóż za najbliższy tydzień bede kupował nowego pc interesuje mnie owy procek i tu pytanie czy gdybym chcial podkrecic go do 4.5 z domyslnego 3.3(3.9 turbo) ile i jakie chlodzonko trzeba by zainstalowac.

Jeszcze jedna sprawa bo nie bardzo rozumimem chwyt marketingowy z allegro iz owy procek ma 6/12 rdzeni i reklamuja cale 12 rdzeni po 4.0 ghz o co tu chodzi z ta sciema?

http://www.overclock.pl/images/articles/content/artykuly/2011/11/sbe/grafika/oc/big/max_freq.jpg

Tutaj troszeczkę wyższe tempy, gdyż jeszcze nie zmieniłem pasty fabrycznej na coś lepszego. Po zmianie wychodziło średnio 75 C na rdzeniach, maksymalnie 78 C.

Ok, wybacz, opad szczeny z mojej strony, nie wiem jakim cudem udalo Ci sie tak niskie tempy osiagnac :P

Albo magia ES'a, albo 10C temp. pokojowej :wariat:

Nie no, w pokoju było jakieś 23 C ;). Może po prostu trafiłeś na gorszą sztukę (IHS to na ogół pewien problem).

noctuna troche wielkie nie wiem jak sie pomiesci jak bede chcial 2 karty w sli i z czasem doloze 3

co do tego wodnego to jak to sie ma w praktyce mowa tu o samym bloku na procka rozumiem?

co jaki czas plyny trzeba uzupelniac i jak w eksploatacja, gdyz owego pc planuje wstawic do serwerowni tak wiec nie chcial bym tam za czesto zagladac.

Edytowane przez xinix

skoro do serwerowni to po co bierzesz procesor ktorego przeznaczeniem nie jest praca wlasnie tam ? masz mase innych procesorow ktore maja za zadanie pracowac w serwerowniach jak amd opteron czy intel xeon

Edytowane przez okar19

skoro do serwerowni to po co bierzesz procesor ktorego przeznaczeniem nie jest praca wlasnie tam ? masz mase innych procesorow ktore maja za zadanie pracowac w serwerowniach jak amd opteron czy intel xeon

nie mowilem ze to bedzie serwer, jego praca beda gry a dokladnie farma botow, serwerownia ma *****iste niezalezne 2 lacza zasilanai im nie brkuje do tego w domu nie halasuje nic i zarzadzanie panelem zdalnym po uwczesnym skonfigurowaniu wszystkich skryptow bedzie sie zamykalo w zalogowaniu do zdalenego pulpitu w celach kontrolnych, a sam sprzet bedzie maszynka do gier takich jak Diablo3 / wow