currahee 292 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Ja jestem więc zdania, że LC to 60% szpan i 40% wydajność (temp, cisza). Z tym mógłbym się zgodzić ale raczej w proporcjach 70% do 30% i przy multi GPU gdzie LC będzie mieć większą przewagę . Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 W Furmarki nie gram ale w "normalnych" grach tak mam. Wszystko zależy od tego jaką kartę się ma i jakie jest na niej chłodzenie akurat mojego Asusa DCUII w ogóle nie słychać i to zarówno w idle jak i w grach. Wystarczy bardzo wymagająca gra, proszę Cie - piszesz ze AC i LC to podobna wydajność!!! Od takich głupot głowa boli Cytuj Link to post Share on other sites
currahee 292 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Piszę o głośności działania, czytaj ze zrozumieniem a jak boli cię głowa to zażyj aspirynę . Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Bądźmy poważni, ciszę i niskie temp można osiągnąć na tradycyjnym powietrzu różnice nie są tu powalające. LC to przede wszystkim szpan i wygląd nic więcej. LC nie robi się z praktycznych pobudek (bo praktycznie to mało jest) ale dla ładnego wyglądu, a skoro tak to wszystko musi być na tip top bo inaczej nie ma sensu się za to brać. Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Z taką mitomanią już się zwyczajnie nie da dyskutować. To jest gadanie osoby która w życiu nawet nie stała obok układu LC i uważa że nic cichszego niż DirectCUII się nie znajdzie. No cóż... DCUII słychać pod obciążeniem nawet na 670tkach (które są kartami bardzo chłodnymi z natury). Nie jest głośne ale słychać je wyraźnie. Chyba że ma się już tak głośny zestaw że nawet grafikę reszta wentylatorów zagłuszy. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 @currahee Czytam ze zrozumieniem, rozumiesz co piszesz ? Sek w tym ze ktoś to przeczyta i powie "na benchmark pisali ze ..." a chodzi chyba o jakość tego forum Cytuj Link to post Share on other sites
currahee 292 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Zamiast cytować mnie, przeczytaj to co pisałem jeszcze ze dwa razy to może załapiesz o co chodziło. Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Póki co załapałem że hejtujesz co się da, o LC nie masz pojęcia więc również hejtujesz dla zasady (bo ktoś kto mówi że podobne temperatury i ciszę uzyska na AC --LC nigdy nie widział). LC to po prostu wysokiej klasy 'schładzacz', nie jest to szpan jest to drogie rozwiązanie, ale mające odzwierciedlenie tej ceny w praktycznym zastosowaniu. Sam pewnie siedzisz na C2D E4300 i 8800GT, bo przecież wszystko co z wyższej półki to... szpan. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 o LC nie masz pojęcia Przecież ma Corsair Hydro H55 co za tym idzie "wiedzę" na temat LC Cytuj Link to post Share on other sites
Gość JonathanArcherPL Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 jak, przecież AC nie może się równać z LC, gdybym miał AC to mój radek raczej przy 1300 mhz, wyglądał by jak spalone mięso xD Przecież ma Corsair Hydro H55 co za tym idzie "wiedzę" na temat LC CLC = Compact Liquid Cooling xD Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 @up Sarkazm Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Przecież ma Corsair Hydro H55 co za tym idzie "wiedzę" na temat LC Jeżeli kupił H55 to jest właśnie szpan, drogie ale nieefektywne i głośne. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość JonathanArcherPL Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 to nie jest drogie, ale jest nieefektywne xD Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 drogie gdy patrzysz na cena/wydajność Cytuj Link to post Share on other sites
boroski 16 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 ten temat przeradza się w coś innego niż zakładano.. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Dzień bez wymiany zdań, dniem straconym. Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Spoko, dyskutujcie (tylko pełna kultura!). Te tematy (co masz w środku, pochwal się czymśtam) są od czasu do czasu czyszczone ze zbyt długich dyskusji aby było widać jakieś zdjęcia jak zrobi się zbyt długi offtop. Cytuj Link to post Share on other sites
Krystian69 682 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 A to patrz to jednak mamy na forum perfekcyjnego Pana domu, sorry za offtop. Cytuj Link to post Share on other sites
vertiver 1406 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Małe czyszczenie filtrów Q: http://i50.tinypic.com/mkvkub.jpg http://i50.tinypic.com/6iqjwl.jpg brud wewnątrz obudowy: http://i.imgur.com/sgZAXE1.jpg http://i.imgur.com/LxCvoTg.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
wojtasik21 0 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Zakochałem się - jest tam tyle miejsca http://www.youtube.com/embed/_0Q7xF07_eg Jak ten grubas sie tam zmiesci to kupie ta bude Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Ja bym ją kupił, tylko nie mam jej gdzie postawić. Jest jedyne 5cm za wysoka. Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Jest jedyne 5cm za wysoka. http://p.alejka.pl/i2/p_new/18/31/bosch-szlifierka-katowa-gws-14-125-cit-z-funkcja-kickback-stop_0_b.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 To wcale nie jest śmieszne, bo może jakby wyeliminować jej nóżki, to by była akurat. Cytuj Link to post Share on other sites
mulator 3173 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Ja taką kupiłem. Najwyżej będę w niej mieszkał jak mnie kobita za ten zakup z domu wywali. Cytuj Link to post Share on other sites
vertiver 1406 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Gdzie ją kupiłeś? na polskim rynku? jedynie widzę ją dostępną u darmacza Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts