Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Mam taki problem, otóż przed chwilą usłyszałem, że w grze ETS 2 przy samym menu coś piszczy w moim PC, stawiam na GPU. Po zminimalizowaniu gry na pulpit przestaje piszczeć, po ponownym wejściu w gre znowu piszczy. Gdy to usłyszałem, maiłem sterowniki 310.33. Dodam, że na owych sterach odczuwalne były przycinki w grach, oraz kiedyś zapodawałem SS z MOHW jak to powiedział kolega AMD Radeon Team, że karta zdublowała teksture ? Czy coś takiego, że wina sterów.

Zmieniłem stery spowrotem na 306.97, 310.33 użytkowałem może jakiś tydzień. Niestety nadal "coś" piszczy w ETS 2. Na razie zauważyłem to zjawisko tylko właśnie w tej grze.

Temperatury też zrobiły się jakieś dziwne, normalnie w spoczynku było 30-32 C, teraz temp. wynosi ok 37-50 stopni.

Pomocy :(

Hmm, chyba w menu było 800 FPS jeżeli dobrze zerknąłem, jak włączyłem ETS 2 z monitoringiem evga precision. To norma te cewki czy wada ? BTW jakim cudem one piszczą ? Pierwsze o czymś takim słysze w GTX 670

Edytowane przez Silver Fox

W starszej serii np GTX2xx to norma! W menu np jak jest więcej fps to piszczą skubane przykład to gra crysis 2 . Czy to wada ciężko powiedzieć byc może tak i to uwzględniają na gwarze ale ciężko może być,.Spróbuj włączyć w grze synchronizację pionową Vsync . Jak to nic nie da to wymuś ją w panelu sterowania Nvidia.

• Popieram 2

Jak tak mam już od dwóch lat na karcie i się tym nie przejmuje. Cewki piszczą bo zachowują się tak jakby dostawały nie wiadomo jakiego obciążenia mimo że go nie ma grafika w menu generuje 800 fps a nawet ponad 1000 i one szaleją wtedy.Taka moja teoria :) Aha w BF pewnie nie ma tak wielkiej ilości fps i cewek nie słychać podczas grania w menu pewnie też .

Edytowane przez arunia19

hmm, podczas prime & occt też słychać cichutki pisk ale to jak się dosłownie włoży głowę do środka obudowy :P

Wysokich dźwięków ? Nigdy wcześniej tego nie było, więc jeżeli wszystko jest ok to nadal nie będzie chyba nie ?

dobrze by było, gdyby ktoś z taką samą kartą offnął v sync i sprawdził w tej samej grze

Albo w zasilaczu ?

dobrze by było, gdyby ktoś z taką samą kartą offnął v sync i sprawdził w tej samej grze

Nie w każdym egzemplarzu Gpu może tak się dziać.Mimo tego nie muszą to uznać jako wade .

jak wyjaśnić te temperatury podwyższone ? wina sterów 310.33 ?

u mnie wystarczy że jest cieplej w domu a już temp podskakuje do góry. Edytowane przez arunia19

czyściłem niedawno, aczkolwiek nie wiem czy jest sens doszukiwać się innych "winowajców" bo logicznie rzecz biorąc, w menu jest te 1k FPS i tak jak arunia mówi, cewki wariują. Poużytkuje troche, jeżeli będzie to występować chociażby w BF gdzie v sync mam OFF to znaczy, że się poprostu coś spieprzyło.

Co ewentualnie mogło się przyczynić do piszczenia tych cewek ? Karte kręciłem (dodam, że dosyć mało bo takie możliwości ;/), cały czas miałem +100 na rdzeniu i +50 na pamięciach, wentyle auto.

Co ewentualnie mogło się przyczynić do piszczenia tych cewek?

Trafiłeś po prostu na taki egzemplarz. Teoretyczna wada produktu? Jak cie to będzie irytować to reklamuj karte zawsze przecież możesz. tym bardziej że to karta za grube pieniądze skoro kupujesz coś za taki pieniądz wymagasz produktu bez wad ! Ja bym tak zrobił. Edytowane przez arunia19