Skocz do zawartości

Pochwal się co masz w środku!

Recommended Posts

Najpierw zamówiłem w jednym sklepie, który łaskawie poinformował mnie (po ponad tygodniu czekania) że jednak nie są w stanie ich sprowadzić, bo niby uszkodziły się w transporcie i muszę czekać znów te 10 dni. Teraz zamówiłem już w porządnym sklepie i czekam umówione 5 dni roboczych. 

gtxxor Nic dodać nic ująć bardzo ładnie

Dodać faktycznie nic nie trzeba ale ująć by się przydało i to sporo. Gtxxor złamał dwie najważniejsze zasady LC, po pierwsze aby nie krzyżować węży, a po drugie aby węże były jak najkrótsze pomiędzy poszczególnymi elementami układu. Teraz ma tam poplątany rurociąg jamalski :P. Zestaw fajny, z potencjałem ale niestety na razie niewykorzystanym należycie. Niemniej mogę założyć, że jest to wersja przejściowa przed montażem bloków na gpu :>.   

Gtxxor złamał dwie najważniejsze zasady LC

Zasady wyryte w kamieniu... Mylisz zasady z zaleceniami. Najważniejsza zasada LC to raczej: "płyn w układzie- powietrze na zewnątrz układu". Xor wielokrotnie pisał że lubi lekki nadmiar węży w obudowie. Tak mu się podoba? Pompa daje sobie radę? To w czym problem? Zobaczymy jak to się wszystko poukłada po dojściu bloków na karty ale nawet z 7970 pamiętam że była tam sympatyczna plątaninka węży. Moim zdaniem wygląda to ciekawie.

Moim zdaniem wygląda to ciekawie.

Moim zadaniem wygląda to paskudnie i przeczy całej idei i sensowi LC. Oczywiście co się komu podoba to jego sprawa, ale na takiej samej zasadzie można wrzucić wszystkie kable z zasilacza do obudowy, zrobić z nich plątaninę i powiedzieć, że "wygląda ciekawie".

Ideą LC są raczej głównie wrażenia wizualne, więc jeśli komuś podoba się taki, a nie inny układ to może on co najwyżej przeczyć twojemu zmysłowi estetyki, ale niczemu więcej. Porównanie z kablami od zasilacza jest tak bardzo nietrafione, że pozostawię je bez komentarza.

Mnie się podoba wnętrze kompa gtxxora ogólnie, lc wizualnie nie zachwyca jak u biafry np. ale nie jest źle, nie podobają mi się jedynie te świecące na niebiesko paskudy :P

Dla mnie GtXor wpadł na podium albo jest gdzieś blisko niego

Szczerze mówiąc nie dziwi mnie to, tu wystarczy pokazać kompa z paroma niechlujnie wrzuconymi wężami a już wszyscy sikają po nogach jakie to "pro" LC :pajac:. Jak to mówią: na bezrybiu i rak rybą :>.  

Edytowane przez currahee

Zasady wyryte w kamieniu... Mylisz zasady z zaleceniami. Najważniejsza zasada LC to raczej: "płyn w układzie- powietrze na zewnątrz układu". Xor wielokrotnie pisał że lubi lekki nadmiar węży w obudowie. Tak mu się podoba? Pompa daje sobie radę? To w czym problem? Zobaczymy jak to się wszystko poukłada po dojściu bloków na karty ale nawet z 7970 pamiętam że była tam sympatyczna plątaninka węży. Moim zdaniem wygląda to ciekawie.

Sensem tego układu jest 'brak złączek kątowych'. Wszystko idzie na prostych + DCP 4.0 i mamy maks. flow :)