Yamakasi51 5 Napisano 2 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 (edytowane) Witajcie! Więc sprawa wygląda tak- kupiłem u nich jakiś czas temu komputer na części,wszystko ładnie doszło itd,ale okazało się że zasilacz ma krótkie kable i ogólnie wziąłem jakieś gó**o,więc odesłałem do nich ten zasilacz,tak samo jak był zapakowany + karta z moimi danymi,numerek konta i prośbą o udzielenie zwrotu pieniędzy - w ramach- Zwrot 10-dniowy.Nie dostałem żadnego paragonu ani faktury. Dzisiaj przyszedł e-mail do mnie: Drogi kliencie, W Twoim profilu pojawił się nowy komentarz wprowadzony przez dział serwisu: "W zwiazku z tym ze nie jesteśmy w stanie naprawić/wymienić towaru na nowy zostanie wystawiona korekta, proszę odesłać oryginał paragonu wraz z podaniem informacji o numerze konta na jakie mamy zwrócić nalezność na adres: Morele.net ul . Mogilska 120 31-445 Kraków z dopiskiem \\"Oryginał paragonu\\" zostanie wystawiona korekta oraz dokonamy zwrotu należności." Aktualny stan twojego zgłoszenia to: Oczekuje I co ja mam teraz zrobić?Przecież im wysłałem numer konta do zwrotu pieniędzy za towar,a paragonu ani faktury nie dostałem. Edytowane 2 Listopada 2012 przez Yamakasi51 Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 2 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 A skąd mają wiedzieć że Ty to kupiłeś... Pisz do nich, że potrzebujesz dowód zakupu na podstawie - historii zleceń, przelewu bankowego, nawet numeru przesyłki kurierskiej. Daj im wszystko co wskazuje na to, że Ty towar nabyłeś i pytaj jak mogą Ci to potwierdzić skoro paragonu tam nie było. Chyba że masz jeszcze opakowanie z przesyłki, bo morele wrzuca paragon pod naklejkę przewoźnika. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 2 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 No ale do kogo Ty masz pretensje? Kupujesz sprzęt za kilka tysięcy i nie zaintersowałeś się tym, że nie masz paragonu czy faktury? Takie rzeczy sprawdza się natychmiast i ew. zgłasza sklepowi. Wyjdziesz na idiotę (no ale nie oszukujmy się - jesteś idiotą), ale poinformuj ich, że dopiero teraz zauważyłeś brak faktury/paragonu i co dalej? 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Yamakasi51 5 Napisano 2 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Jezu,ale mi głupio,teraz dokładnie przeszukałem pudełko po przesyłce,i pod naklejką morele.net był zafoliowane paragon,musiałem całe pudełko rozkleić z taśm i znalazłem,więc sprawa wyjaśniona. Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 2 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 A piszą w mailach gdzie chowają paragon... wystarczy czytać. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Yamakasi51 5 Napisano 2 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Sorry za kłopot,ja z natury jestem człowiekiem nierozgarniętym. Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 2 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 A plusy dzie ?! 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Yamakasi51 5 Napisano 2 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Tak naprawdę ja sam sprawę rozwiązałem,już macie te plusy,jak macie się prosić o plusy to ja dziękuję za odpowiedz -,- Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 2 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Przecież ja sobie jaja robiłem gamoniu Cytuj Link to post Share on other sites
Yamakasi51 5 Napisano 2 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Czy żartowałeś czy nie nie będę nie będę brnął dalej w temacie,bo zaraz zostanę uznany za jakiegoś trolla,(niestety takie polskie realia forów) Jeszcze raz sorry za kłopot sam jestem sobie winien Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts