Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, ostatnio postanowiłem poskładać sobie komputer do gier ( ale nie tylko) . Moje dostępne fundusze to 3500 netto. Prosze o pomoc, ewentualne korekty.

http://www.morele.net/inventory/info/GXq8p9/

uważam że jest to mocna konsola, tym samym że procek i grafe można kręcić. ( jeżeli coś źle napisałem to z góry przepraszam, to jest dopiero mój pierwszy post )

Ps: Ramu nie ma 8 gb tylko jest 16 gb - mała pomyłka ;)

Edytowane przez jamakaci1

Odnośnie karty graficznej. Sporo o niej czytałem, wszyscy wypowiadają sie że jest to zacna maszynka z mozliwością podkręcenia do 7970. Płyta z77 jest rozwiązaniem bardziej przyszłosciowym.. kiedy załózmy za 2-3 lata będe chciał sobie wsadzić lepszą grafe na PCI-E 3.0 lub lepszy procesor. Jednak w sprawie z obudową to macie rację. Jedynym problemem ewentualniej zmiany jest cena. Moglibyscie mi podać przykłady obudow jakie byście polecali ? ( no i do 200 zł )

PS: A tak w ogóle to czym się rózni jedna obudowa od drugiej ?. Ma ona jakiś wpływ na szybkość czy tylko chodzi o dobrą wentylację ?

Do 200 zł SilentiumPC Brutus 430 to obudowa warta każdej wydanej złotówki. W sumie to nie wiem czego się jej koledzy czepiają :) Mnie się jeszcze Zalmany Z9 podobają ale coś ostatnio podrożały i trudno je dorwać.

Zestawik generalnie OK, nawet bardzo. Zgodzę sie co do tego, że jeśli komp do gier to na dziś więcej niż 8 GB RAMu potrzebne nie jest.

Ok 8gb moze i nie jest aż tak potrzebne, ale mi też chodzi o virtualboxa itd. Czy jeszcze ktoś ma jakieś propozycje odnośnie podzespołów?

hmm ale tak sobie myśle że Batterfild 3 i crysis 2 pójdą mi na maxa rozdzielczości i to jeszcze bez żadnych lagów :D ..

wiec jak ??

Edytowane przez jamakaci1