jamakaci1 0 Napisano 30 Października 2012 Udostępnij Napisano 30 Października 2012 (edytowane) Witam, ostatnio postanowiłem poskładać sobie komputer do gier ( ale nie tylko) . Moje dostępne fundusze to 3500 netto. Prosze o pomoc, ewentualne korekty. http://www.morele.net/inventory/info/GXq8p9/ uważam że jest to mocna konsola, tym samym że procek i grafe można kręcić. ( jeżeli coś źle napisałem to z góry przepraszam, to jest dopiero mój pierwszy post ) Ps: Ramu nie ma 8 gb tylko jest 16 gb - mała pomyłka Edytowane 30 Października 2012 przez jamakaci1 Cytuj Link to post Share on other sites
kr1t1c 33 Napisano 31 Października 2012 Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Ja bym zmniejszył ram do 8gb, kupił lepsze chłodzenie na procesor i lepszą obudowe. Karte graficzną wolałbym od Asusa lub Sapphire (nie wiem jak ten konkretny model GB może jest dobry, ale inne ich konstrukcje to porażka patrz 7850, 6870 itp.) Cytuj Link to post Share on other sites
GIGABYTE_PL 62 Napisano 31 Października 2012 Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Ja bym zmienił płytę na Gigabyte GA-Z77X-D3H Cytuj Link to post Share on other sites
jempierozki 162 Napisano 31 Października 2012 Udostępnij Napisano 31 Października 2012 chłodzenie na proc może być, jednak do takiego zestawu też wolałbym jakąś lepszą bude, brutus może i nie jest zły w swojej cenie, ale do kompa za taką kwote... Cytuj Link to post Share on other sites
jamakaci1 0 Napisano 31 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Odnośnie karty graficznej. Sporo o niej czytałem, wszyscy wypowiadają sie że jest to zacna maszynka z mozliwością podkręcenia do 7970. Płyta z77 jest rozwiązaniem bardziej przyszłosciowym.. kiedy załózmy za 2-3 lata będe chciał sobie wsadzić lepszą grafe na PCI-E 3.0 lub lepszy procesor. Jednak w sprawie z obudową to macie rację. Jedynym problemem ewentualniej zmiany jest cena. Moglibyscie mi podać przykłady obudow jakie byście polecali ? ( no i do 200 zł ) PS: A tak w ogóle to czym się rózni jedna obudowa od drugiej ?. Ma ona jakiś wpływ na szybkość czy tylko chodzi o dobrą wentylację ? Cytuj Link to post Share on other sites
jempierozki 162 Napisano 31 Października 2012 Udostępnij Napisano 31 Października 2012 do 200zł to chyba gladius m40, chociąż jest dosyć wąski, ale mimo to myśle ze fortis wejdzie Cytuj Link to post Share on other sites
Huzar 88 Napisano 31 Października 2012 Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Do 200 zł SilentiumPC Brutus 430 to obudowa warta każdej wydanej złotówki. W sumie to nie wiem czego się jej koledzy czepiają Mnie się jeszcze Zalmany Z9 podobają ale coś ostatnio podrożały i trudno je dorwać. Zestawik generalnie OK, nawet bardzo. Zgodzę sie co do tego, że jeśli komp do gier to na dziś więcej niż 8 GB RAMu potrzebne nie jest. Cytuj Link to post Share on other sites
jamakaci1 0 Napisano 1 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 (edytowane) Ok 8gb moze i nie jest aż tak potrzebne, ale mi też chodzi o virtualboxa itd. Czy jeszcze ktoś ma jakieś propozycje odnośnie podzespołów? hmm ale tak sobie myśle że Batterfild 3 i crysis 2 pójdą mi na maxa rozdzielczości i to jeszcze bez żadnych lagów .. wiec jak ?? Edytowane 31 Października 2012 przez jamakaci1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts