Skocz do zawartości

Recommended Posts

tez mi his 5770 piszczal i teraz gigabyte gtx 660 piszczy, 8800 320mb od xfx tez piszczala, to normalne, nawet router tp link 1043 ma piszczace cewki jak z wifi sie sciaga, wtedy pobor pradu przez niego skacze z 3 do 8 watow, to sie zaczyna piszczenie jak podejsc metr od niego to slychac

Edytowane przez foxy97

hmm, a może to rzeczywiście nie jest GPU ? jak sprawdzić czy to nie zasiłka czy płyta ?

Podmienić na inną kartę graficzną jak masz możliwość i zobaczyć czy dalej piszczy gorzej jak ta podmieniona też będzie piszczeć :) To nic się nie dowiesz.

też mam grafikę od ASUSA i piszczenia nie ma

takie rzeczy głównie są w produktach niskich lotów jak np. karty od Gigabyte :D

głupoty piszesz chłopie.wpisz sobie na youtube "coil whine" to zobaczysz ile tego jest w kartach graficznych amd serii hd7000 i gtx serii 600,jaki i starszych seriach.

mój zasialacz seasonica x560 w,niby najlepszy zasilacz jaki możesz kupić i co?? też piszczy nie kiedy,będę go reklamował ale narazie mi się nie chce.

widzisz silverfox,pamiętam jak napisałem że mam kartę od msi,to odrazu wyskoczyłeś z głupim postem że powodzenia z tą kartą bo strasznie awaryjna jest i że serwis do bani...

powodzenia z reklamowaniem karty u asusa... nie warto bo Ci tego nie uznają

Sounds more like so called 'coil whine'. Coil whine is usually found on some graphic cards although it can be the PSU too. Generally aside from being annoying, coil whine is not an indication of anything going wrong though: its more like the induced currents flowing through a coil cause vibrations and in some instance it become audible. For manufacturers the cure is usually circuit design and / or using some kind of epoxy glue to stop the vibrations.

For graphic card coil whine, certain sections of games like menus etc. where the frame rate tends to very high (with vsync off) is a major cause. If you can replicate the problem, you can then open the case and see if you can find where it's coming from.

The wikipedia has an article although it's not computer specific:

http://en.wikipedia.org/wiki/Coil_noise

Of course, it could be something else. Hard disks do fail but the sound of a failing hard disk is generally not described as high-pitched. Maybe have a look on youtube if you can find recordings of coil whine and compare what you heard to that?